Korábban is érkezett kormányzati megkeresés a Facebookhoz adatigénylés kapcsán, idén azonban sokkal több ilyen esetre került sor. Míg tavaly 234 megkeresés alkalmával összesen 390 magyar felhasználóról érdeklődött a Facebooknál a kormány, idén sokkal több fiókra voltak kíváncsiak: az Átlátszó szerint 2018 első felében 341 megkeresés során 532 fiókról kértek ki adatokat. A Facebook néhány éve, 2013 óta tartja nyilván a hozzájuk érkező kormányzati adatkéréseket, hogy ezek hány százalékát fogadják el, és hány esetben adnak ki információt a felhasználókról. Olyan adatokról van szó, mint a regisztráció dátuma, hogy milyen régóta használják a szolgáltatást, de az sem ritka, hogy a felhasználóval kapcsolatos személyes információra kíváncsiak, vagy arra, milyen IP címről jelentkeznek be, és miket publikálnak a közösségi oldalon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@lópicigáspár: A lakcímedre lehetnek kíváncsiak.

Azonban gondolhatod ha a faszbukot ennyire bombázzák akkor a kormányzati tulajdonú site-ok (mint pl ez itt) adatai mennyire védettek. Semennyire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Az enyémet biztos nem kérik ki, hisz ott van minden rólam, amit úgy gondoltam, hogy megosztok másokkal is!
Peller Anikó
@lópicigáspár: A lakcímedre lehetnek kíváncsiak.

Azonban gondolhatod ha a faszbukot ennyire bombázzák akkor a kormányzati tulajdonú site-ok (mint pl ez itt) adatai mennyire védettek. Semennyire.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Nos...éppen ezért Tor ...akkor járhatnak utána honnan írsz...
görbetükör
A nagy testvér vigyázó szeme ránk tekint. Ez megnyugtató...
lópicigáspár
@Peller Anikó: Mivel közszolga voltam, szerintem nemcsak a lakcímem tudják, hanem azt is mikor mentem, illetve jelen állapotban -megyek budira!
Peller Anikó
@lópicigáspár: jó, jó, csak a lópicigáspár lakcímét nem tudják, ehhez rá kell pillantaniuk az ip címedre.

Gondolom a munkahelyeden nem lópici néven jelentkeztél le, így erről (normális esetben, elvileg) nem tudnak semmit. Mondom egy normálisan működő világban, nem nálunk.
Pálinkás Pál
@Apoca: Nos hogy tudd...az email címet is már Toron keresztül csináltam...és most csak azért a Tort említem,mert azt mindenki tudja használni...természetesen több rejtőprogram van...,lenyomozhatatlan!!!
lópicigáspár
@Peller Anikó: Munkahely!? Hihihihihi! Nyugdíjfolyósító! :))))
Peller Anikó
Na most ha téged Lópici Gáspárnak hívnak akkor megadom magam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.