Nagy lehetőségeket lát Vitézy Dávid az új pozíciójában.

Nemrég jelentették be, hogy a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), amelynek vezérigazgatója Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi vezetője lesz.

Vitézy neve többször is felmerült az új városvezetésnél, hogy a BKK élén ismét a főváros tömegközlekedésével foglalkozhatna. Vitézy most megszólalt, hogy pontosan miért más feladatkört vállalt el:

„Sokan kérdezik tőlem, hogy miért nem a BKK vezetésére pályáztam a főpolgármester nyilvános bátorítása ellenére.

A Budapesti Közlekedési Központhoz, annak első, alapító vezetőjeként és a BKK-koncepció készítőjeként, erős a kötődésem, nagyon örülök, hogy a megszüntetése lekerült a napirendről és a jövőben is szeretném segíteni a sikeres működését és a budapesti tömegközlekedés fejlődését (...)

A városért és Budapest közlekedési rendszerének fejlesztéséért a legtöbbet most nem a korábbi struktúrában, hanem a BFK vezetőjeként tudom tenni, ebben Karácsony Gergely főpolgármester tegnapi támogató nyilatkozata is megerősített”

– írta Facebook-posztjában.

Vitézy hozzátette, az állam a városegyesítés óta mindig is részt vett Budapest fejlesztésében: „a főváros legfontosabb és legszeretettebb jelképei, és közlekedési alapinfrastruktúrája, hídjai és metróhálózata mind-mind állami közreműködéssel valósultak meg az elmúlt közel 150 évben.”

„Az állami projektek mellett a Budapest Fejlesztési Központ feladata lesz a Fővárosi Közfejlesztési Tanács munkájának segítése is, a Kormány és a Főváros Budapest fejlesztése érdekében megkezdett együttműködését támogatva.”

„Nagy lehetőség van e téren, a Fővárossal együttműködésben közösen nekiláthatunk a Városliget teljes autómentesítésének, a Népliget megújításának, a belváros forgalomcsillapításának. A partnerek köre széles: a Liszt Ferenc Repülőtér tulajdonosaival is folytatni kell a tavaly megkezdett szoros együttműködést, hogy a repülőtér Budapesthez méltó, korszerű légikikötővé váljon” – írta. 

Címlapkép: Facebook/Vitézy Dávid

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az az érzésem, hogy Orbán despota/debil valamiféle árnyék-városvezetést tervez. Igyekszik kivenni Karácsony Gergely kezéből a gyeplőt, a főpolgármester és a kerületi polgármesterek nélkül döntéseket akar hozni. Ne legyen igazam. De mindenesetre igen különösnek találom, hogy Vitézy Dávidnak véletlenül sem Karácsony Gergellyel, hanem Fürjes Balázzsal kel együtt dolgoznia. Lehet persze úgy tenni, mintha Orbán markában lenne a főváros gyeplője – lehet zsarolni is a fővárost, csinálja is lelkesen -, de úgy gondolom és azt remélem, Karácsony Gergelyben emberére akad. Sajnálom, amiért képtelen vagyok segítős szándékot vagy bármi pozitívat feltételezni a kormányról. Nem én tehetek róla.
Dávitka nem mindegy mennyiért bányászunk.
https://www.bing.com/images/blob?bcid=ROhceUG...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Eladott Ország: Echo -Tv magánál még mindig megy - az agyába ?
CsipkeRózsa
Orbán nagy pénzért létrehozott egy új vezetői állást, amit, ha Karácsony talált volna ki, most kiátkoznák őt.
profmigmie
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
fahrenheit451
A BKK vízfej fölé még egy vízfej, a BFK?
És majd úgy kommunikálják az eredményeket a kormány, hogy azt nem Karácsony végezte áldozatos munkával, hanem a kis nyikhaj kényszeres buzi, Vitézy.
Égesd a pénzt, amit nem tudsz ellopni, és még hazudj sokat!

Érdekes lesz látni, hogy amikor az embereknek elegük lesz ebből, mit fognak tenni...
Nincs az a mély gödör, amiben elbujtatnál, ahonnan ne lehetne kirángatni téged.
Ha pedig külföldre menekülsz, lesz szervezve egy különítmény, ami felkutat és visszahoz téged, fideszes politikus bűnöző.
Eladott Ország
@durbincs: tegnap,19:35; A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és a demokrata munkásőr Bencsik, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl" ,- ő mondta a vizsgája előtt. Jaj, már kezdtem megijedni, hogy Ceausescu Elenához hasonlóan, ő is kémiai PhD-t szerzett és most “cokettővel” és polimerkutatásokkal fog foglalkozni. Tisztára, mint a magyar foci: többen csinálják, mint ahányan nézik.
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
durbincs
@Eladott Ország: Maga megent csak reggelig nézte az ECHO-TV-t -a Ferivel ? maguk szerencsétlenek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.