Újra kezdeményezi az MSZP, hogy ötven százalékkal emeljék meg a családi pótlékot. Azt is sérelmezik, hogy nem csökkentik a csecsemők gondozásához szükséges termékek adóját. 

Másfélszeresére emelné az MSZP a családi pótlékot

A párt frakcióvezető-helyettese, Bangóné Borbély Ildikó keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány hazug kampányt folytat, mert miközben a családok évének nevezi 2018-at, már nyolcadik esztendeje nem hajlandó megemelni a családi pótlékot.

A Fidesz azt a kezdeményezést sem hajlandó támogatni, ami nullára csökkentené a gyermekruhák és a csecsemőgondozási termékek áfáját – folytatta a képviselő. Hozzátette, hogy ennek a lépésnek körülbelül tíz milliárd forint lenne a költségvetési vonzata, ami "egy stadion ára".

A kormány a családok terheinek csökkentését is ígérte, de a cafeteriarendszer megváltoztatásával még az iskolakezdési támogatást is elvette – emelte ki az ellenzéki politikus.

Emlékeztetett arra, hogy az éppen zajló nemzeti konzultáció egyik kérdése arra vár választ, hogy a gyermekeknek joguk van-e anyához és apához. Eközben a parlament előtt fekszik az a törvény, ami alapján évi négyszáz túlórát lehetne előírni a munkavállalóknak – rótta fel Bangóné Borbély Ildikó, rámutatva, ha elfogadják a jogszabályt, előfordulhat, hogy a gyerekek csak heti egy nap találkozhatnak a szüleikkel.

Fotó és hír: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Pegero: ma, 14:32; Sőt már az Árpád- házi királyok is megemelhették volna a családi pótlékot és akkor a fidesznek erre sem lett volna gondja, csak a közpénzek elsíbolására.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/%C3%81rp%C3%A1d-h%C3%A1z.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ferenczalai33
-=Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Eladott Ország
@Pegero: ma, 14:32; Sőt már az Árpád- házi királyok is megemelhették volna a családi pótlékot és akkor a fidesznek erre sem lett volna gondja, csak a közpénzek elsíbolására.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/%C3%81rp%C3%A1d-h%C3%A1z.jpg
Eladott Ország
Na de én persze jó hazafi vagyok, tehát nem tántorgok ki a rothadó nyugatra, hogy ott kétszer, háromszor, netán négyszer annyit keressek mint itthon, stabil munkahelyem legyen, kiszámítható jövőm és egyéb ilyen hülyeségek. Francfenét! Én direkt itthon fogok szülni mindjárt. Valamelyik zsákfaluban, mert a természet lágy öle alkalmas a gyermeknevelésre. Vígan megélek a közmunkásbérből, de ha mondjuk hármas ikreket sikerül a világra hoznom, akkor akár főállású anyának is elmehetek havi 28 500 forintért. Erre még jön a 2008 óta kőbe vésett családi pótlék, tehát bátran kijelenthetjük: kitör a jólét. Miután nem szabad, hogy a pénz legyen a szempont, nem is szempont. Hol van az leírva, hogy annak a gyereknek feltétlenül szükséges pelenka, tápszer, megfelelő minőségű élelem, ruha, cipő, játék, külön szoba, ágy, íróasztal, számítógép, könyvek, különórák, magántanár, sportolási lehetőség, múzeumlátogatás, színház? Sehol nincs leírva. Felnő az a gyerek cukros vízen (legalább nem kell a pelus, amit amúgy sem tudok megfizetni), aztán krumplistésztán is. Jó neki mások levetett ruhája, cipője. Legó helyett játszhat a papsajttal az árok parton, az iskolában a tesitanár valamennyire makog angolul, tehát a nyelvtudás is garantált. 16 éves korában már kenyérkeresővé válhat, akkortól ketten kapargatjuk az árokpartot közmunkában.
cikicakk55
@Pegero: Most az egyszer egyetértek veled. Az én fiatalabbik fiam 1996-ban született és akkor 12.500 ft volt a családi pótlék,ha jól emlékszem. 20 éves koráig kaptuk,mert nappali tagozaton járt. A 20 év alatt kb 2x emeltek,de a végén 12.700 ft volt a családi pótlék. Így a 20 év alatt összesen 500 ft-ot emeltek,bár melyik párt is volt hatalmon. Nem védem a Fideszt,mert ott rohadna meg mind ahol van,de pont az MSZP-nek kéne a legjobban kussolni,hisz Ők a 8 év alatt mennyit emeltek? Egyáltalán mit ér 12.700 ft a mai árak mellett. A 22 évvel ezelőtti árakhoz képest is nagyon kevés volt. mennyit nőtt az infláció 22 év alatt? Mennyit emelkedett a tej,kenyér,hús ára?
cikicakk55
@cikicakk55: Elnézést,elírtam. 12.200 ft volt 1996-ban a családi pótlék,de nem biztos,hogy jól emlékszem. Az viszont egész biztos,hogy a 20 év alatt nem lett 500 ft-nál több emelés.
verőce21
A kommunisták mindig is a lumpen elemeket támogatták. Nincs ebben a javaslatban semmi újdonság, az a dolguk, hogy söpredéket neveljenek.
A normálisak pedig nem akarják.
kereső
@cikicakk55: nem jól emlékszel.1998-ban 3800 Ft volt a családipótlék, ...aztán:2005-5100.-Ft
2006-ban:11.000.-/ a gaz gyurcsány duplázott/, 2007-11.700.-Ft, 2008-ban:12.200.-Ft egy gyermekre.
2018:12.200.-Ft
Alanyi joggá az első orbán kormány tette-mert minden gyermek egyenlő,jövedelmi viszonytól függetlenúl.
Látjuk ezt az elvet érvényesülni a családi adókedvezménynél is!
Adóalap csökkentés 1 gyermek: 66.670.-Ft
2 gyermek: 166.670,.Ft/gyermek
3+gyermek: 220.000.-Ft/gyermek
kereső
Délután négy után ellenzéki javaslatokat "tárgyal" az országgyűlés.A kormány részéről nincs senki a teremben.Fideszes képviselők távol. Az Országháza nem az ország háza,a Parlament nem parlament.
ferenczalai33
----=_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Brandywinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Eladott Ország
@Pegero: Te meg elmehet a halál f@szára, fideszes baromállat! Ki koszorúzott a
Tienanmen téren. A csúti cigányod bazdmeg! Te kommunistázol, a kurva anyádat!
uploads.disquscdn.com/images/3627de363154e22a20ce2f96e669cfea3a14080593f0e8a54baf273e57a9dfa3.gif?w=600&h=461
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
Ezt is megéltük: Orbán Viktor a Tienanmen téren koszorúzta meg a kommunisták hősi emlékművét
444.hu/2017/05/13/ezt-is-megeltuk-orban-viktor-a-tienanmen-teren-koszoruzta-meg-a-kommunistak-hosi-emlekmuvet
cikicakk55
@kereső: Lehet,hogy neked van igazad.Számomra akkoriban nem volt annyira központi kérdés a családi pótlék,mert szerencsére akkor még egészségesek voltunk mind a ketten,dolgoztunk,így annyira nem figyeltem rá- Akkor kezdett feltűnni,mikor már lerokkantosítottak az agyhártyagyulladás miatt,majd hamarosan a férjemet is a parkinson miatt. 2009 körül már nagyon észre vettem,hogy szinte semmit nem ér a pótlék. Minden esetre az egész biztos,hogy 2010-től semmit nem emeltek rajta. Gyurcsányra épp azért nem mondok rosszat,mint emberről,mert Ő azért komolyan foglalkozott az emberek életével és nem csak a holdudvaréval. Őt inkább csak azért nem értékelem annyira,mert túlságosan elnéző,megengedő volt a minisztereivel. Orbán mellett nem tehetik azt a miniszterek amit akarnak. Mellette szétrabolhatták az országot. Na meg a 2006-os megmozdulás meg nem torlásáért,pedig még 4 évig voltak kormányon.Mindenki tudta ki áll a randalírozók mögött.
kereső
@cikicakk55: akkor még demokrácia volt,ha gyenge is-és abban nem szokás diktátort játszani-egyszemélyi vezetést gyakorolni.Micsoda különbség a mostanihoz képest.És ami még nagyon fontos szerintem-az embereknek,legalábbis jó részüknek nem igazán tetszik,ha megpróbálják felnőttként ,és felelős emberekként kezelni őket,nem dedósan kézi módszerekkel.Látod milyen szépen megy minden- még a legintimebb dolgokat is! megmondják hogyan-miként.És tetszik.
Tetszik,hogy a gyermekeiket vallási dogmákkal tömjék -nem ám önálló gondolkodásra tanitsák,hanem az alattvalói létre.Aminek velejárója a másként gondolkodók feljelentése,lásd az egyetemistákat. szóval megy minden szépen orbán tervei szerint- ezért kellett kiiktatni gyurcsányt.Mert orbán legnagyobb ellenségei a gondolkodó ember, a szabadság,a demokrácia értékei.Gyurcsány pedig mindig ezt képviselte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.