Vizsgálatot rendelt el az ügyben, a hibázó mentésirányítót és mentésvezetőt pedig a vizsgálat lezárultáig felmentették a munkavégzés alól.

A Nyugati pályaudvarnál rosszul lett, majd a mentők késése miatt meghalt 17 éves fiatalember ügyében ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Tényi István – olvasható a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben.

A meghalt az a 17 éves férfi, aki kedden a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul. Az már kiderült, hogy emberi mulasztás miatt érkeztek ki későn a mentők a fiatalemberhez, aki kedden, a Nyugati téri aluljáróban lett rosszul.

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, a hibázó mentésirányítót és mentésvezetőt pedig a vizsgálat lezárultáig felmentették a munkavégzés alól. Az egészségügyi szakértő szerint a Mentőszolgálat nagyon komoly rendszerhibákkal küzd.

Bejelentést tettek a Nyugatinál történt haláleset miatt

A bejelentésben indítványozták, hogy az ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést. Továbbá a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérték.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(atv.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kár mosdatni a szervet mióta ,,átszervezték,, az irányítást, volt már olyan is, hogy másik megyében levő településre küldték a mentőtt !!!
Ezt csak egyféleképp lehet értékelni BALFASZSÁG A KÖBÖN !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Marhaság a négyzeten. Sajnálatos, hogy meghalt az illető. de azért egy olyan szervet hibáztatni akik az életmentésen dolgoznak már kimeríti a butaság fogalmát. Akkor lehetne a mentőket hibáztatni, ha előre tudják, hogy a fiatal rosszul lesz és na nem érnek oda idejében meghal...de így...holnap a tűzoltót fogják felelősségre vonni mert valakinek a szagtalanítója felgyújtja az épületet ...vagy az orvos lesz hibás ha valaki szívbeteg ?
papa.49
Kár mosdatni a szervet mióta ,,átszervezték,, az irányítást, volt már olyan is, hogy másik megyében levő településre küldték a mentőtt !!!
Ezt csak egyféleképp lehet értékelni BALFASZSÁG A KÖBÖN !!!
Eladott Ország
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője az OMSZ Markó utcai székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, a felnőtt lakosság fele, mintegy 4 millió ember vette igénybe a mentők segítségét az elmúlt három évben, 92 százalékuk volt elégedett a mentősök szakértelmével, hozzáállásával, 83 százalékuk a kiérkezés gyorsaságával, és 61 százalékuk látott már új mentőgépkocsit. A megkérdezettek szintén magas aránya, 82 százaléka elégedett volt a mentőautó tisztaságával, 78 százalékuk pedig annak felszereltségével. A felmérés kitért a mentőszolgálatot népszerűsítő kampányok és az OMSZ online ismertségére is. Mráz Ágoston Sámuel ezzel kapcsolatban elmondta, sokan, 84 ezren követik az OMSZ Facebook-oldalát, 91 százalékuk elégedett az ott zajló kommunikációval. (MTI) Ha már az olyan szinten hasít minden, hogy az is hírértékű, hogy a magyar emberek több mint fele (francot, majdnem kétharmada!!!) látott már ÚJ mentőautót. Mondom, arra szórják a közpénzt, hogy az összes ilyen kormányközeli pénzmosoda agytröszt azt bizonygassa, hogy mindenki elégedett a kétharmaddal. A Nézőpont valami hasznosat csinálna a kormány seggének lihegő nyaldosása mellett.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Ezt csak egyféleképp lehet értékelni BALFASZSÁG A KÖBÖN !!!"

De az sem elképzelhetetlen, hogy ez is a tervezett népirtás része. Nagyon szépen be lehet e mentőket is integrálni az egészségügy orbáni szerepkörébe.
papa.49
@F_Viktor: ,,Ezektől,, bármi kitellik !!
Commenter
@papa.49: kíváncsi lennék Dr. Zacher Gábor főorvos véleményére is, aki most mentőorvosként dolgozik. Állítólag görcsroham okozta a fiú halálát.
Lepényleső
Nem az első,s nem is az utolsó aki csak azért hal meg,mert valami zseni ragaszkodik az
új elérhetőség mivoltához? Ami ugye a mentőt,a tűzoltót,a rendőrt is csak kerülővel éri el?
Ami ugye beláthatóan is késedelemmel jár,csak aki ezt belátná az vagy nem lát,vagy ez az
ukáz?
papa.49
@Lepényleső: Igen pont ez a baj, míg a megyékben volt a mentők irányítási központja, addig nem küldték Bács-Kiskun helyet Nógrádba a mentőt, mert van jó pár azonoz nevű település az országban !!!
A másik meg az, hogy teljesen felesleges köröket kell futni a bejelentőnek, és minimum kétszer, és az is IDŐ !!!
Na de úgy látom ez azért lett bevezetve hogy fogyjunk !!!
vacsi
Bejelentést?! Talán FELJELENTÉST! iTT HAGYTAK EGY 17 ÉVES FIATALT MEGHALNI!
Lepényleső
@papa.49: Morbid - Pontosabban; hulljon a férgese,s nem lesz baj orvosra,betegre?
A tb.befizetéseket meg egyből lehet küldeni a bán egyenlegére?
vacsi
@papa.49: Egyszer, jó pár éve kigyulladt mellettünk az erdő, hívtam a tűzoltókat: vidám zene, hosszas várakozás...
papa.49
@vacsi: Amihez hpzzápiszkáltak a mocskos mancsukkal az többé már nem MŰKÖDIK !!!
Hosszan lehetne sorolni a ,,nagyhatású balfasz átalakításaikat,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.