A győri polgármester botrányai is téma volt a Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté elszólta magát: nem önszántából léphetett ki Borkai a Fideszből
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Borkai Zsolt győri polgármester ügyében Kocsis Máté szerint teljes egyetértés van a frakció és a frakciószövetség tagjai közt arról, hogy "vannak dolgok, amik nem férnek bele".

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, amit kicsit későn tett, "de nagyon helyesen tette"

- mondta.

Hozzáfűzte: a győri választók meghoztak egy döntést, ezt a Fidesz tiszteletben tartja, az pedig, hogy a győri önkormányzat miként működik majd, a helyi közgyűlésre tartozik.

Az Index tudósítása szerint Kocsis egy későbbi kérdésre adott válasza közben megjegyezte: 

az egy udvarias megközelítés, hogy Borkai kilépett a Fideszből.

A kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésén a családvédelmi akcióterv végrehajtásáról és bővítéséről, a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségeiről és a Magyar falu programról is szó volt.

Kocsis Máté kifejtette:

a családvédelmi akciótervnek eddig négy pontja lépett életbe, és a kapcsolódó támogatási formákat több mint 65 ezren vették igénybe.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával több mint 14 ezren éltek. A program továbbra is népszerű – értékelt a frakcióvezető.

Tárgyaltak a frakciók a gazdasági növekedés fenntartásával összefüggő kérdésekről, a munkahelyteremtésről és a további béremelésekről is. Felidézte, hogy béremelésekre 152 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében, ennek felosztására a kormány tesz majd javaslatot. A magyar gazdaság alapvetően jól teljesít, de az euro-zónában mutatkoznak válságjelek, ezért indították el a gazdaságvédelmi akciótervet, erről is szó volt a tanácskozáson.

Téma volt a Magyar falu program, amely szintén rendkívül sikeres, az érintett települések 96 százaléka jelentkezett a támogatások valamely formájára. Jelezte: a következő időszakban a programra rendelkezésre álló forrásokat bővítenék. Összegzése szerint az elkövetkező időszakban

a legtöbb forrást a gyermeket nevelő családokra, a Magyar falu program kibővítésére, és a gazdaság ösztönzésére fordítják.

További témaként említette Kocsis Máté a szíriai helyzetet. Úgy fogalmazott, hogy távolinak tűnik a probléma, de mégsem az. Az a kérdés, hogy Törökország négymillió migráns előtt melyik irányba nyitja meg a kapukat. A magyar érdek, hogy ez Szíria felé történjen és ne Európa felé, ne jelenjen meg ez az embertömeg a szerb-magyar határon – mutatott rá a kormánypárti politikus. Hangsúlyozta, hogy Magyarország szurkol ebben a kérdésben, nem befolyásolója a folyamatnak.

Kocsis Máté arról beszélt: 2010-19 között 1850 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a fővárosban és további 4400 milliárd forint értékű fejlesztés van folyamatban vagy megtervezve. Ezek óriási lehetőséget jelentenek Budapest számára – emelte ki.

Úgy fogalmazott: a kormány "betűre és számra" meg fogja tartani azokat a megállapodásokat, melyeket Tarlós Istvánnal megkötött. Ezek alól azok lehetnek kivételek, amelyeket az új városvezetés nem szeretne – tette hozzá. Ha a fejlesztések miatt szükségesek a kormánnyal egyeztetések, akkor készen állnak rá, a személyek közti egyeztetés attól függően fog történni, hogy miről van szó és kik az illetékesek – mondta Kocsis Máté.

(MTI, Index)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@simmering73: Az Éremkibocsátó Intézet, ha van üzleti érzéke, és nem dakota érzékeny, napokon belül megjelenteti a veretes kefélős érmét Borkaival, és az ügyvédjével, aki váltásként a háttérben hegyezi a cerkát... A végén még kitüntetésként osztják a nemzeti ünnepen a dakoták az érmét az arra érdemeseknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@simmering73: Az Éremkibocsátó Intézet, ha van üzleti érzéke, és nem dakota érzékeny, napokon belül megjelenteti a veretes kefélős érmét Borkaival, és az ügyvédjével, aki váltásként a háttérben hegyezi a cerkát... A végén még kitüntetésként osztják a nemzeti ünnepen a dakoták az érmét az arra érdemeseknek.
Béla333
Nektek nem Magyarország az első, hanem a saját zsebetek!
Borkai lopásairól is tudniuk kellett, most is csak azért teher, mert az ország is tudomást szerzett arról, hogy mekkora tolvajok ezek!
kissé felnőttem
elszóltad magad? képzeld mi sem vagyunk ostobák, aminek a hiánya látszik ! a felelősségrevonástól részben csak igy menthettétek. ja a szégyen ettől még a fejetekre visszaszáll ám. nem láttunk.nem tudtunk semmiről szindróma?megmosolyogtató hiszékenység.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.