A veszélyhelyzet 53. cikk (1) A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdet ki, és sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseket vezethet be. (2) A Kormány a veszélyhelyzetben rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat. (3) A Kormány (2) bekezdés szerinti rendelete tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a Kormány – az Országgyűlés felhatalmazása alapján – a rendelet hatályát meghosszabbítja. (4) A Kormány rendelete a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti.

Forrás: keh.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
A veszélyhelyzet
53. cikk
(1) A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdet ki, és sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseket vezethet be.

(2) A Kormány a veszélyhelyzetben rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

(3) A Kormány (2) bekezdés szerinti rendelete tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a Kormány – az Országgyűlés felhatalmazása alapján – a rendelet hatályát meghosszabbítja.

(4) A Kormány rendelete a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti.

Tehát alaptörvény ellenes új törvény megszavazására akarták rávenni az ellenzéket pusztán csak a "korlátlanság" miatt. Akinek sikerül értelmezni az alaptörvény szövegét az láthatja, hogy 15 naponta a fidesz magának meg tudta volna szavazni, amíg "vészhelyzet van". Persze magát a "törvényes" meghosszabbítást még 15 napra nem szavaztatta meg a fidesz, tehát egy percig nem azzal volt baj, hogy "holnap mi lesz" a fejükben
tudode
Erről hsz-eltem többször!
.
Sőt ehelyett a cirkumparádé helyett az egészségügyi törvényből is le lehetne vezényelni a koronavírussal járó intézkedéseket egy tollvonássa, Majtényi alkotmánybíró szerint:
.
mandiner.hu/cikk/20200319_a_kulonleges_jogrend_hosszu_arnyeka
.
Verik a tamtamot, miközben a vírus ki tudja kiket talál el, mert őfélesége törvényesíteni akarja a TELJHATALMÁT, mert gyújtögető életmódot folytat, mint a Repülős Gizi, és ez még hiánycikk az étlapjáról!
peterkelemen
Teljhatalomra vágyik a stadionépítő törpe. Azt se neki, se egyetlen másik kormánynak SOHA nem szabad adni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.