Ha magába néz a nyájas olvasó, akkor valószínűleg egyetért azzal, hogy a pánikot olyasmi szüli, amiről elégtelen az információja, és bizonytalan a befolyásolási kompetenciája. Ha ugyanis egy veszélyhelyzettel kapcsolatban van információ a veszélyeztetettség mértékéről, az érintettség kockázatáról, és a kockázatmérséklés módszeréről, akkor a józan ésszel meghozható döntések kerülnek túlsúlyba. A pánik-hullám akár jó üzleté is válhat. A járvány pedig, a biológia szabályai szerint, tesz az emberi reakciók nagy részére. Az indokolt félelem, az ezen alapuló racionális viselkedési minták kialakítása nem a vírus érdekeltségi köre. A jelenlegi járvány ebből a szempontból a politikai vezetések „vizsgája” is lehet.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az általános kilátástalanság, bizonytalanság oka valójában a szakemberek kizárása a jogalkotáson túl a világjárvánnyal kapcsolatban is valószínűsíthető, hogy őféleségéék nem kérik ki a hozzáértők véleményét, tanácsait
.
---- Több teszt kell, különben nagy baj lesz - figyelmeztet az immunbiológiai intézet igazgatója
.
444.hu/2020/03/15/tobb-teszt-kell-kulonben-nagy-baj-lesz-figyelmeztet-az-immunbiologiai-intezet-igazgatoja
.
Érthető a laikus állampolgárok bizalmatlansága abban, hogy pl. az operatív törzsben miért nincs helye az Orvosi Kamarának!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
„A hallban csodálkozva, aránylag higgadtan fogadják az eseményeket, de amikor egy hivatalos személyiség azt kiáltja, hogy "mindenki őrizze meg nyugalmát, nincs semmi baj!" - nyomban kitör a pánik.”
(Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben)
tudode
Az általános kilátástalanság, bizonytalanság oka valójában a szakemberek kizárása a jogalkotáson túl a világjárvánnyal kapcsolatban is valószínűsíthető, hogy őféleségéék nem kérik ki a hozzáértők véleményét, tanácsait
.
---- Több teszt kell, különben nagy baj lesz - figyelmeztet az immunbiológiai intézet igazgatója
.
444.hu/2020/03/15/tobb-teszt-kell-kulonben-nagy-baj-lesz-figyelmeztet-az-immunbiologiai-intezet-igazgatoja
.
Érthető a laikus állampolgárok bizalmatlansága abban, hogy pl. az operatív törzsben miért nincs helye az Orvosi Kamarának!
GeoCravker
@fahrenheit451: Pontosan.
mert amíg követhető az esemény, addig kezelhető is. Ha "bemondásra" kell elhinni, akkor kezelhetetlen.
Rejtő zseniális volt...
GeoCravker
@tudode: Szakilag az első perctől mindenki, aki csak messziről látott biológiakönyvet, azon tornászott, hogy általános és átfogó szűrések kellenek a hablaty helyett.
Eddig hol volt az igazgató?
Egyeztetett a vezérrel, hogy mondhatja-e?
Persze, jobb később, mint még később.
Amúgy az az orvosi kamara, amelyiket hatalmi döntéssel gründoltak, most éppen a kijárási tilalomért lobbizik...
Nyilván a diktátpor nagyon utálná, ha ki kellene hirdetnie a kijárási tilalmat.
tudode
@GeoCravker: .
Az államigazgatásban normális körülmények között úgy működött mindenféle jogszabály tervezet készítése, hogy a kezdeményező fél vonta be először a kezdeményező tárca főosztályait, és utána a szakmai tárcákkal együtt az érdekvédelmi szerveket!
.
Tehát nem a hegynek kellene mennie a Mohamedhez, vagy fordítva!
GeoCravker
@tudode: O.K. ez igaz lehet. De az orvosi kamar nem a holdon, egy izolált laborban működik.
A Mátrix jeln verziójában alternatív programok futnak (embereknek hívjuk őket). Ha ezt nem figyelembe véve mintegy berúgják a kocsmaajrtót egy kijárási tilalom elérésére, akkor mennyivel is jobbak pánikkeltésileg a kormánynál? (főleg, hogy Orbán elélvez majd az ötelttől).
Ja, alig valamivel.
GeoCravker
@Shikari: A média, de a politikai megszólalások is hemzsegnek a hiretelen epideimológus szakértővé avanzsált mikrofonbitorlóktól.
tudode
@GeoCravker: .
Nem kell mást tennie, csak megtekinteni a tegnap 17 h-kor elhangzott tájékoztatót, amely alatt kinyílt a nemlétező bicska a zsebemben, mert a kommunikációs csoport tag azt mondta, hogy pl. az Orvosi Kamara politikai haszonszerzés céljából szól bele annak az operatív törzsnek a munkájába, ahol a SZAKMA nincs jelen:
.
--- Koronavírus: Kovács Zoltán és Lakatos Tibor március 15-i sajtótájékoztatója
.
index.indavideo.hu/video/koronavirus_operativ_torzs_sajtotajekoztato_1
.
propeller.hu/itthon/3513350-koronavirus-kovacs-zoltan-lakatos-tibor-marcius-15-sajtotajekoztatoja
.
Amelynek az a lényege, hogy akit nem vontak be az operatív törzs munkájába, annak a neve kusti, a sajtósokkal együtt, mert a POLITIKAI HASZONSZERZÉSRE mennek, pl. azok akik az érdeklődőket tájékoztatják!
.
Pedig most tényleg élet, halálról van szó!
Clavigo
@Shikari: " vinnyogó,álszakértő google - huszárok szart sem tudnak,xsak óbégatni "" .. Kussban is maradhatnál néha,,@nyád majma..Ne vinnyogjál, Bugsy.
szegfue
@GeoCravker: 9:22 Egyetértünk! Egyenesen nevetséges, hogy a Liszt Ferenc és a debreceni repülőtéren összesen 4.927 embert "szürtek", közuton meg 408 embert, azaz ennyinek mértek lázat! A laikus is tudja, hogy ennél sokkal nagyobb a repülőterek forgalma még akkor is, ha csak a "fertőzött" országokból érkező gépek utasait nézik. És ami még fontosabb eddig 131 vérmintát vizsgáltak! Dél-Koreával összehasonlitva: ott naponta 10 ezer (!!) embertől vesznek mintát, igaz, hogy kb. 6x akkora a lakosság száma, mint M.o-é, tehát arányositva nálunk kb. 1.666 embertől kellene mintát venni naponta.
GeoCravker
@Shikari: "A kormány kezében összpontosul az erő, az eszközök, a szaktudás és a felhatalmazás! "
Hubakker. Ettől megcsuklottam...
szűk 43%-ra hazudott többség, mint felhatalmazás...
Meg az Emmi kiváló rózsafüzér-ügynöke, mint szakértelem...

Ugye viccnek szántad?
szegfue
@GeoCravker: Nekem ez is igazán "előremutató" "... Lesz kórház, ágy, oxigén, ember..." Főleg ugy, hogy pl. a 65 év feletti orvosokat, ápolókat kivonják a közvetlen ellátásból.
Nessy
Tapintatosan közlöm, hogy ez a fránya vírus nem ért a matematikához. Sem libsi, sem illibsi szinten! Neki egy dolga van fertőzni, gazdatestet találni, és onnan minél több a közelében lévő embert tovább fertőzni!
Talán a sok reklám helyett azt kellene értelmesen, közérthetően elmondani, hogy per pillanat kis hazánkban mi a helyzet, mit tehetünk mi személy szerint, mit a környezetünk, milyen intézkedéseket miért kellene betartani. Az intézkedéseket meg nem elég meghozni, a teljesítéshez szükséges feltételeket is meg kellene teremteni úgy jogszabályilag, mint technikailag. De ne ködösítsen a kormány, hogy minden rendelkezésre áll, mert nem áll! Igenis tudomásul kell venni, hogy "segíts magadon, Isten is megsegít"! És most nem beruházásokat kellene támogatni, hanem a védekezést. Az majd ráér, amikor már normalizálódik a gazdaság.
szegfue
@Nessy: 11:29 Pontosan!!! Nekünk, a laikusoknak, az embereknek pontosan irják le és sugározza a TV: melyek a gyanus jelek, lehetőleg telefonon értesitsük a háziorvost, a 65 éven felüliek lehetőleg maradjanak "házi karanténban", vagy éppenséggel rendeljünk kivételesen élelmiszert házhoz szállitással, vagy kész ételt fizessünk elő, stb. Most ezeket kellene sulykolni!! Nem azt mondom, hogy érdektelen hány megbetegedést regisztráltak már, de ezzel is ne riogassanak, inkább tájékoztassanak: mi mit tehetünk meg a "totális" járvány megelőzése érdekében.
GeoCravker
@Nessy: "Megy a matek a betegek száma körül, és a találgatás. Holott világos: A járvány terjedni fog.
A hírektől, és a politikai statisztikáktól függetlenül. Ha kellően manipulálják a szűréseket, a híreket, akkor legfeljebb a tudtunk nélkül fog terjedni."
kanadaihirlap.com/2020/03/15/covid-19-mennyi-lehet-az-annyi/
Nessy
@GeoCravker: Viszont amikor az orvosok megszólalnak, akik talán egy hangyafülnyivel többet értenek egy járványhoz, mint a szócséplők, akkor az zsarolás, uszítás! Ez az a kormányzati hozzáállás, amit inkább már kommentálni sem érdemes, mert a válasz: "Nem úgy van a' "
Clavigo
@Shikari: Asszem te hülye vagy a matekhoz,,,,,,is.
GeoCravker
@Shikari: Leginkább azokkal amiket meghoztak, hitel a moldávoknak, miközben sz@r az eü, extra támogatás az egyháznak, miközben sz@r az eü. több ima, és szertartás (by Tümjénzsóti), miközben nincs bárki által elérhető valós szűrés, stb.
Valamint azokkal, amiket nem hoztak meg, vagy nem időben,
- nincs bárki számára elérhető, és elérhető árú szűrés;
- nincs publikus fertőzöttségi ráta-kimutatás;
- nincs a pánikot megelőző tényszerű és hihető kommunikáció (ha te elhiszed, hogy csak 40-100 fertözött van, akkor szedjél mást, mert ez már megártott)
s lehetne még sorolni az időben be nem szerzett eszköztartalékoktól a mai napig nem szabályozott távolléti rendszerig, míg elér a lap alja Makóra.
Clavigo
@Shikari: Te mitől vagy ilyen okos,,oláh ?
GeoCravker
@Shikari: Neked lehet, hogy mindegy, hogy hány fertőzött van. nekem nem. Nem mindegy ugyanis, hogy a letális szövődmény kockázata 1 százalék, vagy 0.1 ezrelék.
Kettőnk közül szerintem Te vagy alkalmatlan a logikus megközelítésre.
Rockxy
a pánikot mi szüli, ki szüli?
hát a hülyeség főleg.
minden hasznos és gagyi információ itt van a neten.
a tömeg a gagyira vadászik.
akkor ki a felelős?
a ember.
SystemError
@Clavigo: Ő egy szakértő guru, aki az álszakértők szakértője, csak nem tanulta.
GeoCravker
@Shikari: Tehát te pánik-párti vagy. Mint Orbán-vezéred, aki a pánikhullámon akar belovagolni a nyílt diktatúrába. Remélem jó verőlegénye leszel, ha úgy adódik. Aki nem moralizál, nem gondolkodik, csak teljesít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.