Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Videó: ezt jelentette be Orbán az iskolákról

A kormányfő kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette.

Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

Tíz akciócsoport állt fel

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állítottak fel .

Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti. Egy járványügyi mobil-konténerkórház felépítését is elrendelték, ennek felelőse Tóth Tamás. A létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás áll, míg a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea vezeti.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel. Van továbbá egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János vezet.

Izraelből sem jöhetnek külföldiek

A koronavírus elleni védekezés érdekében Izraelből sem léphetnek be külföldiek Magyarország területére – jelentette be Orbán.

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy az újonnan megbetegedettek között vannak, akik Izraelből érkeztek.

Így Irán, Kína, Dél-Korea és Olaszország után Izraelből sem jöhetnek Magyarországra külföldiek.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nos,fórumtársak...ha már orbán is elismeri hogy 60-65 év alatt csak egy sima influenzának felel meg a dolog.../mellesleg két hete ezt mondom...és én voltam az aki "bagatellizálja" a dolgokat/ akkor ismételten megkérdezném,miért is van ez az Európai hiszti???
Málna
@Pálinkás Pál: Nem hiszem el, hogy még mindig itt tartasz.
Pálinkás Pál
@Málna: Ja...leesett neked,hogy mégis nekem volt igazam???
Málna
Ez volt eddig a legkorrektebb tájékoztatás, amit láttam.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Teljesen indokolatlan lépés! A fő probléma most már az, hogy a tudatlan gyerekek is fel vannak hergelve, fogalmuk sincs arról, hogy nincsenek veszélyben. A nyári szünidejüknek viszont ezzel lőttek és örüljünk, ha ennyivel megússzák. Azt most hagyjuk, hogy ahol nem tudnak a szülők otthoni segytséget mozgósítani ( márpedig a nagyszülők most nem jönnek szóba), akkor a szülők egyikének mindenképp otthon kell maradnia.
Ha most azt vesszük, hogy az emberek nagy többsége nem tudja a munkáját laptopról végezni, mert szükséges a valódi személyes jelenléte is a munkájához, akkor itt marha nagy bajok lesznek..
Ugyanis, ha a gyerekes szülők otthon maradnak, értelemszerűen tovább hárul a munkájuk a kollégákra, akik sokszoros teher alatt fognak nyögni.
Na, én biztos nem. Úgy elmegyek táppénzre, mint a huzat. Elvégre félek a vírustól, vagymi. Máris tüsszögök, hogyaza...!!!
Jozefina
Azért halnak meg fiatalok és középkorúak is!!! Nem kéne beállítani az egész történetet, hogy az az idősebb korosztályra veszélyes!!??
Málna
@Pálinkás Pál: Hagyjuk. Sokan próbáltuk már megmagyarázni neked a helyzetet, de nem értünk el semmit. Nem kívánom, de talán ha személyesen érintene a dolog, akkor megértenéd.
Pálinkás Pál
@Málna: Egyikőtök sem magyarázta,csak fújtátok a hivatalos dumát...de tudod mit...miniszterelnököd nyilatkozata tükrében.,...ugyan vázold már fel ,miért is veszélyesebb a korona az influenzánál...főleg az aktív korú lakosságra...mivel lássuk be legjobban őket érintik ezek a "rendelkezések"!!!?
Katalina62
@Pálinkás Pál: nem hiszem, hogy ez "csak hiszti, " óriási károkat okoz világszerte! Ez senkinek sem jó! Ha nem lenne Magyaroszágon baj, méghozzá nem kicsi, ezt nem tenné a kormány!
Pálinkás Pál
@Jozefina: Te hol olvastad ezeket...olaszoknál a halottak átlag életkoira 70 év felett...én a legfiatalabb európai elhunytról egy olasz nőről tudok aki 49 éves volt...de súlyos más betegségekben szenvedett...ergo legyengült,szinte immunrendszer nélküli szervezet
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Málna: Ne haragudj, de eü-ben dolgozom és még egyetlen "koronás" beteggel sem találkoztam, mióta verik a tam-tam-ot. Influenzával igen, egy hónapja ÉN voltam beteg. Pont.
Pálinkás Pál
@Katalina62: vazze,most mondta a miniszterelnököd az igazat...nem nézted??? fenyítést kapsz a pártközpontból!!! és károkat nem a vírus okoz,hanem a döntéshozók hülye hozzáállása!!! Ha ezt a nyilatkozatot egy hónappal ezelőtt teszi,és utána kiemelt védelmet biztosítunk az öregeknek,akkor ma nem lenne ez...
Málna
@Pálinkás Pál: Orbán is elmondta a videóban, én is magyaráztam már és mások is. Bocs, de meguntam, semmi értelme elölről kezdeni. Nem tudok (és nem is akarok) újat mondani, ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.
Málna
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: 19 betegünk van. Semmi fura nincs abban, hogy nem találkoztál eggyel sem, az eü-ben dolgozók nagy része így van ezzel. Most még...
Pálinkás Pál
@Málna: Mit???, talán mást néztél mint én??? azt mondta,a fiatalok nem veszélyeztetettek...aztán mellét kongatva.."az én korosztályom"...mondjuk 60-ig...nátha tünetekkel kihordja...vagy van másik videó is??? meg aztán ha már itt tartunk,azt mondta van 2000 lélegeztető meg ugyanannyi altató gép,amivel el tudnak látni 15 ezer embert...hogyan??? nem b ánnám ha ezt is elmagyaráznád nekem!!!
Pálinkás Pál
@Málna: És szerinted 19 beteg indok egy országos szükségállapotra???
verőce21
Az EU északi országaiban, távoktatás van már pár országban.
Észtországban pl. tegnap vezették be az iskolákban. Mondjuk náluk nem csoda, hiszen internetes ügyintézésre van beállítva az ország, már mondhatni több mint évtizede. (Az észtek találták fel emiatt a skype-t is.)

Nincsenek bepánikolva ott az emberek - az egymilliós országban 70 koronavírusos embert tartanak nyilván -, mindenki igyekszik mosolyogni, de mindent megvettek, kiürítettek a boltokból. Még a hajfestékes polcot is leürítették a vásárlók...:)
Mikor megláttam, az "Állami Áruház" c. magyar film jutott eszembe. Még a kitömött gólyát is...
Katalina62
@Pálinkás Pál: Ha a miniszterelnöknem nem lenne ere alapos oka nem tenne! Sohasem enged, ha nincs rá alapos oka!
verőce21
Ha nem jelentette volna be, amit mindenki más, akkor az lett volna a lipsi csürhe baja, "hogy milyen felelőtlen!"
Mindegy nekik, csak szidni lehessen a Fideszt/Orbánt! :)
Málna
@Pálinkás Pál: Az idősekről nem ejtett egy szót sem? Az kimaradt neked?
Nessy
Aztán abból a 2000 lélegeztető gépből mennyi működésképes?
Sajnos ez nem ellenzéki hiszti, ez a valóság.
Málna
@Pálinkás Pál: MOST MÉG 19 betegről van szó. Ennél sokkal több lesz. Azért kell a szükségállapot, hogy ne legyen rengeteg! De már erről is beszéltünk. Ismétlünk, feleslegesen.
Pálinkás Pál
@Málna: Felfogtad...65 év alatt olyan mint a sima influenza...!!! Ezentúl mindig így lesz? jön az influenza,akkor szükséghállapot???
Pálinkás Pál
@Málna: Te tényleg ilyen hülye vagy...leírom neked,ennél világosabban nem tudom...az idősekre veszélyes a vírus!!!
Pálinkás Pál
@Nessy: Meg magyarázza meg nekem valamelyik fideszes agyagedény...2000 lélegeztetővel hogy látnak el 10-15 ezer beteget...ahogy a csúti említette!!!??
Katalina62
@Pálinkás Pál: ez nagy tévedés, de mekkora! Nem olvastál a sorok mögé!
Málna
@Pálinkás Pál: Mondtam, hogy vegyél vissza a nagy arcodból, ha velem akarsz beszélgetni.
Az időseket nem kell védeni? Vagy miről beszélünk?
Málna
@Pálinkás Pál: Úgy látnak el ennyi beteget, hogy ennek a többsége nem szorul semmiféle ellátásra. Mivel már ezerszer megbeszéltük, hogy a vírus csak az idősekre veszélyes, tehát lélegeztetőgépre is csak nekik lesz szükségük.
Most már tényleg nagyon unalmas, hogy körbe-körbe járunk.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Az összes intézkedéssel egyetlen egy marha nagy baj van, szerintem.
ESŐ UTÁN KÖPÖNYEG! A vírus ellen nincs védekezés. Ha hagyták volna lecsengeni, már vége lenne, sokkal kevesebb gonddal, kárral mint így...beláthatatlan következményei lesznek a sorozatos téves döntéseknek, felesleges intézkedésnek.
Pálinkás Pál
@Málna: De ha te is elismered hgogy csak az idősekre veszélyes...akkor minek ez a hisztizés?
Pálinkás Pál
@Málna: Dehogynem,csak nem úgy,hogy ellehetetlenítjük mindenki életét!!! de mondok egy példát hogy te is felfogd!!!
ha az idősekre halálos veszélyt jelent mondjuk a dió...ami egyébként másnak nem árt,akkor az a megoldás hogy szüntessük meg a diót,igaz???, Érted már mi a bajom ezzel az egész hajcihővel...mellesleg kicsit körbenéztem a környéken...hál istennek még van remény,csak pár idiótát láttam a semmit nem érő gézmaszkban...!
Málna
@Pálinkás Pál: Ha az idősekre halálos veszélyt jelent ez a vírus, akkor az a megoldás, hogy megállítjuk a vírus terjedését. Nem vagyok veszélyeztetett és jó eséllyel pár héten belül elveszítem a munkámat a vírus miatt, mégis azt mondom, tegyünk meg mindent, hogy minél kevesebb áldozat legyen.
Engem is láthatsz a semmit sem érő gézmaszkban az idős barátnőmhöz menet, de most is felteszem majd, ha a piacra megyek. Nem magamat védem, hanem másokat, hogyha esetleg fertőzött lennék, ne adjam tovább. Tiszta idióta vagyok, tudom...
Pálinkás Pál
@Málna: Legalább tudod mire való a maszk...a műtöttet védi az orvos szájában lévő baktériumoktól...elismerésem,látod sok marha ezt sem tudja!!!
Nessy
Én a sokszorosan rizikós csoportba tartozom, meg ismerem az egészségügy jelen helyzetét, megpróbálok a szabályok betartásával védekezni. De miután az 50 évesek csoportjában is elég magas a mortalitás, tudom, ha egy gép van, a fiatalabb, jobb általános állapotban lévő fogja kapni. Nem hiszem, hogy boldog lennék, de ez van.
Nessy
@Pálinkás Pál: Egy gond van, hogy a vírus sokszor kisebb, kényelmesen átsétál a műtős maszk anyagán. Azért, ha nem állsz közel a másik emberhez, ez is jobb a semminél.
Nessy
@Málna: Egy baj van, hogy a kiló krumpliért nem tudok kártyával fizetni, és jön a készpénz, pláne a fémpénz.
Málna
@Nessy: Viszel magaddal kézfertőtlenítőt, és nem nyúlkálsz a szádhoz, orrodhoz, szemedhez. Én kesztyűt is húznék, ha idős lennék. A te helyedben meg inkább sehova nem mennék.
Nessy
@Málna: Koromnál fogva "veszélyeztetett" vagyok. Ebben a korban 35% a mortalitás, azaz minden harmadik beteg "elmegy".
Kézfertőtlenítő jelenleg nincs. Illetve csinál magának az ember. Sanytolos vízzel átitatott kendő, vagy szivacs, nejlon zacsekban, ami otthon kuka. Kezelés lemondva, miután 2X1/2 óra autóbusz utazással járna. Komolyan veszem, mert egy volt egészségügyinek ez természetes.
Köszönöm, hogy vigyázol rám! :-)))
Ha fiatal vagy is, Te is vigyázz magadra és családodra!!!
Málna
@Nessy: Most már két idős barátnőmre vigyázok. Érdekes, hogy rettenetesen félnek, mégis szinte rájuk kell parancsolni, hogy ne menjenek sehova és ne fogadjanak látogatókat. Kicsit nehezen értik meg, hogy a megelőzés az egyetlen biztos gyógymód.
Nemrég jöttem a piacról, nagyon sok idős embert láttam vásárolgatni. Meglepődtem, mennyire nem veszik komolyan ezt az egészet.
Nessy
@Málna: Tudod, aki egyedűl él, annak vásárolni is kell. De nem szombaton amikor sokan vannak. Szerda, csütörtökön sehol nem kell sorba állni, pláne már dél körül. Én is péntekről, átraktam a "piacolást".
Edmond Dantes
@Málna: Értette is azt amit mondott?
1.Azt mondta,hogy az iskolák bezárása esetében a tanárokat kénytelenek lennének fizetetlen szabadságra küldeni!!! Fizetetlen szabadságot csak a munkavállaló kérhet,a munkáltató ezt nem rendelheti el!!! Tehát marhaság.
2.A tanárok fizetése egyébként biztosított,mert közalkalmazottként a bérük a költségvetésben rendelkezésre áll,tehát hülyeségeket hord össze.Ő és a miniszterei is onnan kapják a pénzt,pedig...
3.Azt állította,hogy a gyerekeken a vírus átfolyik,tehát nyugodtan mehetnek iskolába.Szerinte a gyerek olyan,mint a Mészáros féle gázcső,átfolyik rajtuk az anyag.Fogalma sincs arról,hogy mi a különbség vírus hordozó és megbetegedett között Ezt inkább nem minősíteném,akkora marhaság.
Aztán jellemző,hogy estére már mintha mindez el sem hangzott volna,mindent visszavont,anélkül,hogy legalább elnézést kért volna a megfenyegetett pedagógusoktól.Nyilván valaki,aki észen volt,figyelmeztette és beszart,hogy politikailag bohóccá válik,egyébként az lett.De magának mindez rettentően tetszett.Ezért tart itt,ez az ország,minden hülyeséget beadhat a lelkes rajongóinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.