A főváros VIII. kerülete komolyan veszi az utcán élés tilalmát. Annyira, hogy azt is megtiltotta, hogy valakik társasházak közös helyiségeiben, vagy padláson tartózkodjanak életvitelszerűen.

Az RTL Klub Híradója forgatott a józsefvárosi helyzetről, miután az önkormányzat rendeletet hozott arról, hogy a kerületben nem lehet autóban, vagy társasházak közös helyiségeiben (például lépcsőház) és padlásokon életvitelszerűen tartózkodni.

Józsefvárosban betiltották az autóban és lépcsőházban élést is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mindezt azután hozta meg az önkormányzat, hogy december elején kigyulladt egy autó, amelyről a tűz egy társasházra és az ott található orvosi rendelőre is átterjedt. A hírek szerint az autóban egy férfi élt életvitelszerűen.

Az önkormányzati rendelet indoklásában – írja az Index – az szerepel, hogy minderre (a közösségi együttélés szigorítására) a "józsefvárosiak testi épsége és a magántulajdon védelme érdekében" van szükség.

A fideszes kerületi polgármester Sára Botond szerint az ilyen emberek

szabályszegő magatartásukkal saját és mások testi épségét veszélyeztethetik, illetve vagyoni hátrányt okozhatnak.

Erőss Gábor, a kerület Párbeszéd párti képviselője a Híradónak arról számolt be, hogy szerinte ez a rendelet alaptörvényellenes, így bejelentést tett az Alkotmánybíróságon.

Akiknek a bank elvitte a lakását, de mondjuk megmaradt egy autó, és akkor abban éjszakáznak, hogy ne fagyjanak meg az utcán (egyébként is tilos még az utcán is aludni), most még azt is megtiltják nekik, hogy a saját tulajdonú gépjárművükben aludjanak?

- tette fel a kérdést.

A 24.hu csütörtöki cikke szerint az elmúlt három évben mintegy 10 ezer kilakoltatás történt a Magyar Bírósági végrehajtói Kar adatai alapján. A szám ugyanakkor még nőhet, mivel az idei évről csak október eleji adat van legfrissebb, ráadásul ezek a statisztikák csak azokat az eseteket számolják, ahol a végrehajtó intézkedett, vagy rendőr is volt vele. Akik önként, csöndben hagyták el otthonaikat a végrehajtók előtt, azok nem szerepelnek a statisztikában.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Emberibb megoldás eszükbe sem jutna!!! Az ilyen képviselők remélhetőleg hasonró sorsra jutnak!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Mit ne mondjak örülök, hogy 2003-ban a Józsefvárosból vidékre költöztünk. Kocsis elkezdte a rombolást és az új pm
szaboria1
@szaboria1: folyatom: az új pm. meg még rá is tesz egy lapáttal.
Jozefina
Emberibb megoldás eszükbe sem jutna!!! Az ilyen képviselők remélhetőleg hasonró sorsra jutnak!!
CsipkeRózsa
Amelyik kerület minden életlehetőséget megtilt, adjon önkormányzati lakhatási lehetőséget.
papa.49
Nincs ebben semmi újszerű, a következő a teória ,,aki elveszti a lakhatását dögöljön meg, nehogy a tetves államnak valamit tenni keljen érte tenni,, !!!
Caseridda
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.