Nem V. János, hanem váltótársa vezethette a buszt Veronában a tragédia pillanatában.

A Bors értesülései szerint V. János ügyvédei egy erről szóló orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ahol a veronai tragédia ügyében újabb tárgyalási napot tartottak pénteken.

Mégsem tudni, ki vezette a veronai halálbuszt

A szakvéleményben az szerepel, hogy V. János testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött. A Bors információja szerint a balesetben elhunyt sofőr mellkasán találtak zúzódásokat, az ütközés közben V. János a széksorok közt állhatott.

A túlélők nehezen tudták felidézni, pontosan melyik sofőr vezette aznap éjjel a buszt, volt, aki V. Jánosra emlékezett, de több olyan is, aki elhunyt társára.

A veronai tragédia kapcsán itthon egyetlen embert gyanúsítottak meg, V. János háziorvosát, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétségével.

Cikk- és címlapkép: AFP

(Bors)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Régi trükk: a bűncselekményt rákenni a halottra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Régi trükk: a bűncselekményt rákenni a halottra!
Yoda69
@vacsi: Az biztos egy halott ember mar nem tud vedekezni.
Eladott Ország
EZT MÁR BIZTOS NEM TEHETIK MEG. De mindig megteszik. És akárhányszor új nap virrad, felbukkan egy új ügy. Egy új deszes ügy. A veronai buszbaleset volt az elmúlt évek legsúlyosabb magyar szerencsétlensége, január 20-án az éjjeli órákban a Szinyeis diákokat, szülőket, tanárokat szállító autóbusz egy olasz autópálya felüljárójának oszlopaiba csapódott, melynek következtében 17-en (főleg gyerekek) életüket vesztették. A buszos cég, amelyik aznap a diákokat szállította azóta is üzemel sőt, még állami közbeszerzést is nyert – ami pontosan tudjuk, hogy mit jelent, és pontosan tudjuk, hogy ki nyerhet olyat, ne játsszuk a hülyét. A Pizolit Kft. – így hívják ugyanis a balesetet szenvedő busz üzemeletetőjét – legutóbb a Honvédelmi Minisztérium több tízmilliós tenderén indult és nyert, pedig a veronai balesetet túlélők és az elhunytak hozzátartozói szerint is minimum az lenne az elvárható, hogy amíg zajlik az eset kivizsgálása, a céget egyfajta “kényszerpihenőre” kellene küldeni, vagyis a nyomozás idejére szüneteltetni kell a működését.
Normális országban ez elvárható lenne, de mi nem egy ilyen hely vagyunk. Nos ezért megy a szarelkenés!
pestibulvar.hu/2017/07/24/a-veronai-busztragediaban-erintett-ceg-ugyvezetoje-embertelen-es-verlazito-kozlemenyt-adott-ki/
vacsi
@Eladott Ország: Így igaz! Ha a sofőr bűnös, akkor maga a cég is bűnös - legalábbis így gondolkodnak az okosok. Ezért akarják a halottat beszennyezni.
Cicamama55
Na de az biztos, hogy a megberhelt busszal történt a baleset! Ez a tény az első számú ok a tragédiára!
papa.49
@Cicamama55: Ezt mi tudjuk csak a vétkes céget, meg a tulajt mosdatni kell mert nertárs !!!
Lepényleső
...sőt még az is lehet,hogy valamelyikük nagyapja? S ennek az eldöntésére nem volt elég
az eddig eltelt idő? Esetleg nyakába varrják annak aki nem él?
Cicamama55
@papa.49: Bizony így lehet, hisz nagyon hallgatnak róla. Ettől még a felelősség nagy része a busz tulajának vállán van! Nemcsak mi szerintünk, de az akkoriban nyilatkozó szakértő is utalt a pluszként beépített ülőhelyek és a stikliben beszerelt üzemanyag tankra, mint a tragédiát kiváltó okokra. Bár a baleset akkor is bekövetkezett volna, de nem gyulladt volna ki a busz, ill. ki tudtak volna menekülni belőle a gyerekek, nem lett volna ennyi áldozat...
Sámannus
Szerintem nem is utazott arra senki, csak mindenki álmodott egy jót. utólag.
papa.49
@Cicamama55: A baleset után megjelent a gyártó véleménye miszerint az ülések közötti közlekedő szűkítette le a beépített plusz ülés !!!
Az üzemanyag tartály meg ,,spaniferrel,, volt ,,rögzítve,, hát tudod kinyílik az ember zsebébe a bicska erre !!!
Cicamama55
@papa.49: Igen, és ezek tények! A balesetet nem, de magát a szörnyű tragédiát kiváltó okok egyértelműen ezek voltak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.