Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerint azt támadják, aki cselekszik, rá a bírálatok ösztönzően hatnak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Az egyházaknak elsődleges kötelességük Isten akaratát követni.
Minden más elhajlás, ami bűnnek számít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
,, vezető rabbija szerint azt támadják, aki cselekszik"
Tán nem mindegy az sem, hogy mit cselekszik...
Eriksson
Én úgy gondolom, ha valaki valamely közösségnek tagja óhajt lenni, akkor valószínűleg egyetért annak irányvonalával. Ha meg nem tetszik neki, akkor átiratkozik egy másik közösségbe, amely az ő ideáinak megfelel.
De azt bírálni, hogy ki hogy cselekszik, az nagyon nem méltó a demokratikus gondolkodáshoz.
dr. prédikátor
És ez a majom csodálkozik a kijelentése után hogy miért is utálják az izraelitákat!!!
görbetükör
Az egyházaknak elsődleges kötelességük Isten akaratát követni.
Minden más elhajlás, ami bűnnek számít.
görbetükör
@dr. prédikátor: A keresztény egyházak sem mások. Ne csodálkozz, ha a keresztényeket is utálják.
görbetükör
@Shikari: Mindenkit utálni kell, aki az igazságtalansággal ért egyet. Akár zsidó, akár keresztény, akár illibsi, akár libsi.
görbetükör
@Shikari: szerintem meg ráfogjátok másra, amit ti követtek el! (Bródy után szabadon)
Nessy
Ezek szerint, ma már egyházak nem Isten, hanem Orbán gyarló szolgái!
Igazuk van! Miért várjanak a haláluk utáni jutalomra Isten országába, amikor Orbán országában már ma megkapják!
CsipkeRózsa
@dr. prédikátor: ma, 12:15,

A mai napon kezdődött az "izraeliták" gyűlölése?
Nessy
@CsipkeRózsa: A többi "történelmi egyház" is ugyanezt mondja és teszi immáron pár esztendeje!
görbetükör
@Eriksson: Ha egy bármely egyház világi vonalon akar közösséget vállalni, akkor az istentelen.
Isten szavával, akaratával ami ellenkezik, az a bűnre tereli az embereket. Bármely egyháznál ez nagyobb bűn, mint amikor egyén követ el istenellenes tettet.
Ez vonatkozik keresztény egyházra és izraelitára egyaránt. A büntetés nem marad el - és feljebbről fog jönni, mint a kedves vezér posztja!
görbetükör
@Shikari: Nem látok itt egyetlen habzószájú "libsit" sem.
Prédikátor sem azt írta, hogy utálja a zsidókat, hanem mások zsidó utálásra vonatkoztatott.
Szóval jobb, ha nem erőlködsz. Vagy erőlködj, de annál jobban kiviláglik a hazugságod.
görbetükör
@Shikari: Ismétlem, mások zsidó utálatára reagált. Valamint egy egyén kijelentésére reagálást, véleményt. A habzó száj ott kezdődik, mikor te és a magadfajta börtönnel, munkatáborral, elszámoltatással fenyeget mások véleménye miatt.
dr. prédikátor
@Shikari: Vajon miért is utáljuk az illiberális eszetlen majmokat???
csipetke
Mi közük az egyházaknak orbánhoz?Miért lenne kötelező együttműködni egy elmebeteg emberrel,aki hagyta/hagyja még lejjebb csúszni ezt a nyomorult országot a saját hobbija miatt?Már sokszor bebizonyította orbán,hogy valami nagyon nincs rendben a felső traktusban.
Az egyházak csontig nyalnak orbánnak a több zsák közpénzért,amit úgy osztogat,mintha a sajátja lenne.Szégyen ez a kormány,a sok bólogatójánossal.
görbetükör
@Shikari: Habzó száj, gyűlölet - ezt ontod. Visszahullik rád, hidd el!
bencemacska
A zsák megtalálja a foltját; vagy: Madarat tolláról, embert barátjáról!
E között a kettő között lehet választani!!!
görbetükör
@Shikari: Leleplezni azt kell, aki titkol valamit. Én azt írom, amit gondolok.
Ludmilla
az egyházaknak a hívekkel és Istennel kell együttműködni,nem a maffiával
görbetükör
@Shikari: Látod, most megint megnevettettél. Egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni téged.
Hiteltelenné teszel minden olyan kormánnyal szimpatizálót, akik tényleg elveik alapján kormánypártiak.
bencemacska
@görbetükör: ma, 14:59
Szerinted a mai "uralkodó osztálynak" vannak elvei???
dr. prédikátor
@görbetükör: Nyugodj meg. Ennek az illiberális majomnak elvei??? Csak egy van neki szopni és segget nyalni! utána meg ideböfögni a baromságait!!!
görbetükör
@bencemacska: én az egyénről beszéltem, aki kormánypárti. Van ilyen, hidd el, én is ismerek. És tisztelem is elveiért, ha nem is értek vele/velük egyet.
A politikus meg mind gerinctelen, jellemtelen szélhámos. Mind.
görbetükör
@dr. prédikátor: én másokról beszéltem. Amit az előbb bencemacskának írtam, neked is lehet válasz.
bencemacska
@görbetükör: ma15:03
Lehet, hogy valamikor még voltak a mai kormánypártnak elvei, de azokat olyan sűrűn váltogatta, hogy olyan ember nem létezik, aki azt követni tudja.
A mai kormánypártnak viszont nincsenek elvei, csak hatalom vágya!
Olvastad a 2014-es választási programját? No, akkor vesztette el végképp az elveit is!
görbetükör
@bencemacska: Ismétlem, nem a kormányról, hanem egyénről beszélek.
És vannak elvi dolgok,amik lehetnek egy tisztességes embernek is sajátjai.
Mondok még valamit. Az egyetlen egy dolog, amiben egyetértek a kormány politikájával az az,hogy emberek tömegét nem szabad ellenőrizetlenül az országba engedni. És hiába menedékkérő, ha bűnöző, ha szabálysértő, vissza kell toloncolni oda, ahonnan saját bevallása szerint eljött.
Azonban azzal a móddal már nem értek egyet, ahogy ezt a kormány véghezviszi. Ha igazán ide akarna jönni több ezer ember, nem nagyon tudná kivédeni, a közbiztonságot eddig sem szavatolták, eztán még annyira sem tudnák.
Mindaz a mantra, amit előadnak (család, munkaalapúság, stb.) olyan hiteltelen és olyan nagyon ellentétben vannak a tettekkel, törvényekkel, hogy még az elvet is besározzák. Pedig szerintem nagyon fontos lenne az elvek megfontolása, tiszteletben tartása. Nem lenne szabad a fürdővizet a gyerekkel együtt kiönteni.
Eriksson
@görbetükör: 14:38
Nem gondolom, hogy Isten előírja, hogy hívei melyik pártnak, felekezetnek lehetnek tagjai. Egyébként az Isten bennünk lakozik. Ha mi tisztességgel becsülettel élünk, akkor az Istennek tetsző, függetlenül attól, hogy járunk-e templomba vagy se. Ez a civil része a dolognak.

Az nem igaz, hogy világi vonalon nem politizálhat egyház. Csak nézz körül, éppen a fordítottja igaz. A világi történéseket nagyon nagy mértékben befolyásolják a különböző vallások egymáshoz való viszonya. Sőt! A vallások megalapítása óta szinte minden háború Isten nevében születik, mert mindegyik magát tartja az egyetlennek, a megfellebbezhetetlennek, és minden mást ami nem az ő hitét követi, azt nemcsak szép szóval, de tűzzel-vassal is hirdeti.
Megszámlálhatatlan vallásháború dúlt már a földön, amelyek min-mind világi indíttatásúak.
görbetükör
@Eriksson: Egy picit igazítanék.
Az egyházaknak és a keresztény embernek meg kell adni a tiszteletet a hatalmasságoknak. Mindegyiknek. Akár Gyurcsány, akár Orbán. Hány magát kereszténynek valló teszi ezt meg?
Igen, az egyházaknak és a keresztényeknek bizonyos fokig bele kell szólni a politikába. De csak addig a pontig, amíg Isten akarata, terve szerinti. Nem pedig egy ember mellé állni feltétel nélkül!
Istennek nem az az egyetlen tetsző, hogy valaki templomba járjon. Az is kell, hogy istenfélő módon éljen.És ha ez irányít, nem a hatalomhoz való dörgölődzés, az rendjén van.
Isten nevében valóban sok szörnyűséget, igaztalanságot követtek el. De ezt csak azok teszik, akik nem ismerik Isten akaratát, nem ismerik a Bibliát. Aki Istennek tetsző módon él, az tud különbséget tenni és átlát a hamisságon.
Eriksson
@görbetükör: Én is igazítanák egy picit.
Honnan tudod hitelt érdemlően, hogy mi Isten akarata?
Isten nem ember, hanem fogalom. Így külön akarata sem lehet. Az Ő nevében beszélni pedig az Istent játszó egyházi vezetők szoktak, saját és egyházuk nagyon jól értelmezett érdekei szerint.
Az Ősbiblia több ezer évvel ezelőtt arámi nyelven íródott, de a mai napig nem találták meg sem azt, sem azt amely hiteles fordításnak lenne mondható. A Bibliát időnként újraírják, a másolatokat újra másolják, mindig az adott kor igényeinek megfelelően.
Az igazság és igazságtalanság elítélését is igencsak felemás módon intézte a legtöbb egyház. A gazdagok dicsőültek, a szegények bűnhődtek. Ennek megítélésében is kezdetektől fogva kőkeményen befigyelt a piacgazdaság. Minden pártok eredendője, ősformája éppen az egyházi gazdasági társulás mintáján alapul.
Ne keress ott igazságot, ahol sohasem volt.
görbetükör
@Eriksson: Ha a Bibliát nem ismered, elég lenne a tíz parancsolatot szem előtt tartani, meg pluszként a három dolgot: hit, remény és szeretet.
Akiben ezek megvannak, nem tévelyeg. Ez ilyen egyszerű - és éppen ezért nehezen elérhető.
Eriksson
@görbetükör: Azt írod, hogy a "Az egyházaknak és a keresztény embernek meg kell adni a tiszteletet a hatalmasságoknak. Mindegyiknek. Akár Gyurcsány, akár Orbán. Hány magát kereszténynek valló teszi ezt meg?"
Még hozzátenném ahhoz amit írsz, hogy ez nagyon tiszteletre méltó elvárás volna minden embertársunkkal, nemcsak a hatalmasságokkal szemben. A kölcsönös tiszteletnek és jóindulatnak még a legalapvetőbb formája is végképp kihalónak tűnő műfaj lett.
Macskaszem
Az egyházaknak nem orbánnal, hanem a jóistennel kell együttműködni, te hitetlen orbán-nyalogány.
Eriksson
@görbetükör:
Valóban nem kell mindenkinek ismerni a Bibliát, a Tízparancsolat követése bőven elég lenne, de mintha ez is kimúlt volna a köztudatból.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy pont azok akiknek munkaköri kötelessége lenne a tisztesség és annak betartása, ők a legnagyobb csalók, hazugok, népbutítók. Mert bort isznak és vizet prédikálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.