Kovács Zoltán szerint egyszerűen nem a valós helyzetet tükrözi az a bíráló cikk, amelyet a The Guardian közölt nemrégiben a magyarországi médiaszabadság helyzetéről a baloldali brit napilap politikai szemleírója, Timothy Garton Ash publicista és történész tollából.

A kormányszóvivő szerint a magyar média nagyon szabad

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a brit lap levelezési rovatában megjelent válaszában leszögezi: jóllehet a szerző aggályainak ad hangot a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatban, ő a cikkről először éppen a magyar sajtóban olvasott.

Kovács Zoltán szerint Magyarországon a keményen kritikus hírportáloknak van nagyobb olvasótáboruk, és ezek dominálnak azokon a tévécsatornákon is, amelyekből a magyarok hozzávetőleg 71 százaléka tájékozódik.

Az államtitkár felidézi, hogy Timothy Garton Ash szerint a kormánypártok "gyakorlatilag lerombolták a bíróságok függetlenségét". A magyarországi bírósági reformokat azonban alaposan áttekintette az Európai Unió és a Velencei Bizottság, és minden kérdéses ügyre megoldás született – áll Kovács Zoltán válaszában.

Hozzáteszi, hogy Garton Ash ideológiai meggyőződéseit tények cáfolják. Az államtitkár ezek között említi, hogy a választási részvétel Magyarországon nem csökken, hanem növekszik, 2010 óta a házasságok száma is emelkedik, miközben a válásoké csökken, az abortuszok száma pedig csaknem harmadával csökkent.

Kovács egyébként a napokban lett a több mint száz éve alapított Nimród vadászújság főszerkesztője.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desir62
Csökkent az abortusz, mert a pöcegödörben landolnak a csecsemők, a házasságok száma sem emelkedik mert csak össze állnak mint a lovak, a választásokon való részvétel meg sajnos tendál. Különben mennétek a levesbe TE GYÖKÉR kovács.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cincinntatus
Timothy Garton Ash publicista és történész még sohase olvasott Propellert, ezért állít eget verő hazugságokat a The Guardianban.
Nessy
Természetesen szabad a teljes Média Holding médiának ugyan azt a hírt, riportot,fotót közölni! A vidéki lapokban a helyi hírek csak a fidesz győzelméről szólhatnak!
A királyi tévé meg már azt is elfelejtette, hogy mit jelent a "tény közlés"!
Oknyomozó újságírás? Az olyan libsi dolog!
Tényleg van még pár nem kormányközeli média. Hogy meddig? Ki tudja!
papa.49
Szerintem meg szőrösszar TE HAZUDSZ mint mindig !!!
kokopelli
...nem zörög a haraszt,ha nem ß@rik a paraszt!..,hogy csuti,vagy pesti az nyóc!
justhpeter
Ha a világ legostobább seggnyaló pártkatonáinak versenyt indítanának, Kovácsnak komoly esélyei lennének.
kokopelli
...és a főnök tényleg 180cm magas,ha kihúzza magát!A mocsok fotósok...!
(190 volt,de a munka terhe...ugyi..)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.