Végül Orbán Viktor is beszállt az önkormányzati kampány hajrájába: kedden Miskolcon fotózkodott a Fidesz jelöltjével, Alakszai Zoltánnal.

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, "akkor működjünk együtt", és "Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni"

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában kedden.

Kijelentette: a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. "Itt most nem ez a helyzet", arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét: "fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak" – fogalmazott.

Úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, "a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján".

Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek

- tette hozzá.

Orbán Viktor kiemelte:

azért jött el mégis, mert Miskolc fontos város, "becsületbeli ügy", hogy itt legyen.

Támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, "jó szívvel" ajánlja. Sokat számít egy olyan jelölt, aki "hazajön" Miskolcra, jobban lehet bízni egy olyan emberben, aki nem kényszerből maradt egy városban, hanem mert ezt választotta – vélekedett.

A miniszterelnök agilisnak nevezte a polgármesterjelöltet, "van benne energia", lehet vele dolgozni.

Mindazonáltal a döntő ok, amiért Miskolcra látogatott, hogy tartozik az előző polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel régóta dolgozik együtt

- mondta Orbán Viktor. Az előző polgármester "fantasztikus munkát végzett" a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei – fűzte hozzá. Hangsúlyozta: azért harcol, hogy "az öröksége ne menjen tönkre", ne engedjük, hogy "ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak".

A kormányfő arra kérte a miskolciakat, hogy "folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos polgármester úrral megkezdtünk".

Kriza Ákos rendet rakott, belendítette a turizmust, tervek vannak a közlekedés átalakítására, "komoly dolgok történtek" – mutatott rá.

Az elmúlt évek legnagyobb eredményeként értékelte, hogy sikerült olyan beruházásokat vinni a városba, amelyek munkahelyeket hoztak létre. Emellett jelentős eredménynek nevezte, hogy "a közbiztonság mértéke a kétszeresére nőtt", vagyis a bűncselekmények száma a felére csökkent, Miskolc rendezett város lett.

Orbán Viktor kiemelte:

"ha olyan polgármester lesz, akivel tudok együttműködni, akkor biztosan meg is csináljuk azokat a beruházásokat, amelyek a várost nemcsak biztonságossá teszik, hanem széppé".

A tervek már nagyjából megvannak, Miskolc képe, hangulata a következő években erőteljes javulás előtt áll – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Miskolc előtt két lehetőség áll: "azt is lehet csinálni, amit az ellenzék javasol, ha az emberek ezt választják, akkor úgy lesz", a Demokratikus Koalíció (DK) politikájának megfelelően harcolni fognak a kormány ellen. Ugyanakkor Orbán Viktor azt ajánlotta, hogy "ne egymás ellen harcoljunk, hanem harcoljunk inkább a városért".

Ehhez viszont egy olyan polgármester kell, aki a város érdekében a kormánnyal együttműködik

- fűzte hozzá.

Úgy vélte, "egy DK-s ellenzéki polgármester, az szükségszerűen a kormány ellensége lesz". A választást rá akarják fűzni arra a logikára, hogy a helyi ügyek, fejlesztések, a helyben élők érdeke helyett inkább egy nagy politikai csatát vívjanak – mondta. Hangsúlyozta:

ha fejleszteni, beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani a már kidolgozott terveket, "akkor működjünk együtt", és "Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni".

A miniszterelnök kijelentette: elkötelezett Miskolc, az ott élők és a leendő polgármester mellett is, "ha az nem harcolni akar ellenem", hanem a városiak érdekében együtt akar működni. "Minden egyes voks számít, és a miskolci emberek kezében van a városuk jövője" – fogalmazott.

A Hvg.hu úgy tudja, hogy

Miskolc mellett Egerbe látogathat még el a héten Orbán.

A 444.hu ezzel kapcsolatban azt írja:

Sok állomása biztos nem lesz a kampánytúrának: csütörtökön Orbánt Splitbe várják az EB-selejtezőre, pénteken pedig Párizsban ebédel Macronnal.

Forrás: MTI, 444.hu, HVG

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha megválasztják az Orbán nemzeti-keresztény emberét kap Miskolc még egy stadiont és lesz még egy Lyukója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Józsipapa: Jobb helyeken az ilyen csavargót megvasalják és megy a fácánosba.
Desischado
@Józsipapa: Igen, ez nyílt zsarolás, remélem, észnél lesznek a választók, és erre emlékezni fognak!
Horizont
Ezt a cikket nem engedi a Propi beküldeni-nem is értem miért? Ja de mégis :(
Hosszú ugyan de nagyon érdemes elolvasni! Mondjuk így korán reggel fejbebaszott, mert hiába sejt az ember dolgokat amikor leírják és így szembejön lehidal az ember tőle.
https://www.valaszonline.hu/2019/07/25/orban-...

Az ellenzék felelőssége ebben hatalmas...a miénk is persze.
Horizont
@RonaGyuri: Így ki is lehet hozni a szárnyaló gazdasági számokat.
Eladott Ország
Hát igen. Ez a műsor megy nagyjából 30 éve Európa eme nyomorúságos felén, ezt a cuccot nevezik választásnak. A bajtársiasság a becsületesség majd jól megvédi az árulástól a dakota vezért, és minket is attól, hogy példának okáért egy családi ebédről készült felvételek spontánul kiszivárogjanak. Amin a dinasztia körbeüli a húslevest, és kétpofára röhögnek a pálinkás pohár és a csilliárdos közbeszerzések fölött összehajolva, hogy micsoda kretén egy nép ez. Retteg a migránsoktól a sarokban, és önként nyújtja a pénztárcáját, hogy vigyék, csak vigyék. De ha lehetne, a zsák krumplit azt hagyják meg, nagyon köszönjük, áldja meg a jóisten a miniszterelnök urat mind a két kezével. A bajtársiasság/becsületbeli ügy tudniillik alighanem valami ilyesmit jelenthet maffiául.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok