Az Eurostat frissen közzéadott jelentése szerint 2100-ra már csupán 7,9 milliónyi magyar ember fog élni Magyarországon. És ha drámai népességfogyás még nem lenne elegendő, akkor azzal is számolni kell, hogy az akkori társadalom brutálisan el is lesz öregedve, legalábbis a maihoz képest mindenképp. Az előjelzések szerint hazánkban 80 év múlva 100 munkaképes korú emberre 55-60 65 évesnél idősebb ember jut majd. Ennyi időnek sem kell azonban eltelnie ahhoz, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer csődöt mondjon, elemzések szerint legalább ahhoz, hogy az elöregedési (függőségi) rátánk stabilan maradjon az elkövetkező évtizedekbe 72 éves korig kellene emelni a nyugdíjkorhatárt, ami ráadásul önmagában még nem is lenne elég ahhoz, hogy megoldja a problémát. A legfrissebb népességi előtejezések statisztikai elemzése szerint az EU népessége majd 4 százalékkal csökkeni fog 2018 január 1 és 2100 január 1 között, ez 20 millió embert jelent.

(Forrás: penzcentrum.hu, Északi által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Mit akarnak? Sok magyar meg sem éri a 72 éves kort! Ez itt nem a liberális Nyugat Európa ahol az öregkor 80 év fölött kezdődik! :((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
A büszke homogéneknek ki fogja megkeresni a nyugdíjra valót?
1magyar
Akkor a szakszervezeteknek ki kell harcolni, hogy most azonnal megszüntetni a nyugdíjjárulék befizetéseket!
Már ezért a 65 évért is akasztás járna annak aki bevezette, már korábban halunk meg mint 72 év.
Barmok!
cikicakk55
Ahhoz,hogy ilyen sokáig tudjanak a nyugdíjasok dolgozni,kéne egy normális egészségügy is. Sok múlik azon,hogy miként él az ember.Mit eszik,iszik,mennyit dolgozik,mennyit pihen,milyen a lakhatási körülménye,milyen városban él,stb. Rengeteg minden befolyásolja az élettartamunkat. A jelenlegi helyzetben már az is szép,ha a 70 évet megérik az emberek. Már most sincs pénz több millió embernek az egészséges étkezéshez, a nyugodt pihenéshez, a stressz mentes élethez. Fiatalon ezt még nem érzik,de 50 évesen már a lakosság fele orvosi ellátásra szorul. Ez a 72 éves korig való munkaviszony lehetetlenség,hisz az emberi szervezet képtelen annyi idősen a napi 8 órát ledolgozni folyamatosan.
Borsodi
@CsipkeRózsa: Magyarországon max 65 év és felbuknak a férfiak.Csak azok élnek főleg nyugodt öregkort akik a munkát elkerülve éltek jó módban.(Pl. politikusok bankárok,)
simmering73
A nem kozmetikázott statisztika szerint a férfiak várható életkora 67,4év. A szomorú ebben az, hogy ez egy évekkel ezelőtti adat. Azóta gondolom csak romlott a helyzet.
ila51
na , akkor párban kell beosztani minden posztra , hogy aki kidől , ahhoz segítséget hívjon a másik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.