Kövér László nemrég a magyar bírói kar függetlenségét ekézte, most a bírák egy közleményben szóltak vissza.

A 444 szúrta ki, hogy a Magyar Bírói Egyesület tiltakozó közleményt adott ki azok után, hogy Kövér László házelnök a múlt héten a magyar bírók függetlenségét biztosító törvény 150. születésnapján pont a bírói függetlenséget vélte meghaladottnak. 

Nem annyira tetszett a bíróknak Kövér beszéde

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a magyar bírói függetlenséget garantáló törvény elfogadásának 150. évfordulója alkalmából tartott konferencián az Országházban 2019. április 24-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Attila

150 esztendővel ezelőtt az volt a kérdés, hogy a magyar állam akarja-e biztosítani a bírák függetlenségét. A jövőre nézve a kérdés az, hogy a magyar bírák a maguk részéről akarják-e biztosítani az állam függetlenségét. (...) Önök, tehát a bírák mindig csak annyira lehetnek függetlenek, amennyire a magyar állam is az. (...) korunk jogászainak és politikusaink változatlanul maguknak kell eldönteniük, hogy milyen értékek védelmére kelnek, kinek az oldalára állnak: az államot védők és építők, vagy az államot támadók és rombolók oldalára

- idézte a beszéd egy részét a 444.

A Magyar Bírói Egyesület a közleményében többek közt azt írta, hogy 

a Parlament épületébe ünnepelni jöttünk, de csalódnunk kellett.

Annak is hangot adtak, hogy az elhangzott beszédek

nem ünneplik a bírói ethoszt, a bírói függetlenséget, hanem épp ellenkező hatást váltanak ki. (...)

semmilyen ideológiai színezetű támadást, semmilyen burkolt vagy nyílt befolyásolást, de az ilyen tartalmú gondolatokat sem fogadhatjuk el. Ezt minden bírónak határozottan és egyértelműen vissza kell utasítania. (...)

Az egyesület szerint Kövér László beszédében

az ünnep apropóján így nem épített, nem méltatott, hanem megfogalmazta a bírói karral szemben támasztott mai politikai elvárást, figyelmen kívül hagyva ősapáink üzenetét.

Az egyesületnek egyébként Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének beszédével sem értett egyet, szerintük megoszt módon helyezte szembe Handó a fiatal és idős bírákat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt majd akkor is tudják a bírák mikor a bukásuk után a bűnügyeiket tárgyalják a ner huszároknak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Azt hiszi a fidesz kormány nekik mindent szabad. Köteles Lacika is azt hiszi Ő az isten a parlamentbe.
Dr plágium
@Nessy: Igen, de kövér csak a főnök utasításait követi.
Rockxy
kövérke azokról beszélt, akik idegenként belepofáznak a belügyeinkbe és befolyásolják a hazai eseményeket.
csak nem merte konkrétan kimondani, mer nincs elég vér a pucájába
papa.49
Ezt majd akkor is tudják a bírák mikor a bukásuk után a bűnügyeiket tárgyalják a ner huszároknak !!!
Eladott Ország
Kétség nem férhet hozzá, hogy Kövér László politikai pályafutása, a lassan klasszikussá váló idézeteivel a kötéltől a genetikázáson át a totalitárius liberalizmusig, pontosan úgy néz ki, mint egy beteg kórlapja valamelyik elmeosztályról. Ezen kívül kevés kommunista van a közéletben, aki közvetlenül az MSZMP KB egyik intézetéből érkezett, de olyan csak egy, aki semmit nem változtatott a kommunista mentalitásán, és azt Kövér Lászlónak hívják.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/
Eladott Ország
Kövér vénségére nem csak azt felejtette el, hogy komcsi volt, hanem hogy mit jelent a hatalmi ágak szétválasztása. Javaslom üsse fel az értelmező kéziszótárt, és nézze meg a független szó jelentését. Aztán ha már ott van a kezében, akkor lapozzon át az ürülék szóhoz is, hátha az ő képével illusztrálják a szócikket.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Farchivum.mtva.hu%2Fimages%2Fmedium%2FMTI-FOTO-Y01Ga1JKT3hMQnF1SzBmaTFuYjJQUT09.jpg&key=6UfrA4-5sz56uDXlBYzzdQ&w=600&h=882
Lepényleső
Odajutottunk,hogy akik rajtunk kövérre dagadtak,- ma már mindenek felett vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.