Hihetetlen indulatokat szült, hogy még mindig nem ért teljesen véget az egykori kórházigazgató, a lúgos orvosként hírhedté vált B. Krisztián ügye.

A lúgos orvos alkotmányjogi panasszal próbálkozik, de még nem döntött arról az Alkotmánybíróság , meg kell-e ismételni a harmadfokú eljárást.

Az alkotmányjogi panaszt azért adta be az egykori orvos, mert

az eljárásjogi törvény tavaly júliusi módosításával szűkebbek lettek a fellebbezési lehetőségek. B. Krisztián most úgy gondolja, az alkotmányos jogai sérültek azzal, hogy ez a menekülőút kisebb lett, és az Alkotmánybírósághoz fordult, azt kérve, tárgyalják újra a büntetőügyét.

Ez óriási felháborodást keltett, hétfő este több százan tüntettek a Clark Ádám térről a Parlament elé vonulva, mert félnek attól, hogy a lúgos orvos akár szabadlábra kerülhet. 

Amikor meghallom, hogy bármilyen új fejlemény van az ügyben, sem enni, sem aludni nem tudok napokon át

– mondta a Blikknek Renner Erika.

Nem értem azt sem, hogy az ilyen fejleményekről miért nem kapok hivatalos értesítést, most is csak a sajtóból értesültem arról, hogy a támadóm alkotmányjogi panasszal élt. Nekem nincsenek jogaim, csak díszlet vagyok ebben az ügyben Ez már rég túlnőtt azon, hogy az ember rám veszélyes: azt kellene megérteni, amit a Kúria is kimondott, hogy ez a férfi az egész társadalomra jelent veszélyt! Óriási erőt ad a támogatás, például a hétfő esti tüntetés is, hogy ennyien állnak mellettem, és egyre többen értik, mit jelent ez az egész

– mondta Erika.

Megszólalt a lúgos orvos áldozata

Nem számítottunk arra, hogy az Alkotmánybíróság kedden azonnal dönt az ügyben

– nyilatkozta a Blikknek B. Krisztián jogi képviselője.

Ez hosszabb időt vesz igénybe, egy ilyen alkotmányjogi panaszról amúgy sem szokás egyetlen nap alatt dönteni. Bízunk a kedvező elbírálásban, és Starsbourgban is folytatjuk a pert, ha erre van szükség – ennek az előfeltétele, hogy alkotmányjogi panasszal éljünk

– mondta dr. Kadlót Erzsébet.

Szabadlábra helyezésről szó sincsen, de legalábbis nem az Alkotmánybíróság határoz róla

– mondta a Blikknek Gerő Tamás ügyvéd, büntetőjogász.

Az egykori orvos még 2013-ban öntötte le maró anyaggal volt barátnője, Renner Erika altestét és nemi szervét úgy, hogy előtte kábító injekciót adott a nő combjába annak lakásában. A vád szerint azért tette ezt, mert a nő nem sokkal korábban szakított vele.

A vád szerint márciusban a saját lakásában megtámadta: megkötözte, elkábította, a nemi szervére pedig maró lúgot öntött.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(blikk.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ebből menekülés nem lesz a patkánynak. Remélem azért csinálja, mert minden nap átérzi bent, hogy milyen kiszolgáltatott nőnek lenni..
Csizmás Kond
Amit ez az orvosnak nevezett vadálat tett az gyalázat, amiért az akasztás is megváltó itélet lennne, viszont azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy a cselekményért csak ketten, a tettes és az áldozat a felelősek...szóval ide ismét a politikát belekeverni már elmekortani eset.
Józsipapa
Mikola elvtársnak ( aki a Hazafias Népfrontban fejtette ki áldásos tevékenységét, a múltban ) rokona
ez a gazember; és próbálják mentegetni évek óta. Csűrik - csavarják az ügyet különböző indokokkal.
jesz
azért az mindent elmond a politikus rokonáról, hogy az évek óta húzza az időt különböző ötleteivel...
...és ez a faszi orvos? Hát nem tudom...talán boncmesternek megfelelne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.