Elérhetetlenné vált kedd délután az MTA helyesírásellenőrzője, a helyesiras.mta.hu oldal. Az url-en most csak egy fekete háttér látható. A Nyelvtudományi Intézet mellett a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközponthoz tartozó Erőforrástérkép oldala is elsötétült.

Tiltakozásul elsötétült a helyesiras.mta.hu kedden, miután az Országgyűlés megszavazta az MTA kutatóintézeteinek kiszervezését - szúrta ki a 444.

A nyelvtudományi intézet mellett a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjához tartozó Erőforrástérkép is tiltakozik a döntés ellen, Facebook-oldalukon közölték:

A magyar parlament ma megszavazta az MTA kutatóhálózat leválasztását az MTA-ról. Ezzel az Erőforrástérkép létalapja megszűnt. Köszönjük, hogy követtek minket, és reméljük segítségükre voltunk a munkájukban. Az Erőforrástérkép további sorsa még kérdéses. Amint tudunk valamit értesíteni fogjuk az Erőforrástérkép felhasználóit

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma kedden délután négy órára tiltakozó megmozdulást hirdetett a parlament döntése ellen.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint

a Magyar Tudományos Akadémia megcsonkítása bűn a tudomány ellen, bűn a nemzet ellen, és bűn a magyar kultúra ellen.

A parlament kedd délelőtt szavazta meg az MTA átalakítását, amellyel Palkovics László kezdeményezésére elvették az MTA-tól az akadémiai kutatóhálózatot. A képviselők 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében és három tartózkodás mellett fogadták el az innovációért és technológiáért felelős miniszter előterjesztését. Palkovics László a javaslat országgyűlési vitájában elmondta, a változtatások célja Magyarország versenyképességének növelése, a hatékonyabb működés és az egységes, teljesítményalapú forráselosztás feltételeinek megteremtése.

Az elfogadott törvénymódosítások eredményeként az MTA kutatóintézet-hálózatának működtetése átkerül az újonnan létrejövő Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH).

Forrás: 444.hu, HVG

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A legnagyobb magyar létrehozta, a legaljadékabb magyar meg kinyírta. Mindkettejüknek meg van a helye a magyar történelemben, az utóbbié a szemétdombon.
lampa laz
Idős asszony létemre sír a lelkem. Hol van a fiatalabb generáció, a sok diplomás tanult gyerek?
Nem lesz többé MTA, mert ezt is átnevezik valami nemzeti kutyaszarrá, bár jobb is, mert annyit is fog érni ezután.
Pálinkafőző Rézüst
@Macskaszem: aki kinyírta, az nem magyar! Már bocsánat, ha szólok emiatt...
justhpeter
Ez Orbán szintje.
Ahogy tévedés volt a tudományos meghatározása is (O1G).
A valós O1F (F mint fekália).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.