Erőszakmentes megmozdulást szervez három állatvédő szervezet a kiskunhalasi bíróság elé, illetve arra a helyre, ahol a kutyáját kegyetlenül kivégző balotaszállási asszonyt megállították.

Tüntetést szerveznek a balotaszállási kutyakínzó börtönbe zárásáért

A hvg.hu azt írja, a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány, az Argos Állatvédelmi Egyesület és a Bol-dog Természet és Állatvédelmi Alapítvány által szervezett tüntetésre azokat várják, akiket felháborított az eset, és úgy gondolják, hogy itt az ideje letöltendő börtönbüntetést kiszabni arra, aki állatot kínoz.

"Aki állatot kínoz emberrel folytathatja! Nem tűrjük az erőszakot!"

– írták a szervezők felhívásukban.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Peller Anikó: Sokszor mondom: oktalan, kegyetlen gyilkosság az ember lelkületét rombolja. Aki oktalanul, értelmetlenül gyilkol kegyetlenül, az az emberrel is ezt teszi.
Nem is neked írom, mert a te lelked elve gonosz, nem is értheted, azoknak írom, akik olvassák és értik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@görbetükör: Az állatvédelmi törvény értelmében 2 év letöltendő börtönt és pénzbüntetést is kaphat. Sajnos amíg az állattartási szokások nemigen változnak és bizonyos generációkban él az a felfogás hogy az állattal (a társállattal és a haszonállattal is) mindent meg lehet csinálni, lehet büntetni, kínozni addig ezek az esetek maradnak. Annyi mindenre meg lehetne tanítani a gyerekeket már az iskolában hazafias nevelés és honvédelmi ismeretek helyett például arra mit jelent a felelős állattartás és mit jelent felelős gazdinak lenni. A kóbor és kidobott állatokkal foglalkozók önkéntes munkát végeznek, az államtól a menhelyek egy fillért nem kapnak.
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." (Mahatma Gandhi)
Azt mondom abban is tükröződik. Jó példa Hollandia és a skandináv országok. Igaz, halat már nálunk sem lehet gömbakváriumban tartani, de ehhez képest még mindig nagyon sok az állatkínzás és kevesen kapnak letöltendőt. A pénzbüntetésnek akkor van igazi visszatartó ereje, ha nagyon magas és az illető a saját bőrén érzi a pénz hiányát. De 50.000 Ft-ot akár kölcsönből is röhögve kifizet, és ugyanígy viselkedik továbbra is az állatokkal szemben. Talán embertársaival se különben.
reagens
@koszpeko: Így van. A tudomány inkább mint a hit. A hitben csalódok.
görbetükör
@Commenter: Sajnos, túlontúl sok az elmaradott, buta, alkoholos-drogos agyú az országban.
Én sem azt szeretném, hogy vattába csomagolják az állatokat, de az alapvető életszükségleteiket biztosítani
Régen, a parasztok beszélgettek állataikkal, teheneikkel, disznóikkal, a kutyát ugyan nem tartották lakásban, de volt enni-inni valójuk, volt feladatuk és volt becsületük.
Ma szinte csak két véglet van. Vagy borzalmas körülmény, vagy agyon ajnározás, ami szintén nem jó az állatnak.
Sok ilyen ország van mint mi, bár vannak azért normálisabb körülmények is normálisabb országokban.
Bár merre nézek, az élet minden területén azt látom, a többség kegyetlen, agresszív, durva, buta, elfogult, kapzsi, szélhámos, csaló. Tényleg megérdemli az ország azt, ami van.
Csak a gyerekek, meg az állatok nem igazán. Valahogy rájuk kellene koncentrálni a még meglevő normális kisebbségnek.
Commenter
@görbetükör: Egyetértek, amilyen a rendszer olyan a társadalom nagy része, vagy hasonulásból, vagy érdekből vagy közönyből. A mai rendszer semmit nem tesz a rászorulókért a kiszolgáltatottakért, ahol egy ember hajléktalanként bűnöző lehet, ahol egy maradandó fogyatékkal élő csaló, ahol egy más párthoz, valláshoz, kisebbséghez tartozó "idegen" ott mi várhat az állatokra? Ahol olyan primitív dolgot mint a házi vágás,megtűrnek? Ez is kegyetlenség az állattal szemben, betiltanám. Az állat, legyen az haszonállat vagy társállat, védtelen, és ő is küzd az életért. Nevetséges hogy az agrárminiszter a méheket kiemelt figyelemben részesíti, de a kutyakínzás ellen fel sem emeli a szavát.A meglévő normális kisebbségen is múlik, mennyire figyelnek fel arra a gyerekek a következő generáció hogy ez a kormány mennyire nem tisztel semmit sem, ami az ő világképével nem azonos, vagy ami nem fér bele, ami érdektelen számára. Legyen az ember, állat, politikai vagy más nézet.
görbetükör
@Commenter: Igen, a dolgok nagyon összefüggenek. Nem lehet csak egyvalamit kiragadva változtatni.
A nagyüzemi állattartás is iszonyat. Sajnos a legtöbb ember inkább félrefordítja a fejét, nem gondol bele. Pedig enélkül a szadista módszer nélkül is lehetne húshoz, tejhez jutni.
Pl. a tehenek nagyüzemi fejése világviszonylatban borzadály. Gép végzi, az állat mellékes. Hogy közben a tőgy kisebesedik, begyullad, vérzik, senkit nem érdekel. Sőt, bizonyos százalék megengedett genny, vér esetében is. És még lehetne sorolni az egyéb borzadályt, aminek nem kellene lenni. De a közöny, a profit mindent elfed.
Én úgy vélem, a gyerekek többségében alapból benne van az állatok szeretete, ezt inkább sajnos kineveli a környezet belőle.
Vagy jobbá válnak az emberek és akkor sok minden szinte magától változik, vagy nem és akkor a belét is kiteheti a jó szándékú ember, hatékony sosem lesz.
Peller Anikó
@koszpeko: 8:31, Öö, a gólyàt, sólymot, macskàt kicsit félreértetted, úgy értettem a gólya meggyilkolja a békát, a sólyom a pockot, a macska a cinkét, egeret. Na a macska aztán nem kíméli az egeret, órákig bírja kínozni miután eltörte a lábát. Aztán mint aki jólvégezte dolgát megegye. Ezek a bűnözők mit érdemelnek? Tüntessünk?

Az emberiség a kihalás szélén áll. Öljük az állatokat ezerrel. A kormányunk kivéreztet minket. És egy kurva kutya miatt tüntetnek abírkák. Fogadok, hogy mindegyik ütött már agyon molypillét, szúnyogállatot. Gyilkosok mind.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.