A béremelést azzal indokolták, hogy már régóta nem növekedett a fizetésük.

70 százalékkal nőtt a parlamenti képviselők fizetése, negyedük még semmit sem csinált idén
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Annyira jól sikerült a képviselők béremelése, hogy

miközben az országos átlagos bruttó bér 2014-től mostanáig 54,9 százalékkal emelkedett, több képviselő fizetése ugyanezen időszak alatt, a mostani emelést is figyelembe véve 70-77 százalékkal nőtt

- írja az mfor.hu.

Ilyen nagyarányú bérrobbanás nagyjából 30 képviselőt érint a parlamenti adatlapok alapján.

A legjobban Kövér László keres, fizetése 2,4 millió forintról 2,67 millióra emelkedett, ami majdnem nyolcszor több az országos átlagnál. A frakcióvezetők fizetése is megközelíti a havi bruttó 2 millió forintot: a februári 1,78 millió után 1,979 szerepel a bérlapon. A mostani emelésnek köszönhetően a legkevesebbet kereső országgyűlési képviselők bére súrolja az 1 millió forintot, 891 ezer forintos bruttójuk 989 700 forintra emelkedett – de ez nem tartalmazza az egyéb tisztségekért járó plusz juttatásokat.

Ami a leginkább felháborító, hogy

a képviselők negyede még semmit sem csinált idén a parlamentben. 

47 képviselő neve mellett szerepel a nulla érték a felszólalásoknál és az önálló indítványoknál egyaránt. Közülük 2 jobbikos, 2 KDNP-s és 43 fideszes honatyát találni. 

Négy fideszes képviselő már 2014 óta tartja rendületlenül hallgatási fogadalmát. Név szerint: Kubatov Gábor, Bíró Márk, Farkas Flórián és Simonka György.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Ez a hazonelvü illiberális kersztényi értékrend.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@qxy: Nem sikerült a beigért közös lista felállítása sem, így saját maguk ellenségei is az EP választáson a töredékszavaztok mind a fideszt szolgálják.Egy megosztott ellenzéknek ott, ahol a rendszerszintű csalás is virágzik a választásokon esélye sincs...
qxy
@Commenter: Ezért írtam hogy ez az ellenzék, egy nagy rakás szar. Csenevész banda aki utánozni akarja Orbánékat. Lopni, csalni , törvényesen
Commenter
@qxy: sajnos. Ez az ellenzék nem fogja leváltani ov-t...egyes megnyilvánulásaik mint a rabszolgatörvény megszavazásánál való tüntetés, az o1g tüntetések látványosak voltak ugyan de hamar kifulladtak. Ezt így nem lehet, Belgrádban jóval kitartóbb az ellenzék.
vacsi
Ehhez képest a rendőrök fizetése 5 %-kal nőtt - ha jól emlékszem a cikkre!
qxy
Sajnos a Magyar az már ilyen. Hála Istennek azért nem mind. Tapasztaltam sajnos amikor ebben voltam benne. Tudod ez olyan mint amikor Magyarországon lett volna egy Olasz Mortadella üzem.
Terv, ,.- két ember ki megy Milánóba, egy évig, és meg tanulja minden csinnyát binnyát a mortadella gyártásnak. voltunk is ketten. De??? 47 ember jött volna ki velünk, " Mert nekik is ki kell jönniük. "Mit csináltak volna? Az ég világon semmit, de a kiküldetési pénzből és a vezetőnek járó juttatások fedezték volna a kurva nagy lábon élek fogalmát. Na ebből nem kért Milánó. Minek jönne a többi? Vagyis, kurva sok okos ember lett volna és a szarhoz nem tudtak volna érteni, de az észt azt tudták volna osztani. Itt is. Kurva sok a politikus és az ellenzék, meg elemző meg kutya fasza. De ha , Na tessék. állj ide és tedd a dolgod? Köpni nyelni nem tudnak.
desiro
Nem növekedett a fizetésük, de a munkájuk sem, sokszor üres az ülésterem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.