Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus keddi, a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet. Azzal kezdte, rendkívül hálás a győrieknek, hiszen – mint fogalmazott – úgy döntöttek, hogy "botlásom ellenére, velem együtt szeretnék építeni ezt a várost", amelyet "13 éve építünk közösen". Az újságírói kérdések elől rövid megszólalása után elmenekült.

Borkai bejelentette: független polgármesterként folytatja Győrben, kilép a Fideszből – videó

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból. MTI/Krizsán Csaba

Nyilvánosság elé állt Borkai Zsolt, aki kedd délelőtt 11 órára sajtótájékoztatót hívott össze Győrben. A győri polgármester bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és független polgármesterként tevékenykedik a következő öt évben. A törvények szerint fél évig nem lehetne időközi választást összehívni, Borkai szavai alapján az idő lejárta után sem tervez lemondani -írja az Index. 

Borkai Zsolt pontosan 11 órakor azzal kezdte beszédét, hogy rendkívül hálás a győrieknek, akik úgy döntöttek, hogy

botlása ellenére vele együtt szeretnék építeni a várost.

Két fontos döntést hozott a tegnapi napon:

az egyik, hogy kilép a Fideszből, mert a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a pártnak, ezért a következő időszakban független polgármesterként folytatja tevékenységét.

Együttműködve a győriekkel és a Fidesz-KDNP frakcióval a döntést a Fidesz vezetésével egyeztetve hozta meg. Ugyanakkor

nem lép vissza.

Ezt azzal indokolta, hogy nem teheti meg, hogy ilyen felhatalmazás és legitimáció mellett bármikor visszalépjen, és ne vegye figyelembe a győriek bizalmát, ezért a következő öt évben Győr polgármestere marad.

Kérdésekre Borkai Zsolt egyáltalán nem válaszolt, az egész sajtótájékoztató összesen három percig tartott.

Borkai bejelentését élő videóban közvetítette az Index, itt nézheti vissza:

A 24.hu azt írja:

az eseményen résztvevő újságírók szerint jelentős biztonsági intézkedések közt zajlott a sajtótájékoztató (ez az Index fenti videójában is látható), ahol legalább féltucat biztonsági ember szigorúan figyelte az újságírók mozgását, akiket még a mosdóba sem engedtek ki.

A győri polgármesterről október elején egy névtelenül írt blogon jelentek meg felvételek arról, ahogy egy szexpartin vesz részt egy luxusjachton. A kormánypárti városvezetőről aktus közben készült képeket és videókat posztoltak. A blog szerzője emellett korrupciós vádakkal illette a polgármestert, és arra is utalt, hogy Borkai kokaint fogyaszthatott a jachton.

Borkai Zsolt később a botrány ellenére szoros küzdelemben megnyerte a polgármesterválasztást Győrben.

Borkai egyébként a szavazatok 44,43 százalékát szerezte meg, úgy, hogy a helyi jobbikosok utolsó pillanatos kilépése az ellenzéki együttműködésből is őt segítette, míg legnagyobb kihívója, Glázer Tímea a szavazatok 42,82 százalékát kapta. A győri ellenzék a szavazatok újraszámlálását követeli.

Úgy tudni, a vasárnapi választások után a külföldön lévő Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök hívta hétfőre egy budapesti konzultációra Borkait. Kósa Lajos az ATV-ben hétfő kora este megerősítette a találkozó megtörténtét, melyen állítása szerint ő maga is részt vett, de részleteket nem árult el. Hollik István kormányszóvivő viszont a Hír TV esti műsorában megerősítette, hogy Borkai kilép a Fideszből, de azt is hozzátette, hogy polgármester marad. Utóbbit azzal indokolta, hogy mégiscsak így döntöttek a győriek. A kilépésre szerinte azért van szükség, hogy „a Fidesz–KDNP megőrizze morális integritását”.

Orbán Viktor a vasárnapi voksolása közben azt mondta, majd hétfőn elmondja a véleményét a Borkai-ügyről. Ezt – a közvélemény felé legalábbis – még nem tette meg.

Borkai Zsolt múlt péntekre is összehívott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, de azt egy óra múlva lemondta.

Forrás: Index, HVG, 24.hu

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ettől nem lopott, nem kurvázott, nem drogozott? :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Lopni, megyünk lopni
A Borkai meg a Rákosfalvy
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)

Lopni, megyünk lopni
A Borkai meg a Rákosfalvy
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)

(Dopeman után szabadon)
Józsipapa
Nem botlottál; - hanem térdre rogytál - polgármesterként megroggyantál;
" Függetlenként " gondolod, hogy a fideSS-kdnp támogatni - segíteni fog ??? és a többi képviselő segíti majd a munkádat; a becsületedet eljátszottad, szégyent hoztál Győrre !! - nem a pártodra - mert ennek a pártnak sem
becsülete sem szavahihetősége nincs.
A fideSSnek meg morális hátrányt sem okoztál; mert ők évtizedek óta olyan messze vannak a moráltól
mint te...
RonaGyuri
Akármilyen idétlenül hangzik,

de mégiscsak lehet abban valami, hogy a Borkai-ügy közrejátszott pl. Tarlós bukásában

Az persze csupán ócska bünbakolás, hogy: ártunk és qurmányunk pribékjei és propagandistái ezerrel nyomatják, hogy annak az oka, hogy elhullottak a legjobbjaik (na jó BUKOTTAK lettek) az az oka, hogy a zembereket megvezette a gaz ellen propagandája a Birkai ügy kapcsán! Azonban abban hogy: bár alapvető tény Győrben ez senkit sem érdekelt országosan mégis lehetett hatása abban lehet valami.
De egyértelmű, hogy ez nem az ellenzék ügyessége, csak és csupán az ő saját propagandájuk balféksége. Vegyük például Karácsony esetét. A Párt média és a magát köz-nek csúfoló izékben az ellenzéki jelölt eposzi jelzőként viselte az ALKALMATLAN kifejezést.
Erre jött a Borkai ügy. S hiába figyelmeztetett a párt központi napilapja – igaz rögtön le magánvéleményezték =)) -, hogy el kellene határolódni. Nem akaródzott, nem mintha szokásuk lenne. Helyette jött az idétlen nem egészen úgy voltozástól, a csak ráfogjákon át, egészen a büszke egy igazi belevaló magyar csődörözésig.
Nos a választópolgár a maga kis primitív egyszerű agyával mégiscsak kapcsolt. Az még csak-csak elmegy, hogy az a mocsok zsidó Soros, meg a migráncsok tehetnek mindenről, ami félrement a fővárosban. S egyébként is ők a hibásak, ha a szemüknek akarnak hinni, s nem a Tarlós büszkélkedésének.
Azonban igencsak egyszerű a logikai menet is. Karácsony alkalmatlan, míg a Borkai nem az! Ergo Karácsony nem olyan!!! =))
szép új világ
A helye az volna, ha a polgármesterségről mondana le és maradna a FIDESZ-ben. Ott nagyon jó helyen lenne a hasonszőrű társai között.
colibri
A ferde nyakú, díszkan polgármesternek remélhetőleg meg vannak számlálva napjai. Normálisan gondolkodó emberek nem hagyhatják, hogy további 5 évig szégyent hozzon a városukra, az országra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.