Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia, amikor augusztus 29-én egy autós a Füredi úton elgázolta a kisgyereket.

A testvéréhez akart átszaladni az úttesten L. L. Junior kisfia, amikor a zuglói Füredi úton halálra gázolta egy autó, amely azonban 50 km/h-val sem haladt

– írja az Index a balesetről készült műszaki szakértői vélemény alapján.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, de a teljes szakaszon sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni.

A kisfiú a balesetkor piros lámpán akart a testvéréhez átszaladni az úttest túloldalára, és legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten, mielőtt elgázolták.

A kisfiút elgázoló autót egy 76 éves férfi vezette, amely a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kapott, és amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el.

Az Indexnek a sofőr védője azt mondta,

a szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában az autó 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, a szakaszon pedig egyébként 50 km/h a megengedett sebesség.

A szakértői vélemény szerint a sofőr intenzív fékezés mellett csak akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/h-val halad, de a szakértői vélemény azt is kimondta, hogy

a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.

A kocsi egyébként a baleset idején megfelelő műszaki és közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, a sofőr pedig kiválóan ismerte azt az útvonalat, ahol a gázolás történt.

A BRFK korábban azt közölte, hogy a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Cikk- és címlapkép: Facebook/L.L. Junior

(index.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a 76 éves vezetőnek ki nyújt elégtételt? Mert eddig csak szidalom érte, ráadásul olyanoktól, akiknek sem kocsijuk, sem jogsijuk nincs, és fingjuk sincs az akkori helyszíni körülményekről..

Szegény vezető lelkileg is, testileg is megrogyott azóta...mi csak Junior bánatáról hallunk, meg a veszekedéseiről..de koncertet tud szervezni.
colibri
A gkvezetőt egyáltalán nem okolva! azért láthattuk mennyit jelentett a 40 km/h sebesség. A kisgyerek elszállt és belehalt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.