A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: Magyarországon elsőként sikerült izolálni az új koronavírust (SARS-CoV-2). Az országos tisztifőorvos gratulált a szakértőknek, és azt mondta, ezzel lehetőség nyílik a hazai vakcinafejlesztésre, illetve a kórokozó jobb megismerésére. A vírus elleni védőoltás kifejlesztése természetesen hosszú időt, akár éveket is igénybe vehet, ennek ellenére komoly előrelépésről van szó.

Müller Cecília hangsúlyozta: ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására. A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.

Hamarosan elérhető lesz a vírus élő és nem élő formája a nemzetközi kutatók számára. A kutatóink az elsők, akiknek ez Magyarországon sikerült.

A vírus izolálása azt jelenti, hogy egy beteg mintájából sikerült a vírust oly módon kivonni, hogy azt tovább szaporíthassák – teszi hozzá a 24.hu.

Forrás: MTI, 24.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: Tudsz olvasni???
"A vírus elleni védőoltás kifejlesztése természetesen hosszú időt, akár éveket is igénybe vehet"
Kínában a gócpontban 3 hónap alatt lecsengett!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Holnap meg feltalálják Magyarországon elsőként a magyarok a melegvizet. Nem baj, hogy használjuk évezredek óta, mi most találtuk fel, na.
Macskaszem
Ezt az Anna24-et mért nem lehet kibaszni innen?
Peller Anikó
@Macskaszem: Megúnták. Ha kiteszik, 6 másodperc múlva újat regisztrál és teleszarja az egész propit. Valószínűleg több IP címről regisztrál, legfeljebb az segíthetne ha letiltanák a regisztrációt, ez viszont senkinek sem érdeke.

Ha viszont egyetlen IP címe lenne akkor igencsak bénázna a propi.
Aki Én
Eva Kovacs fészbuk!

Te veszélyesen beteg vagy!!! Nem húznád ki a pc-t a konnektorból? Fájóbb vagy a vírusnál.
namihami
Vajon ezzel az eredménnyel most hányadik ""elsők"" vagyunk/leszünk?
Rockxy
izolálni azt bezzegh tuttok!
ezér fog a néppárt kirúgni bennőtöket, főleg a kiszeltüncit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.