A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége – egyhangú döntésével – a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat – olvasható a kamara hétfői közeményében.

Az ügyvédi kamara nekiment a vádaskodó Orbánnak
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt írták, aggodalommal tekintenek a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre. Mindez szerintük rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják.

"A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is"

– fogalmaz a közlemény.

"Öngólt lőtt Orbán"

A kormánypárt néhány napja azzal támadta többek között Magyar Györgyöt is, hogy ő, mint a "baloldal ügyvédje" több tízmillió forintot keresett a "börtönbizniszen".

Magyar erre a Klubrádióban úgy reagált, hogy Orbán öngólt lőtt, hiszen Trócsányi László minisztersége idején alkották meg a jogszabályt, itt állapították meg a kártérítési tételeket is, amelyeket folyamatosan fizettek is.

Az ügyvéd szerint bírói ítéletet még törvénnyel sem lehet felfüggeszteni.

Az úgynevezett néplelket zavarhatja, hogy bűnözők kapnak pénzt, de azt nem azért kapják, mert bűnöztek, hanem azért, mert a börtönben sanyargatják őket

– tette hozzá.

Szerinte Orbán Viktor lépésének iszonyú káros következményei lehetnek, mert a polgárok azt szűrhetik le belőle, hogy a törvény valami olyasmi, amit nem kell mindenkinek betartania.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Sal Amander: törvényi rendezés?
Itt és most, ahol a rablóbanda saját törvényit sem tartja be?
Bravó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sal Amander
Az ügyvédi Kamara - élén a mindenhájjal megkent Bánáti Jánossal - jobban tenné, ha nem a Miniszterelnöknek "menne" neki, hanem magába nézne, önvizsgálatot tartana és a tisztességesség, talaján igyekezne maradni. Ha nem, akkor szét lesznek b@szva!
Itt lenne az ideje egy korrekt törvényi rendezésnek - már ami az ügyvédséget illeti. Azon túl, hogy pofájuk akkora mint a bécsikapu - jogilag felkészületlenek, korruptak, átpolitizáltak és hát tisztességtelenek is. (TISZTELET A NÉHÁNY KIVÉTELNEK).
Sal Amander
@rewax: anyád! Mi ez egy porn.hirdetés? Húzz innen a g..cibe!
1magyar
Amikor a szennyest tartják tisztának.:) Nem Orbánnak kell nekimenni hanem rendet tenni erkölcsileg is az ügyvédek között, ne adják el magukat mindenáron.
Aki Én
@Sal Amander: törvényi rendezés?
Itt és most, ahol a rablóbanda saját törvényit sem tartja be?
Bravó!
justhpeter
Ki hozta a törvényt ? A kormánypártok.
Ki nem tartja be a saját maga által hozott törvényt ? A fideSS-kdnp és a kormány..
Lehet még itt kérdés ? O1G szintjén igen, de a a normális emberek szintjén már régen nem.
görbetükör
@1magyar: - bizony, a szennyest tartja tisztának az, aki a törvény be nem tartását helyesli!
1magyar
@görbetükör: Ha a törvény rossz, meg kell változtatni.
nezelodo
Istenem, akkor még semmi baj sem volt az ügyvédekkel, amikor egy habókos "kisgazda" ügyvéd lett a királycsináló, és dakota kormány lett. Aztán nekik dolgozott egy másik, 800 milláért lízinget csinált a Tompika fedezetlen beléptető kapu vásárlásából, amikor Orbán bukott mini elnök lett. A mostani ügyvédekkel sem lenne baj, ha keresztényi módon ott álltak volna a Borkai szüzek mögött letolt gatyában cerkát hegyezve, várva arra, ki lesz a Soros...
Amúgy is volt eben az országban már komcsi lista, zsidó lista, nyilas lista, kulák lista, elhajló lista, besúgó lista besúgottak listája, Kubatov lista, stb. Ideje volt már az ügyvédeket is Orbán módra kilistázni, de én a tolvajok listáját látnám legszívesebben. Érdekes exel táblázat lenne...
Csizmás Kond
Az ügyfél jogainak védése nem jelenti azt, hogy törvénytelen vagy hazug dolgokat állítsanak .
kereső
Miből gondolták, hogy ők majd kimaradnak? Mert lojálisak voltak-és szó nélkül tudomásul vették orbán államcsinyét?Igy jártak.Akkor kellett volna felháborodni, meg jogállamot kiabálni amikor a rendvédelmisek nyugdiját elvették, amikor a rokkantakat kicsinálták, amikor a MT-t ( munkatörvénykönyvét) kiherélték, amikor törvényessé tették a lopást. Mindezt jogi eszközökkel. A jogász /ügyvéd társadalom hallgatott, és hallgat ezekről is, meg egyáltalána fidess törvényalkotási gyakorlatáról- a képviselői tv. benyújtásokról- pedig a jogállam, és a parlamentáris demokrácia itt bukott el. Most csak annyi történik, hogy nincs már ami megállitsa orbánt a nyilt diktatúra felé vezető úton.
kereső
Kisértetiesen hasonlit ez az egész felháborosodás ahhoz, amit az EB mutatott - amikor orbán kiplakátolta őket. Addig ők sem mozgatták fülük botját sem.
erettpasi
Illiberális hatalomban, diktatúrákban nincs jelentősége a jognak s a törvényeknek...ennyi, emlegettem, hogy tanulmányozzátok fidesses bűnsegéd és bűnpártoló birkák a nagyon északi szomszédaink életét, kezdünk hasonlítani, csak puhábban előadva.
Aki Én
@Csizmás Kond: A saját törvények be nem tartása nem jelenti, hogy a kormánynak igaza van. Csak a buta ember támogatja mindenben a kormányt, aki képtelen önálló gondolkodásra.
nezelodo
Hú, milyen jó buli lesz, ha az országutak mentén most meg a M.Gyuri bá' tekint le ránk a Soros Gyuri bá'-val összeölelkezve! Ha nem is jut ilyen tacepeó mindenhová, legalább a Grazba vezető utak mentét tűzdeljék tele vele...
szép új világ
@nezelodo: Roggyant Tóni le fog csapni az ötletedre!
gradikim
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
görbetükör
@1magyar: - igen, de addig is be kell tartani.
tudode
Már a két ballábas csodacsatár nem hadiCSELEZNE régen az ország bukszájában, szerzett jogaival, ha az ÜGYVÉDI KAMARA is csak akkor kezd el sipákolni, amikor sérelem éri a háza táját akkor, amikor nyolcadik éve az egyeduralkodó ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBA tekergette az országot, lepipálva a bagdadi tolvajt!
.
-- A csodacsatár megszólalt
.
kanadaihirlap.com/2020/01/12/a-csodacsatar-megszolalt/
.
Azért ez már nem babazsúr, nem babra megy a játék!
advocat
A Kormány 1004/2020. (I. 21.) Korm. határozata
a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárásokkal kapcsolatos visszaélésékkel szembeni azonnali
fellépésről
A Kormány álláspontja szerint a börtönzsúfoltságra hivatkozással elindított kártalanítási eljárásokat egyes elítélt bűnözők
és segítőik visszaélésszerűen, a saját meggazdagodásukra használják fel, amely joggal sérti a társadalom és különösen
a bűncselekmények áldozatai igazságérzetét, ezért ennek megakadályozása azonnali cselekvést követel.
Ennek érdekében a Kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy
1. az egyes ügyekben a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig a börtönzsúfoltság miatti kártalanítások
kifizetését haladéktalanul függessze fel;
Felelős: igazságügyi miniszter
Határidő: azonnal
2. a hatályos szabályozást haladéktalanul vizsgálja felül és annak eredményéről tájékoztassa a Kormányt.
Felelős: igazságügyi miniszter
Határidő: azonnal
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
Ők kik?
"... és segítőik visszaélésszerűen, a saját meggazdagodásukra használják fel, "
picike1
Börtön nem szálloda kell legyen !!azért börtön a neve !!Büntetés Okosan!
kereső
@advocat: ügyvédek, jogvédő civilek.
nezelodo
@picike1: Ne forduljon elő, de ha valami durva dologgal bevádol valaki és addig élvezed a BV vendégszeretetét, amíg tisztázni tudod magad, lefogadom kissé felpuhul a véleményed.
picike1
@nezelodo: eddig nem voltam vendége se de...
Jozefina
Mostanában elég sok pofont kap a csávó!!??
Ronin2
Már régóta nem jogállamban,hanem "jogászállamban" élünk.
Csak Budapesten több ügyvéd van,mint Ausztriában összesen!
Élükön a surmókból vezetőkké avanzsált "fijjukkal".
Ui:- az ügyvédi kamara meg nekimehetne a varsói gyorsnak,mert ahány ügyvédi-ügyészi "műhiba" történt az utóbbi időben,az már vérlázító.
Borsodi
Már rég nem jog államban élünk,itt a pénzről szól minden. Mindenki korrupt velejéig romlottá válik,elvégre ezt látjuk a példa mutató politikusainktól.
Aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.