Az elmúlt évek lakáspiaci változásai, az egekbe szökő lakás- és albérletárak, a szociális bérlakásállomány szinte teljes hiánya nehéz helyzetbe hozták az első lakásuk megszerzését tervező fiatalokat. A Habitat for Humanity jelentése szerint egyre több fiatalnak nincs saját lakása, és Magyarországon is kialakult egy fiatal bérlői generáció, akik akár életük végéig albérletben fognak lakni.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A gyereknek lakni kell valahol, albérlet nem biztosítás soha, főleg horror árakkal. Albérletbe nem szabad gyereket vállalni mert bármi történhet válás, betegség, munka elvesztése stb.
Gyorsan utcára lehet kerülni a kapitalizmusban mert nincs szociális háló.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@advocat: ...azért van nyugatabbra olyan összehasonlítás is,hogy egy vásárolt valamiért hány órát,
vagy napot, vagy hónapot kell dolgozni az átlagbéreket figyelembevéve!
vacsi
@advocat: A felsoroltak közül a kirándulásokat kedveljük, és ingyen vannak! Gyakran visszük az unokákat is - ahogyan engem is vittek a nagyszüleim. Enni meg otthon is ennénk.
Nessy
Nyaralás a Járdaszigeteken! Egy komolyabb színház: nagy ritkán. Utazni valóban ingyen, illetve IC helyjegyért lehetne, de akinek pechje van, és nem tud fel meg lemászni a magas vonatlépcsőn, az otthon marad.(Ez valóban egyéni probléma.) A múzeum is ingyen van, kivéve természetesen ami az MMA kezelésébe van. Komolyabb koncert, neves művészekkel: youtube.
Valóban igyekszem minden érdekes kiállítást megnézni. Érdekes mód kevesen képviseljük a 70 feletti korosztályt. Pedig tényleg, még a fizetős kiállításokra is van nyugdíjas kedvezmény, ami nem egy ökör ára. Amin pár éve Bécsben lepődtem meg, hogy a Velázquez kiállításra ugyanannyi volt a nyugdíjas belépő euróban, mint forintra átszámítva itthon a Szépművészetiben egy nyugdíjas jegy,. Csak ott kicsit más az átlagnyugdíj. Na mindegy, ez van!
verőce21
@Nessy: "Anno a paneleket sem elsősorban ők kapták" - Anno - 45-50 éve - persze, hogy nem ők kapták. Nem is kellett nekik a proli panel! De az összes faluközponti polgárházakba mindegyikbe cigányokat költöztettek, úgy 30 éve!
Óbuda közepén - a Polgár és Vöröskereszt utcák környékén -, ahol Te laksz, azokban a tízemeletesekben, nem is volt jellemző sohasem cigány lakó. Dicséretes, és meglepő, hogy az önkormányzat most is egy tűzoltó családnak adta/utalta ki, de nyugodtan nevezhetjük kivételes eljárásnak. Amit valószínűleg a Tűzoltóságnak utaltak ki! - hogy nevezzenek meg egy lakót bele. Szinte 99%-ig biztos vagyok ebben!

Azt pedig nehogy belemagyarázd itt senkinek, hogy az önkormányzati lakás milyen sokba kerül! Meg a lakbér! - mert kinevetnek téged itt.
Akkor miért laktak az átkosban a pártkáderek mind tanácsi bérlakásban, ha olyan drága volt? Miért állt a legtöbb kocsi a tanácsi bérlakások előtt? Vagy miért veritek a tam-tamot, hogy építsen önkormányzati lakásokat az állam, ha azok olyan nagyon drágák, hogy nem éri meg benne lakni?
Nessy
@verőce21: valamit nagyon félreérthettél. Pontosan a tanácsi bérlakások voltak olcsók. Még a Zápor u-i két szoba hallos lakásnak, ahol anyósommal laktunk, a 70-s évek végén pl.. 102 forint volt a bére.
A mostani két sarokkal arrébb pár négyzetméterrel nagyobb kétszobást megvettük anno, most 18 000 forint a közös költségem. Régi ház, nincs távfűtés hála Istennek. Mindig régi házban éltem a háború után. Előtte volt saját házunk, csak oda lett Csillaghegyen, mindenestől. Talán ezért nem tudom gyűlölni a háború elől menekülőket, bár segíteni nem tudnék. Furcsa érzés.
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"Gyorsan utcára lehet kerülni a kapitalizmusban mert nincs szociális háló."

Pedig vannak olyan kapitalista országok, ahol a kormányok nem lopják el a befizetett adókat, hanem a minél magasabb színvonalú szociális hálókra fordítják. Lásd Európa északi felét.

Amről írsz, az csak Magyarországot jellemzi, ahol nincs kapitalizmus, hanem inkább államkapitalizmus, megspékelve mélyen autoriter kapitalizmussal. Ahol a rendszer mélyen illiberális, a magántulajdon és a profit logikája határozza meg, miközben az állami bürokrácia és intézményei alárendelődnek a PÁRTFOGOLT nemzeti gazdasági elitnek.
Bourdieu írta, hogy elsorvasztja az állam a bal kezét, míg a jobbat az egyet nem értők elnyomására, fegyelmezésére használja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.