Több mint tíz százalékkal nőttek az átlagbérek.

Idén januárban a bruttó átlagkereset 343 500 forint, a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset 228 400 forint volt, mindkettő 10,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésében.

Több mint 340 ezer forint az átlagkereset

A bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb (634 200 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén pedig a legalacsonyabb (230 900 forint).

Mivel az infláció 2,7 százalékos volt, ami azt jelenti, hogy a reálkereset 7,7 százalékkal emelkedett.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Világgazdaság)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@csipetke: Vagy másképp:-ha a szomszéd tökkopasz,a feleségének seggigérő a haja,a kettőjük átlaga: vállig érő haj..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
két munkahellyel megoldható havi 410 munkaórával könnyedén.
emerencia
@Eladott Ország: tegnap 6:03 " A kkv-knak kellene hasonlóan gáláns állami támogatást, közbeszerzési és pályázati lehetőséget biztosítani, mint a külföldi beruházóknak." Ez nagyon jó lenne, de csak akkor, ha a tulajdonosok arra költenék azt a pénzt, amire kapták. (Pl. a vállalkozás és bérfejlesztés) Akinek van némi rálátása a kisebbek világára nem fog csodálkozni azon, hogy mindezek helyett könnyen meglehet, hogy újabb paloták, drága kocsik és egyre magasabb színvonalú luxusélet lesz a tulaj családjának a közpénz indukálta profitból. A melósok közül pedig csak azok és addig keresnek majd valamivel jobban akik kapnak valami fekete/szürke pénzt cserébe azért mert a törvényes munkaidőn túl, gyakorta rossz és veszélyes munkakörülmények között kidolgozzák a belüket. Ha pedig lebetegednek, le is út, fel is út... Nem mondom, hogy manapság minden kkv. ezt a gyakorlatot folytatja de személyes tapasztalatom, hogy sok ember panaszkodik évtizedek óta emiatt! Azt kellene először kitalálni, hogy hogyan lehetne ezeket a majdani adóforintokat távol tartani a mocskos kezektől és a felhasználásukból keletkezett profit egy részét a munkakörülmények javítására, munkabiztonságra, törvényes működésre és tisztességes, európai színvonalú béremelésre fordítani. Attól félek, hogy O1G illiberáciájában mindez megoldhatatlan, hiszen a túlterjedt korrupció valamint a független, szakmailag kiváló köztisztviselők csekély létszáma miatt nem igazán lehet számítani a hatóságokra. Egy maffiaállamban közpénzeket erre költeni jórészt kidobott pénz. :-(
idppp
Beszéljünk az idősek átlagjnyugdíjáról! Egyre nagyobb a szakadék az aktív munkavállalók és a nyugdíjasok között! Az inflációs adatok a bődületes hazugság kategóriába tartoznak, pláne a nyugdíjasok szempontjából, hiszen az ő fogyasztási szokásaik mások! Elsősorban gyógyszeren élnek, ha ki tudják váltani, fizetik a hálapénzt, de a várólisták több hónaposak, sőt egyre hosszabbodnak, sokan nem is tudják kivárni, inkább meghalnak! De ezen nincs mit csodálkozni, szemlátomást ez a kormány célja! Ezt személyesen is tapasztalom, bizonyítani tudom, az egyik várólistámon 1 év múlva kerülök sorra, ha megérem ill. nem kerülnek még elém csókosok, egyes operáló orvosnak nagy pénzt fizetni tudók, főleg az idősebb főorvosokra vonatkozik, ez már nem a hálapénz kategória!, ez büntetetendő cselekmény kellene, hogy legyen! 2012 óta a kórházak nem vezethetnek várólistát, melyen a betegek is láthatnák hol tartanak! Ez egyértelműen a korrupció melegágya, a rászorulók semmibe vétele! Mit gondolnak 100 évig fogok élni? Arról gondoskodik az egészségügyi kormányzat, hogy ne így legyen, még legfeljebb egy-két évig húzzam iszonyú fájdalmakkal!
Eladott Ország
@emerencia: Ha majd egyre fogy a munkaerő akkor rájön a kkv szektor is hogy valakiknek dolgozni is kell. A kedves vezetőknek meg nem lesznek drága palotáik és évente lecserélendő luxus autói.
emerencia
@Eladott Ország: Bárcsak a próféta szólna belőled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.