Nemcsak vallási és etikai okok állnak a háttérben.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez ugyan egy román belügy, de a hazai orvosetikával is összecseng.
Egyszerűen nem értem azt a magyarázatot, hogy egy orvos, aki a mi pénzünkön, a mi adónkból és az általunk fenntartott egyetemen elvégzi a tanulmányait milyen alapon tagadja meg a munkát? És arra az időre mégis fizetést, jövedelmet vesz fel? Vajon melyik még az a munkahely, ahol a dolgozó kijelentheti, hogy etikai vagy erkölcsi abúzus okán nem végez el valamit és másnap még mindig ott dolgozik? És ez független attól, hogy a kórház fenntartója milyen profilú.
Ha egy embernek ilyen jellegű fenntartásai lennének, akkor legyen vasutas, útkaparó (bocs tőletek) vagy bármi, de ne nőgyógyász. Abban a szakmában ez a feladat is benne van, nem kivánságműsor.
Nessy
@namihami: A magán praxisban nem ilyen fene etikus! Nem tudom létezik e még az előzetes vegzatúra, mert anno még az orvosilag indokolt esetben is el kellett menni.
A nők két dologra mindenre képesek: Hogy legyen és hogy ne legyen baba! Sok áldozatot szedett a Ratkó törvény a az angyalcsinálók miatt!
simmering73
Miért szólnának bele a nők más nők életébe? Nem akarja, nem megy el. Ilyen egyszerű. Következő mondat: az orvosok bojkottálják az abortuszt, mert nincsenek megfelelő eszközök annak elvégzésére. Na én inkább az utóbbira tippelnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.