Rácz András Oroszország-szakértő megnézte a Nemzetközi Beruházási Bank belső döntési szabályait, és kiderült: egy dolog az elmélet, egy másik a gyakorlat.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Abban hogy a kontár kurmány hazudik semmi újság nincs EZT TESZI MÁR 9. ÉVE FOLYAMATOSAN !!!
Itt csak az orosz érdekek könnyebb érvényesítésének kell megtörténnie, a magyar államnak SEMMI BELESZÓLÁSA NEM LEHET A BANK ÜGYEIBE, A BANK EMBEREI MEG VÉDETT SZEMÉLYEK, magyarul A HAZAI TÖRVÉNYEK FELETT ÁLLNAK !!!
RonaGyuri
@papa.49: ahogy mondod, HAZUDNAK s szinte mindegy, hogy mit! A híveknek csak az számít, hogy ők mondják, a többieknek meg KUSS!
kereső
"A fentiek alapján tehát a magyar kormány úgy engedi Budapestre települni a Nemzetközi Beruházási Bankot és ad neki roppant széleskörű jogosítványokat és mentességeket, hogy a működésébe a jórészt szimbolikus felügyeleti jogon kívül semmiféle beleszólása nem lesz. Ezen még az a helyzet sem változtatna, ha a jelenleg öttagú Ügyvezető Igazgatóságba bekerülne esetleg egy magyar igazgatóhelyettes, ugyanis attól még Koszov mint elnök domináns jogosítványai változatlanok maradnának.

Fontos látni ugyanakkor azt is, hogy a kialakult, illetve kialakulóban lévő helyzetért téves megközelítés Oroszországot hibáztatni. Moszkva ebben az ügyben nem tesz mást, mint racionálisan érvényesíti az érdekeit, élve a rendelkezésére álló intézményes és jogi lehetőségekkel. Éppenséggel az lenne az irracionális, ha nem ezt tenné.

A valódi kérdés inkább az, hogy a magyar kormány miért ment bele abba, hogy az IIB ezekkel a feltételekkel Budapestre költözzön. Kérdéses, hogy a magyar vezetés egyáltalán tudatában volt-e annak, hogy az IIB-n belül mennyire csekély befolyása lesz Budapestnek, függetlenül attól, hogy Magyarországé a harmadik legnagyobb tulajdoni hányad a bankban.

Ha nem tudták, tehát a feltételek alapos elemzése nélkül döntöttek a bank Budapestre engedése mellett, az igen komoly kételyeket vet fel az illetékes magyar állami szervek kompetenciáját illetően. Ha viszont a kormányzat tisztában volt a fenti sajátosságokkal, és ennek ellenére úgy döntöttek, hogy beengedik az IIB-t Magyarországra, megadva mindazon mentességeket, amelyeket a bank kért (és amelyeket Szlovákia például nem adott meg), az nagyon súlyos biztonsági problémákra utalhat."- a lényeg, a lényeg. És amiről a szakértő úr sem beszél!!!- ez a bank az orosz állami intézményrendszer része, regisztráltan nyilvántartva.
advocat
Majd ha egyszer - lehet, hogy véletlenül - igazat mondanak. No. Akkor érdemes szólni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.