Bősz Anett lett a Magyar Liberális Párt elnöke, a múlt héten tartott tisztújítás egyhangúlag választotta meg a párt élére az eddigi ügyvivőt. Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a vezetői posztról.

Fodor Gábor megint kiszállt a politikából – Bősz Anett vezeti a 100 fős pártot

A parlamenti képviselőként dolgozó Bősz Anett, aki az Indexnek azt mondta, pontosan tisztában van a párt méretével, lehetőségeivel, így a feladatát nem is tartja egyszerűnek:

a valaha volt legkisebb állapotából kell kimozdítanom a pártot.

A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy a párt annyira összezsugorodott mára, hogy nagyjából 100 tagja maradt, így a küldöttgyűlés is mindössze 13 főből állt. Bősz reméli, hogy ez a gödör alja, és innentől bővülni, növekedni fog a párt. Bősz szerint ugyanis bár "kizárólag szövetségi politikában tudjuk a jövőt elképzelni", az önálló Liberális pártra szükség van.

Bősz úgy véli, hogy a liberális eszmerendszerhez olyan mértékben senki nem ragaszkodik, mint ők, és "fontos misszió, hogy visszaadjuk a liberális szónak a méltóságát Magyarországon, hogy ne rombolónak tartsák ezt a jelzőt, amelyet Orbán Viktor az elmúlt években a legdurvább szavakkal mocskolt be".

Bősz szerint az ő, illetve a párt feladata, hogy megjelenítse az "újfajta liberalizmust", és elmondja, miben kell megújulni a hagyományos szakpolitikai kérdésekben. Például a gazdaság területén szerinte lejárt a neoliberalizmus korszaka, de ezzel még nem kell teljesen elfelejteni a tiszta piaci versenyt – inkább egy erős versenyhivatallal működő versenyben kellene gondolkodni. "4-500 ezer ember vallja magét liberálisnak, politikai hazát biztosítani nekik óriási feladat".

Bősz azt mondta, folytatni szeretné az együttműködést a többi ellenzéki párttal, és örül, hogy a többi ellenzéki párt is belátta, hogy a Liberálisok "nem a NER-t szolgálják". Bősz nem említette, de emlékezhetünk, hogy korábban, Fodor Gábor alatt ugyanis ezt néhányan, például a DK megkérdőjelezte.

Bősz mandátuma a jövő nyári teljes tisztújításig szól, akkor új ügyvivőket is választanak (a Liberálisoknál ügyvivői testületnek nevezik az elnökséget). Felmerült, hogy jövő júniusig térselnökségben vezessék a pártot a főpolgármester-jelöltséget egy ideig lebegtető Semer Ádámmal, de ezt végül elvetette a párt.

Fodor Gábor további szerepéről Bősz azt mondta: Fodor "végleg kiszállt a pártpolitikából, egy közép-kelet-európai rendszerváltásokat vizsgáló kutatóintézetet hozott létre, ott fog dolgozni". Fodornak tehát a Liberális pártban nincs és nem is lesz tisztsége, és nem szól bele a továbbiakban a párt irányításába.

(Kép: Flickr)

Forrás: Index

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Fodor kiszállt a politikából? Most bevették a "szabadfogás" című politikai vitaműsorba, na ott fossa tovább a nagy semmit...ez sosem fog eltűnni? Pont olyan mint Horn..az is előkerül ha kell, ha nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Elképzeltem magamban milyen lesz, amikor a 100 liberális találkozik a 100 kereszténydemokratával.
Horizont
@justhpeter: Sok az a száz hallod-e :DDDD
Szeparepa2
Anettet hősnek tartom. Sajnos elég gáz, hogy szinte már eggyé vált az LMBTQ és a liberális mozgalom, mivel leginkább ők fogadják el és be őket, mások meg köpködnek rájuk jobbról is balról is... Ez pedig stigmatizálja a liberálisokat sajnos, teljesen méltatlanul. Bár én nem vagyok egyáltalán liberális, inkább egy vérszomja bolsevik sztálinista tömeggyilkos tombol bennem, főleg ha meglátok ilyen embereket, mint szarbángeci sleppje... Fodor már eleve azzal, hogy szarbángecivel összeállt a kezdet kezdetén meg is mutatta, hogy balfasz... Értem hogy tanult okos ember, de ezt valahogy nem igazán tudja átvinni a valóságban, bár igaz, hogy végülis volt kb 15 év siker is ugyebár, hiszen még miniszter is volt, ezt ne vitassuk el tőle! Hogy sokadszorra kiszállt hülyeség. Fokozatosan szállt ki. Ugyebár először a mandátumát adta át, aztán a pártelnökséget, és valójában most van az hogy teljesen kiszáll... 60 felé közeledve és látva, hogy az ország immunissá vált a liberalizmus iránt, nincs rá igény, teljesen érthető hogy visszavonult. Talán némi lóvét is megspórolt, főleg abból, amit a szadesz lopott az első szarbán pusztítás után... ami lényegében reakció volt... ha szarbángeci elkezdte kirabolni az országot, akkor amit lehet visszalopnak, kb ez volt a koncepció... Node miért bukott meg a korábban virágzó és hatalmat is kapó liberális eszme illetve pártja? Azért mert egy hülyeség egy kamu eszme, ahogy a sok idióta agyhalott náci barom szajkózza, vagy valami más az oka? Nos a helyzet az, hogy A VILÁGBAN UGYANÚGY VIRÁGZIK A LIBERÁLIS ESZME MINT KORÁBBAN, annyi van csak hogy felütötték a fejüket az új nácizmus, új fasizmus, új bolsevizmus jellegű populista eszmék; melyek úgy harsognak, hogy a békésebb liberálisok hangja kevésbé hallszik... Európa liberális kontinens; és USA nagy része illetve a posztgyarmati brit világ jelentős részén is a fehér emberek zömmel liberálisan gondolkoznak, mégha esetleg nem is tudják magukról és divat-libsiznek...
Szeparepa2
@Szeparepa2: Hiszen a liberalizmus lényege a társadalmi igazságosság, arányosság, méltányosság, esélyegyenlőség, és mindenkire kivétel nélkül vonatkozó teljes természetesen legális és korrekt SZABADSÁG (ezt jelenti a szó ugyebár), a liberalizmus egy olyan társadalmat hirdet és épít, ahol a legkisebb is lehet boldog, élhet jól, alapjog a jólét, de ezért cserébe hozzá is kell adni a közösség értékeihez munkát vagy egyebet... a liberalizmus egyáltalán nem lébecolást jelent, és nem szabadosságot... Ezt még az újkori forradalmak korában értettük, már eltorzult és gonosz aljas hazugság mocsárba süllyedt. Hiszen az arisztokráciának, az egyházaknak, a hatalmi tényezőknek ez nem jó, ez nem tetszik, ők NEM AKARNAK LIBERALIZMUST, mivel egy igazi liberális táradalomban nem lehet sem király sem arisztokrata, mivel amit csinál nem liberális ugyebár, élősködik másokon, elvesz másoktól, ráadásul tömegektől (mégha látszatra törvényesítve is)... tehát a mindenkori hatalom legnagyobb ellensége a liberalizmus. Így hát mindenfélét kitaláltak a szokásos mindenkori és mindenholi vallás és arisztokrácia hatalmi maffia acsarkodva küzdött mindig is és küzd most is a liberális eszme ellen. Bemocskolták, megbélyegezték, egyenlővé tették perverziókkal, bűnözéssel, naplopással, bolsevizmussal, bármivel csak lehessen szidni, lehessen kitaszítani a társadalomból; és ahol a nép eléggé elhülyült az agymosás miatt, ott egyre fogékonyabbak erre a zsarnoki hatalmi hazugságra. Magyarországon még ezt megfejeli, hogy nagyon sokan, a jobb emberek, egyszerűen mindigis elhagyták, látták hogy reménytelen többségben vannak az idióta bugris barmok, és nem kívánták az életüket arra fecsérelni, hogy ezekkel az agyhalott nyomorultakkal vesződjenek, mikor van rengeteg élhető hely a világon... és valóban, a hazád elég ócska hely, akkor annyira nem fáj elhagyni, sőt egy határ után már inkább gyönyört okoz, a felszabadulás gyönyörét... ez a helyzet újra és újra ismétlődik...
Szeparepa2
@Szeparepa2: Az elhülyülés mellett az elmenekülés az oka annak, hogy kiment a divatból ismét a liberalizmus. A vicces persze ebben az, hogy a bolsik ugyebár kommunista szocdemségről papoltak, a nácik meg nemzeti szocdemnek hazudták magukat, mindkét zsarnokság abszolút anti-liberális azaz illiberális volt ( végre egy kontextus, ahol helyes ezt használni), mert egyik sem volt demokrácia! Hisz az mindig liberális, akárki, akárhogy acsarkodik, a demokrácia egyik alappillére a liberalizmus. Az visz bele a szabadságjogokat, a jogállam, a szociális egyenlőség és még egy sor liberális társadalmi alapelvet, amit a diktatúrák nem szeretnek. Már a feudalizmus is de a bolsevisták és nácik, mind nyilván diktatúrák voltak és nem demokráciák így nem is liberálisok. Ezt ismerték fel a középkor végén és kezdett a nép lázadni, majd ki is vívták a liberalizmust, ami aztán el is bukott ilyen idióták miatt mint Napóleon, Cromwell stb (az ember tragédiája, hogy minden forradalom után fellép egy hazug bűnöző és még nagyobb poklot csinál, pont ez a folyamat zajlik nálunk is most )
Ha utcán gyűjtik a nemtetsző embereket (nem ritkán rasszista alapon) és vagonokra pakolják, az pont a liberalizmus ellentéte és ERRŐL BESZÉLT AZ AZ IDIÓTA NÁCI HAZAÁRULÓ ZSARNOK SZARBÁN IS AZ ILLIBERÁLIS DEMOKRÁCIA KAMUJÁVAL Egy pszeudo fogalmat vezetett be, mivel nincs ilyen, és ezzel be is vallotta, hogy diktatúrát akar, liberalizmus nélküli államot (ami nem demokrácia, hiszen ha kihúztuk a liberálist belőle, akkor máris diktatúrát kapunk, demokrácia helyett autokráciát és ezt építi ez a féreg nyíltan, a bégető birkái meg nem fogják fel és kullognak sorban lehajtott fejjel közmunkára), az értelmesebb magyar meg többnyire már lelépett, vagy készül. Ezért tűnt el hazánkból szinte teljesen a liberális gondolat illetve még azért is, mert így már szitokszóvá vált, véres szájjal libsizik a sok tahó barom, miközben egyáltalán nem érti miről beszél, így hát inkább a megmaradt liberálisok is "alámerülnek és bekkelnek".
Shikari
Ez a liberálfasizmus minden emberi mocsok legalja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. February 26., 07:01
Felborult egy kamion az M1-es autópályán
Itthon - 2020. February 26., 06:51
Eltűnt egy 12 éves lány
Itthon - 2020. February 26., 06:22
Sok csapadék, zivatar lesz országszerte