Harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a bíróság – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Szanka Ferenc elmondta:

a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy látta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint megállapította, hogy Czeglédy Csaba többször is megpróbálta meghiúsítani az eljárást.

A csoportvezető ügyész közölte, a gyanúsítottal és társaival szemben a törvény biztosította legrövidebb határidőn belül vádat emelnek.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csabát tavaly júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd került előzetes letartóztatásba. A politikus március elsején, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt.

Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A legnagyobb ,,vétke,, hogy a dk.val, meg az mszp. vel ügyvédként kapcsolatban állt, és hiába erőlködtek a fiúk a kurva életbe se vallott eddig a Gyurcsányra, na ez a legnagyobb bűne !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@human: A károsultak jelentkezésénél csak az ügy haszonélvezőinek jelentkezése lenne érdekesebb, magyarul, azoknak a dakotáknak lenne érdekes tudni a nevét, akik részére megtörtént a vagyonelkobzás, bírósági ítélet nélkül. Remélem ilyen precedensre hivatkozva veszik vissza ezektől is az elrabolt közvagyont, ha eljő az idő.
terlasz
Ezek a ganajtúrók így állnak bosszút minden olyan emberen, akik veszélyeztetik a hatalmukat, az ország kirablását. Sebaj, a saját törvényeik szerint így is legitimek!
Desischado
Nincs valami megoldás, hogy kiszabaduljon? Mert ha ez nem koncepciós per, akkor hátsó bejáratú prosti legyek valamelyik Thaiföldi bordélyban! Czeglédy nem tud felhasználni valamit ellenük?
desiro
"Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben."
Azt felejtették, hozzá tenni, SIKERESEN ez böki a fideSS csürhe szemét.
nezelodo
@desiro: Hát bizony nem abból a halom könyvből tanulta a szakmát, amit elkoboztak tőle a sitten a "tudás alapú társadalom" szószolói, és nem is mezítlábas jogszociológus az ürge. Sok borsot tör még a kis bosszúéhes vezér orra alá, hacsak nem pottyan a teájába egy kis egzotikus valami...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.