A győri polgármester botrányai is téma volt a Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté elszólta magát: nem önszántából léphetett ki Borkai a Fideszből
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Borkai Zsolt győri polgármester ügyében Kocsis Máté szerint teljes egyetértés van a frakció és a frakciószövetség tagjai közt arról, hogy "vannak dolgok, amik nem férnek bele".

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, amit kicsit későn tett, "de nagyon helyesen tette"

- mondta.

Hozzáfűzte: a győri választók meghoztak egy döntést, ezt a Fidesz tiszteletben tartja, az pedig, hogy a győri önkormányzat miként működik majd, a helyi közgyűlésre tartozik.

Az Index tudósítása szerint Kocsis egy későbbi kérdésre adott válasza közben megjegyezte: 

az egy udvarias megközelítés, hogy Borkai kilépett a Fideszből.

A kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésén a családvédelmi akcióterv végrehajtásáról és bővítéséről, a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségeiről és a Magyar falu programról is szó volt.

Kocsis Máté kifejtette:

a családvédelmi akciótervnek eddig négy pontja lépett életbe, és a kapcsolódó támogatási formákat több mint 65 ezren vették igénybe.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával több mint 14 ezren éltek. A program továbbra is népszerű – értékelt a frakcióvezető.

Tárgyaltak a frakciók a gazdasági növekedés fenntartásával összefüggő kérdésekről, a munkahelyteremtésről és a további béremelésekről is. Felidézte, hogy béremelésekre 152 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében, ennek felosztására a kormány tesz majd javaslatot. A magyar gazdaság alapvetően jól teljesít, de az euro-zónában mutatkoznak válságjelek, ezért indították el a gazdaságvédelmi akciótervet, erről is szó volt a tanácskozáson.

Téma volt a Magyar falu program, amely szintén rendkívül sikeres, az érintett települések 96 százaléka jelentkezett a támogatások valamely formájára. Jelezte: a következő időszakban a programra rendelkezésre álló forrásokat bővítenék. Összegzése szerint az elkövetkező időszakban

a legtöbb forrást a gyermeket nevelő családokra, a Magyar falu program kibővítésére, és a gazdaság ösztönzésére fordítják.

További témaként említette Kocsis Máté a szíriai helyzetet. Úgy fogalmazott, hogy távolinak tűnik a probléma, de mégsem az. Az a kérdés, hogy Törökország négymillió migráns előtt melyik irányba nyitja meg a kapukat. A magyar érdek, hogy ez Szíria felé történjen és ne Európa felé, ne jelenjen meg ez az embertömeg a szerb-magyar határon – mutatott rá a kormánypárti politikus. Hangsúlyozta, hogy Magyarország szurkol ebben a kérdésben, nem befolyásolója a folyamatnak.

Kocsis Máté arról beszélt: 2010-19 között 1850 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a fővárosban és további 4400 milliárd forint értékű fejlesztés van folyamatban vagy megtervezve. Ezek óriási lehetőséget jelentenek Budapest számára – emelte ki.

Úgy fogalmazott: a kormány "betűre és számra" meg fogja tartani azokat a megállapodásokat, melyeket Tarlós Istvánnal megkötött. Ezek alól azok lehetnek kivételek, amelyeket az új városvezetés nem szeretne – tette hozzá. Ha a fejlesztések miatt szükségesek a kormánnyal egyeztetések, akkor készen állnak rá, a személyek közti egyeztetés attól függően fog történni, hogy miről van szó és kik az illetékesek – mondta Kocsis Máté.

(MTI, Index)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@simmering73: Az Éremkibocsátó Intézet, ha van üzleti érzéke, és nem dakota érzékeny, napokon belül megjelenteti a veretes kefélős érmét Borkaival, és az ügyvédjével, aki váltásként a háttérben hegyezi a cerkát... A végén még kitüntetésként osztják a nemzeti ünnepen a dakoták az érmét az arra érdemeseknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Nektek nem Magyarország az első, hanem a saját zsebetek!
Borkai lopásairól is tudniuk kellett, most is csak azért teher, mert az ország is tudomást szerzett arról, hogy mekkora tolvajok ezek!
raikelu
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Horizont
Ezt tudtuk. Megmondták neki. Gondolták ezzel be lesz fogva mindenki szája.
kissé felnőttem
elszóltad magad? képzeld mi sem vagyunk ostobák, aminek a hiánya látszik ! a felelősségrevonástól részben csak igy menthettétek. ja a szégyen ettől még a fejetekre visszaszáll ám. nem láttunk.nem tudtunk semmiről szindróma?megmosolyogtató hiszékenység.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok