Biztonságiakkal kísérték ki a férfit az üzemből.

A Mérce cikke szerint azonnali hatállyal rúgtak ki egy munkást a Suzuki esztergomi gyárából, aki az ott alakuló szakszervezet alapszervezeti titkárának lett megválasztva.

Azonnal kirúgták a Suzuki esztergomi gyárából az alakuló szakszervezet titkárát

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Szuzuki Oszamu, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója az új Suzuki Vitara gépjárművek sorozatgyártása miatt szervezett ünnepségen a Suzuki esztergomi gyárában 2015. március 5-én.

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

A lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezet elnöke elmondta, csütörtökön a gyár parkolójában alakult meg az első, a gyár területén működő szakszervezet, amely a Vasas alapszövetsége lesz. Ám mielőtt a jogászok és a helyiek megszövegezték volna a gyár vezetőségének a megalakulásukat jelző értesítést, a titkárnak választott férfit behívatták, és közölték vele, azonnali kirúgással válnak meg tőle. 

A Vasas Szakszervezetnél úgy tudják, a férfi 14 éve dolgozott az üzemben, egy nagyobb területért felelt, munkájára eddig sosem volt panasz. Épp ezért furcsa, hogy elbocsátásakor arra hivatkoztak, nem végezte jól a munkáját. 

A vonatkozó törvény értelmében a szakszervezeti tisztségviselő védett munkavállalónak számít, nem lehetett volna kirúgni. A Vasas Szakszervezetnél úgy sejtik, a gyár vezetősége tudhatott az alapszervezet megalakulásáról (melyet 1000 munkás sürgetett), a titkárnak választott férfi is beszámolt arról a feletteseinek, hogy indulni fog a posztért. 

László Zoltán a Mércének elmondta, mióta a titkárt biztonságiakkal vezették ki az üzemből, azóta egyre érkeznek a belépési nyilatkozatok a szakszervezetbe. 

A Vasas a történtek miatt a munkaügyi bírósághoz fordul. A gyár területén eddig nem működött szakszervezet, egyszer volt egy próbálkozás a megalakítására, de ez kudarcba fulladt – többek szerint a vezetés nyomást gyakorolt a dolgozókra, hogy ne jöjjön létre az érdekvédelmi szervezet. 

László Zoltán szerint "a vállalatoknak éppen hogy meg kellene becsülniük az érdekvédelemben tevékeny dolgozókat, ez ugyanis azt jelenti, ők elkötelezettek a munkahelyük mellett."

Nagyvilág - 2019. February 16., 19:27
Folyamatosan tüntetnek a francia sárgamellényesek
Szórakozás - 2019. February 16., 22:22
Pápai Joci nyerte A Dal második elődöntőjét

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez arra is rámutat, milyen ellentmondások húzódnak a jelenlegi gazdasági kormányzat kijelentései között. A pár héttel ezelőtt tartott kormányinfón Orbán Viktor a rabszolgatörvény kapcsán arról beszélt, hogy a magyar munkavállalóknak kell kiállniuk és üzemi szinten érvényesíteniük az érdekeiket. A kormányfő azt is javasolta a munkavállalóknak, "hogy harcoljanak, ha nem fizetik ki hónap végén a bérüket." Ennyire hazug, álszent a fidesz bűnbanda gazdaságpolitikája is.Politikai és gazdasági értelemben is prostituáltak. Egzisztenciális és lelki megfélemlítésére, zsarolhatóságára építette fel a hatalmát a hatalom és a multik. Ha ez a félelem megroppan, ha az emberek megértik, hogy már nincsen hová hátrálni, akkor csúf idők jönnek. Ha az emberek megértik, hogy csak együtt lehet változtatni a dolgokon, egyenként eltapossa őket rendszer, együtt egyszerre kell kibújni a csigaházból, akkor lesz változás. Ha nem értik meg, akkor nem lesz. Ennyire egyszerű ez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Amúgy a suzuki volt az az egyik "multi", amely az "emmuttnyocévben" már ezzel az MT-vel (munka törvénykönyve),és 400 túlórával megkörnyékezte Gyurcsányt. Nos, az akkor nem jött össze- most meg, a plebejus kormány ,éppen csak seggüket ki nem nyalja.
Pegero
@Eladott Ország: Nyomorult kis nyugger!
Neked már már csak a csirke -farhát maradt! :-)
https://www.chefmarket.hu/public/upload/produ...
emerencia
@Aki Én: Tudok olyan fehéren foglalkoztató szabolcsi cégről, ahol a meghirdetett állásokra több száz jelentkezés érkezett nemrég.
Más: A minap éppen egy ifjú hölgy panaszkodott, hogy nem tud elhelyezkedni normál bejelentett állásba, feketén vagy szürkén viszont nem szeretne dolgozni. Hiába van gyakorlata, a legutóbbi interjún azt mondták neki, hogy 28 évesen öreg. Elmehetne külföldre vagy Magyarország boldogabb vidékeire de ez a szülőhelye és itt szeretne boldogulni. Nem ő az egyetlen errefelé, aki hasonló gondokkal küszködik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. February 16., 21:36
Itt az Arany Medve nyertese, magyar siker is van
Szórakozás - 2019. February 16., 20:45
Elhunyt a híres svájci színész, aki Hitlert is alakított