Megjelent a rendelet, január elsejétől már az új munkarend szerint kell működni.

Három napot kaptak a kórházak, hogy átalakítsák a sürgősségi osztályt

A két ünnep között, mindössze néhány nap alatt alakíttatják át a sürgősségi osztályokat – írja a Népszavára hivatkozva a hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy január elsején már új munkarendben kell működniük az érintett kórházaknak, vagyis mindössze öt perc alatt el kell dőlnie a sürgősségi osztályokon annak, hogy egy adott beteget azonnal el kell látni, vagy elég tovább küldeni az újonnan létrejövő úgynevezett akut alapellátási egységbe.

A kórházaknak elvben tíz naptári napjuk van a felkészülésre, de ez az ünnepek miatt gyakorlatilag három munkanapra korlátozódik. Ennyi idő alatt kell például megépíteni az információs pultokat, és megtalálni azokat a szakembereket, akik a triázst – vagyis a betegek állapota alapján történő osztályozást – követően tájékoztatják a pácienseket.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Már megint az életükben nem dolgozott és/vagy lelketlen senkiháziak döntötték el, hogy mennyi idő szükséges a munka elvégzésére. Így megy ez szinte mindenhol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Már megint az életükben nem dolgozott és/vagy lelketlen senkiháziak döntötték el, hogy mennyi idő szükséges a munka elvégzésére. Így megy ez szinte mindenhol.
karma1
Remelem, az o anyjuk-apjuk is idekerul majd, es ha lesz meg annyi idejuk egy esetleges felrediagnosztizalas utan, akkor ;legalabb elgondolkodhatnak azon, hogy a papa inkabb verte volna ki a farkat, minthogy gyereket csinaljon, ha csak ilyet tudott csinalni,...:o(((((
A propi nem engedi bekuldeni, de kasler koszoskormu azt allitotta, hogy sohasem latott fejlesztest, 500 milliardot KOLTOTTEK ! mar korhazfejlesztesre.
Ami valojaban semmi masbol nem allt, csak az allam az egyik zsebebol attette a lovet a masikba, mert ezek a penzek tulnyomoreszt a gazdasagi fenntartasra, munkaberre, villany- es vizszamlara ment el, mint uj gepek vasarlasara. Mar valoban nagyon sok milliarddal tartoztak a korhazak az EMMI-nek - hat kasler belehazudott egyet a magyar idok "riporterenek" a mikrofonjaba.

A visszas szitura - es a kormany totalis tanacstalansagara, problemakezelesere a leheto legjobb bizonyitek az, hogy ez a cikk a fideszes magyar idokben jelent meg, es onnan nem tudtam bekuldeni a propira.
Na, ide azert belinkelem:

magyaridok.hu/belfold/kasler-miklos-soha-nem-volt-meg-ilyen-merteku-fejlesztes-3790904/
papa.49
Most mondom EBBŐL SE LESZ SEMMI CSAK KÁOSZ !!!
karma1
@papa.49: Hat persze. Azert is az utolso pillanatban adtak ki, hogy meg csak veletlenul se tudjanak felkeszulni ra a korhazakban, meg gyorsabban pusztuljanak,... Nagyon remelem, hogy az o szuleik is fogjak "elvezni" ennek a dontesnek az osszes "aldasat"...:o((((
balos
Nomen est omen!Nevében is benne van sürgősen a sürgősségit elkurni nemzetileg!
egyember
A diagnózist -természetesen, hiszen ő látja legelőbb a gyanúsítottat (kicsit beteg, közepesen beteg, haldoklik, szimuláncs)- a recepciós állapítja meg, hogy kit, hova, merre, meddig kell küldeni. Ezeknek az állapotoknak megfelelő elsősegély-gyógyszert is ő írja fel (tea, aszpirin, pap/párttitkár, seggberúgás). Majdnem olyan gyors lesz a folyamat, mint Auschwitzban.
Clavigo
Bazd meg Kasler,,,Egyszerűbb lenne ezt az egészet rábízni az ott lébecoló biztonsági őrre,,oszt jó napot. Ez legalább olyan zseniális ötlet,,,mint a Tiéd ,,te agyatlan.
terlasz
Kiadni könnyű volt az utasítást, de a megvalósítási időtartam imára pont elegendő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.