Minden eddiginél magasabb összegű lesz a novemberi nyugdíjprémium, amelyre minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő – mintegy 2,5 millió – ember jogosult – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte: a nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz. "Mindenki, akinek 80 ezer forint vagy annál magasabb a havi nyugdíja, jogosult lesz novemberben a 22 ezer forintos nyugdíjprémiumra" – mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta:

a novemberi lesz az eddigi legnagyobb összegű nyugdíjprémium, mert most a tavalyi és a tavalyelőtti évnél is nagyobb mértékben nőtt a magyar gazdaság.

A pluszjuttatás szabályozásáról kifejtette: abban az esetben tud az állam nyugdíjprémiumot fizetni, ha a magyar gazdaság növekedése meghaladja 3,5 százalékot. Az afeletti GDP-növekedés mértékének megfelelő összeggel szorozzák meg a nyugdíjak egy heti összegét – részletezte az államtitkár.

Számításaik szerint idén 4,6 százalékkal fog nőni a magyar GDP, ezért a jogosultak a heti nyugdíj összegének 1,1-szeresét kapják meg nyugdíjprémiumként. Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a kormány bővítette a jogosultak körét, így nemcsak az öregségi nyugdíjban, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, tehát összesen 2,5 millió ember fogja a megkapni a novemberi nyugdíjprémiumot.

Kiemelte: azért biztosítják idén immár harmadszor a nyugdíjprémiumot, hogy a nyugdíjasok tudják, ők is részesei a magyar gazdasági növekedésnek.

Az államtitkár jelezte, hogy a nyugdíjprémiummal együtt egyszeri nyugdíj-kiegészítést is kapnak novemberben az arra jogosultak. Mint felidézte, 2010-ben megígérték, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, kilenc év alatt "nominálisan 33 százalékkal" nőttek a nyugdíjak, "ha a vásárlóértéküket nézzük, akkor is volt egy 10 százalékos emelkedés 2010-hez képest" – hangoztatta.

Novák Katalin emlékeztetett, hogy minden évben a tervezett inflációnak megfelelő mértékben emelik a nyugdíjakat. Januárban 2,7 százalékkal emelték meg a nyugdíjakat, a 3,4 százalékos éves várható infláció miatti különbözetet pedig utólag biztosítják a jogosultaknak.

Novemberben a nyugdíjasok a rendszeres havi nyugdíjukkal együtt megkapják az egyszeri – egész évre számolt – nyugdíj-kiegészítést is, amelynek összege átlagosan 10 ezer forint lesz – hangsúlyozta.

Az államtitkár újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíj-kiegészítés kifizetésére összesen 75,7 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre a központi költségvetésben. Egy másik újságírói felvetésre reagálva Novák Katalin azt közölte: a kormány jelenleg nem tervez semmilyen módosítást a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mert a nyugdíjasok a jelenlegi, "a nyugdíjak értékállóságát megőrző modellel jártak a legjobban".

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Egy másik újságírói felvetésre reagálva Novák Katalin azt közölte: a kormány jelenleg nem tervez semmilyen módosítást a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban, mert a nyugdíjasok a jelenlegi, "a nyugdíjak értékállóságát megőrző modellel jártak a legjobban".

Ezt a fideszes fülbevalós jó édes anyukájának mesélje.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Az nagyszülők fontosságárúl

A liba gágogás sem hallatszik az égig, de ettől a Novák NER-társnő még képes egetverő baromságokat mondani

Titanilla vendége volt Orbán kegyenc-libája, mindketten hozták a formájukat. A nagyszülőkről esett szó és ennek kapcsán egy közvélemény-kutatásra hivatkozgatott. igazán poénos volt, hogy többször eleresztette, hogy a megkérdezettek majdnem fele egyetértett vele. S a többi??? A többség!!! =))
Majd arról beszélt, hogy milyen fontos a nagyszülők szerepe. Az valahogy nem került szóba – szóba került, de azt most hagyjuk -, hogy ezek legtöbbje egyben nyugdíjas is. S bár osztogatnak, és főleg ígérgetnek némi alamizsnát, de a való érték megőrzésről szó sem esik,. pedig az lenne az igazi segítség, ha a nugger nagyszülők gond nélkül tudnák támogatni az unokákat, nem ők szorulnának rá! =))
tulipan
Csak ne hőzöngenél, te idomított, hazug, ronda szatyor, hiszen igazán ráfét már, valami kis pár forintnyi többlet a szegény nyugdíjasokra!!!
privatbankar.hu/makro/az-atlagkereset-57-szazalekat-sem-eri-el-az-atlagnyugdij-osszege-328678
Eladott Ország
Jövőre és utána meg egy kanyi nyugdíjprémium nem lesz, mert 3,5 % alatt lesz a gazdasági növekedés és a párthatározatnak megfelelően alábecsülik az inflációt is lehet oszolni és kussolni, mert mi így szeretünk élni a meg a kétharmados felhatalmazással!
tulipan
Na, te hőzöngő, beidomított, hazug, ronda szatyor! Nagyon kíváncsi leszek, megkapják-e, az érdekeltek, a választások után, vagy az történik ezzel is, mint a tavalyi, soha meg nem érkezett, mert megszüntetett, bözsi utalvánnyal???
azuzlet.hu/novemberi-nyugdijpremium-magasabb-maximalis-osszeg/
tulipan
A népnek, AZ lehetne, a legnagyobb meglepetés, ha legalább egyetlen mekegő narancsnyik kecske, legalább életében egyszer, NEM HAZUDNA!!
www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijpremium-nyugdij-korrekcio-novak-katalin-nyugdijemeles.692624.html
evacica
Csak nem hálásnak kellene lennünk, ezért az alamizsnáért, te puha gerincű senki! Hogy tudtok a tükörbe nézni, mikor a fél országot elloptátok már!, 2X emeltetek százezreket a képviselőknek meg magatoknak, hogy nem sül le a bőr a képetekről!Tűnnétek már el a politika süllyesztőjébe, de örökre főnököddel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.