A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége – egyhangú döntésével – a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat – olvasható a kamara hétfői közeményében.

Az ügyvédi kamara nekiment a vádaskodó Orbánnak
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt írták, aggodalommal tekintenek a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre. Mindez szerintük rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják.

"A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is"

– fogalmaz a közlemény.

"Öngólt lőtt Orbán"

A kormánypárt néhány napja azzal támadta többek között Magyar Györgyöt is, hogy ő, mint a "baloldal ügyvédje" több tízmillió forintot keresett a "börtönbizniszen".

Magyar erre a Klubrádióban úgy reagált, hogy Orbán öngólt lőtt, hiszen Trócsányi László minisztersége idején alkották meg a jogszabályt, itt állapították meg a kártérítési tételeket is, amelyeket folyamatosan fizettek is.

Az ügyvéd szerint bírói ítéletet még törvénnyel sem lehet felfüggeszteni.

Az úgynevezett néplelket zavarhatja, hogy bűnözők kapnak pénzt, de azt nem azért kapják, mert bűnöztek, hanem azért, mert a börtönben sanyargatják őket

– tette hozzá.

Szerinte Orbán Viktor lépésének iszonyú káros következményei lehetnek, mert a polgárok azt szűrhetik le belőle, hogy a törvény valami olyasmi, amit nem kell mindenkinek betartania.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Sal Amander: törvényi rendezés?
Itt és most, ahol a rablóbanda saját törvényit sem tartja be?
Bravó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@advocat: ügyvédek, jogvédő civilek.
nezelodo
@picike1: Ne forduljon elő, de ha valami durva dologgal bevádol valaki és addig élvezed a BV vendégszeretetét, amíg tisztázni tudod magad, lefogadom kissé felpuhul a véleményed.
picike1
@nezelodo: eddig nem voltam vendége se de...
Jozefina
Mostanában elég sok pofont kap a csávó!!??
Ronin2
Már régóta nem jogállamban,hanem "jogászállamban" élünk.
Csak Budapesten több ügyvéd van,mint Ausztriában összesen!
Élükön a surmókból vezetőkké avanzsált "fijjukkal".
Ui:- az ügyvédi kamara meg nekimehetne a varsói gyorsnak,mert ahány ügyvédi-ügyészi "műhiba" történt az utóbbi időben,az már vérlázító.
Borsodi
Már rég nem jog államban élünk,itt a pénzről szól minden. Mindenki korrupt velejéig romlottá válik,elvégre ezt látjuk a példa mutató politikusainktól.
Aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.