A háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül a kormány. Központosítanák a háziorvosok, a védőnők, az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is – olvasható a Népszava birtokába került előterjesztésben.

Megkezdődik a háziorvosi rendszer államosítása

Az alapellátás új országos központot kapna, valamint valamennyi járásban létrehoznák az úgynevezett állami fenntartású és irányítású egészségügyi központokat. Ezekben az új egészségházakban alap- és a szakellátó orvosokat is elérhetne a lakosság. A tervek szerint a területen dolgozó háziorvosok, ha van egyéb szakvizsgájuk is, azt itt szakorvosként hasznosíthatnák. 

A most tervezett járási egészségügyi központokkal kapcsolatban több szakértő is azt állította lapunknak: ha ezeket létrehozzák, akkor megkezdődhet az alapellátás államosításának előkészítése.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ezek Mo-on évtizedekig állami kézen voltak, és minden jól működött. Miért kellett szétverni?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
@kereső: Semmi kétségem hogy a háttérben már minden le van osztva...
Camilosta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
verőce21
Nagyon helyesnek tartanám a háziorvosi praxisok visszaállamosítását. A többi része is állami az egészségögynek, miért kellene a háziorvosi rendelőknek magántulajdonúaknak lenni? Egy hibás döntés volt annak idején. A rendelőbérleteket és az asszisztensek bérét már évek óta az állam finanszírozza nekik úgyis, már félig állami a praxis.
Oda a sok jó havi 850 ezer forintos jövedelem számukra.

Nem kell attól tartani, hogy abbahagyják az idős háziorvosok a rendelést majd az állami rendelőkben (havi 220 nettóért), mert nem tehetik meg. Nem engedhetik meg maguknak, hogy havifizetés nélkül maradjanak! Holtig tartó munkára vannak ítélve! A legtöbb idős háziorvos nyugdíja 110 eFt körüli, mert "ügyesen" számították adószakértővel az adóköteles jövedelmüket. Minden költségkeretre ment, még a konyhabútor is, (az állandó újkocsirészlet természetesen), szinte minimálbért kerestek állandóan.
kokopelli
@kereső: semmi probléma!Én az egyik "hölgykommentelőnek" pár hónap ezelőtt lefestet-
tem,hogy milyen lehet a "nem állami" betegellátás,ha a Bécsi út másik végétől nyugatra
működőt koppintanák le! (24 óra alatt a háziorvostól a szakorvosig várakozás nélkül eljutni!
..és ez nem vicc,mert a háziorvos által megadott szakorvosok címeit ill. tel.számait meg-
kapva, még azon a napon délután felkereshettem volna egyet a közelben (15km-en belül)!!!
Clavigo
Fasza lesz...Ez is jól fog sikerülni,,,,mint a Kuka-holding,,,,,meg az összes eddig létrehozott Nemtehyy Anyjakínja Szervezet... Ezek értenek hozzá.
Commenter
@kereső: és még ma is megint azt volt képe ígérni a szakminiszternek hogy lesz itt jobb, színvonalasabb eü...-majd. Lassan már alig marad orvos vagy ápoló. Mi lesz majd behívnak képesítés nélkülieket mint régen? Visszahozzák ezt is akár a szombati munkanapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.