Útközben megállnak az MTVA székházánál is. 

Ahogy arról beszámoltunk, a napirend előtti felszólalások alatt kivonult a teljes ellenzék a Parlament üléséről.  

Az ellenzéki képviselők a kivonulás után rögtön sajtótájékoztatót tartottak. Azt mondták, nem fogják hagyni, hogy a Fidesz és a propagandája megbontsa a túlóratörvény ellen összeállt ellenzéki egységet. A parlamenti ülésen nem vesznek részt, a Kunigunda útjához mennek, és onnan a Suzuki-gyárhoz, Esztergomba.

Az esztergomi Suzuki-gyárhoz vonul az ellenzék, a rabszolgatörvény ellen tiltakoznak

Fotó: Facebook

Az ellenzéki sajtótájékoztatón Varju László DK-s képviselő azt mondta, az ellenzék a kivonulással a "rabszolgatörvény ellen tiltakozik. "Szembemegyünk mindazzal, amit Orbán Viktor tesz".

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a Fidesz ma "propagandanapot tervezett". Márpedig az ellenzék szerint arról kéne beszélni, hogy "a munkást koncként dobják a őke elé", ezt nem szabad hagyni, hogy lekerüljön a napirendről.

Azért vonulnak az ellenzékiek a Suzuki-gyárhoz, mert egyrészt be akarják vezetni a 400 túlórát, másrészt sárba tiporja a törvényeket, a szakszervezeteket (rögtön megváltak egy dolgozótól, amikor szakszervezetet kívánt alakítani).

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, nem hajlandóak hallgatni órákig "azt a sok hazugságot, amellyel Orbán Viktor és a Fidesz traktálja a magyarok millióit". Az ellenzék továbbra is egységesen lép fel a "rabszolgatörvény" ellen, nem tduja senki szétverni az egységet.

Minden ellenzéki képviselő ezután autóba ül, az MTVA elől indulnak.

Az LMP-s Csárdi Antal szintén azt kifogásolta, hogy a Suzuki-gyárban nem jöhet létre a szakszervezet.

A jobbikos Jakab Péter pedig úgy fogalmazott:

gyáva miniszterelnöknek nincs hazája.

Szerinte Orbánnak december 12-én még volt bátorsága "testőrök gyűrűjében" bemenni, most viszont elhagyta az országot. "Orbán repülni fog a közéletből, a nemzeti ellenállást folytatjuk."

A független Hadházy Ákos azt mondta: nem fogják tovább feltételek nélkül elfogadni az egyre megalázóbb parlamenti játékszabályokat. Ennek jelképeként a Kunigunda utcai MTVA-székháztól indul majd a konvoj Esztergomba.

A szintén független Szél Bernadett szerint nem a "propagandahétfőn" van dolguk, hanem a Házon kívül, ahol a munkavállalókat támadják.

Aki szerint ott lenne a helyünk a Parlamentben, annak azt üzenem, hogy Orbán Viktornak is ott lenne a helye, de ő nincs itt, nem figyel a magyarokra, és a figyelmet propagandával próbálja pótolni.

(Index)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: Teljes a Fidesz–KDNP-s bojkott: senki nem ment el a parlamentbe. Rekordgyorsan, fél óra alatt véget ért a parlament rendkívüli ülése, amelyet a Jobbik, az LMP és a DK képviselői kezdeményeztek függetlenekkel kiegészülve. Az ülés két témája a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozása és az ápolási díjak emelése lett volna.
index.hu/belfold/2018/08/17/teljes_a_fidesz-kdnp-s_bojkott_senki_nem_ment_el_a_parlamentbe/
uploads.disquscdn.com/images/9cba0e889f149bf44f8482a68ad2efdef8e85eb9ca1db023ac4b791ae2f17773.jpg?w=600&h=422
Nem nemmel szavazta, mielőtt valaki félreolvassa - ott sem voltak! A két féreg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.