A vállalatok érdekeivel, és a technológiai beruházások halvány reményévvel magyarázta meg a külgazdasági és külügyminiszter, hogy miért keres a minimálbérnél is kevesebbet az ország harmada. Nem védekeznünk kell, hanem felkészülnünk az új korra - jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet párizsi, digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén. A kormányok felelősségének hangsúlyozása közben elsődleges feladatként az oktatási rendszerek korszerűsítését említette mind a középiskolákra, mind a felsőoktatásra vonatkozón, hogy a diákok olyan képességek és tudás birtokában legyenek, amellyel versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon. A miniszter megjegyezte, hogy a bonyolultabb tudás révén emelkednek a munkabérek, és ez a folyamat szerinte már zajlik Magyarországon. Szijjártó szerint a kormányok feladata kordában tartani a munkaerő-költségeket, mert különben gyengül az adott ország versenyképessége és kevésbé lesz vonzó...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És az is a kormány feladata, hogy hazánk legyen Európa koldusháza?! Ez sikerült is! A hús száradjon rátok!
scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56669549_10211767156573980_3763629680561750016_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=e7439dbeb436d1419c8aabbb8f28f72a&oe=5D3E6D20
Magyarország az Európai Unió része, ezért minden munkavállalónak kijár az európai bánásmód, bármennyire fáj ez a bűnöző, kleptokrata kormánynak, akik csakis azért hozták az országba az összeszerelőüzemeket, mert a magyar munkaerő európai viszonylatban borzasztóan olcsó. Elég volt abból, hogy hülyének néznek egy teljes társadalmat és kihasználják azt, hogy az emberek jobban félnek a munkahelyük elveszésétől, mint hogy felemeljék szavukat az őket ért visszaélésekkel kapcsolatban. Itt az ideje, hogy csatlakozzunk végre Európához, ha már egyszer mi is ennek a kontinensnek a részei vagyunk. Hogy ez az ország még működik egy kész csoda. A munkavállaló teljesen magára van hagyva, semmi szakszervezet , üzemi tanács, kollektív szerződés. 30 év elég volt minden szociális vívmány leépítésére. Nagyon nagy a tűrési határ, a nyugati/ német kollégák fel sem tudják fogni hogy ilyen a helyzet Magyarországon. Sajnos a volt keleti országok béreitől is leszakadtunk, nem beszélve a nyugati bérektől. Elképesztő...Lehet csodálkozni a kormányzati seggfejeknek, ha a munkaerő itt hagyja az országot.
kereső
Gundolkodjunk együtt- jön a munkahelyteremtő beruházó.A kormány örömmel fogadja, és támogatásként megitél a beruházónak x összeget- a munkahelyteremtésért.Ha figyeltünk, akkor legtöbbször az derült ki, hogy az állam előre kifizette a foglakoztatni kivánt dolgozók munkabérét 3-4 évre,előre. Na, ha a kormány nem állja útját a bérnövekedésnek, akkor a juttatott összeg nem elég a fenti ideig- hanem mondjuk, csak a felére. Érdeklődnék,hogy akkor lenne-e ekkora befektetési kedv ?És kérdésem a kormányhoz- a magyar munkavállaót miért is "értékeli" le tudatosan?
Dr plágium
Titeket meg zárkában kellene tartani. Szemét banda, hogy anyátok inkább nyelt volna le benneteket.
Eladott Ország
A kivándorlás folytatódik. Volt már ilyen a történelemben. Ők már utolérték Ausztriát, pedig a Lézer Dzsoni még videót is csinált élete veszélyeztetésével, hogy milyen szar hely Ausztria.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.