Szombat óta csak maszkban és kesztyűben lehet belépni a csepeli piacra, ami a bejáratnál 850 forint – szintén a kerületben azonban ingyen osztják őket névtelen önkéntesek. – írja a Blikk a 444-re hivatkozva.

Ismeretlen jótevők raktak ki ingyen szájmaszkokat a csepeli piacnál

Szélsőséges helyzet állt elő Csepelen: a kerületben, a kormány legfrissebb rendeletét követően kötelezővé tették az egészségügyi szájmaszk és kesztyű viseletét a piac látogatásához. Erről Facebookon is értesítették a vásárlókat, akik ha ezek nélkül érkeznek, vagy nem mehetnek be, vagy venniük kell a bejárat előtt. A 444 információi szerint az egyszer használatos papírmaszkot 650 forintért-, az eldobható gumikesztyűt 200 forintért árulják.

Ezzel szemben egyre terjed szintén a XXI. kerületben egy mozgalom, amely arra buzdít mindenkit, osszanak maszkot és kesztyűt ingyen.

Már napokkal ezelőtt elkezdődött ezeknek az adakozása, most pedig a 444 olvasója kapta lencsevégre a szívmelengető látványt: ismeretlen jótevők újból telerakták az egyik csepeli ház kerítését apró, ingyen elvihető csomagokkal, amelyben az egészségügyi tárgyak mellett egy kedves, szívecske alakú lapra írt üzenet is várja az arra rászorulókat.

(Blikk, 444)

(Kép: Borbély Lénárd, Facebook)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Pegero: Az biztos ,,hogy Fitymasz- kondának nem jutna eszébe ilyesmi.. ( éppen nincsenek választasok )...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Béla333: hát tudod Béla volt már egy két igencsak meredek mondatod, de alapvetően értelmesnek véltelek; eddig! Na de ez az ötlet, hogy a Sziszi??? =))
Nyírfa
De jó ilyet olvasni! Mármint a jótevőkről.
A csepeli fidesz meg hozta, mi a pártjuk lényege: egy papírból készült , egyszer használatos maszkért, amelynek tisztaságát, vírusmentességét senki nem garantálja, azért felelősséget nem vállal, és egy pár gumikesztyűért a valós értéküknek a sokszorosát kérik el a piac bejáratánál, ezek nélkül nem léphetsz be annak területére. Nos, gumikesztyű és szájmaszk nem kapható a patikákban. Ez azt jelenti, hogy aki életvitelszerűen nem használ otthon gumikesztyűt, és ezért nem tankolt fel belőle, amíg még lehetett, darabját 30 ft-ért , az most egyetlen vásárláshoz vehet 200-ért, amit kifelé jövet el fog dobni - de hová?
Az is kérdés, hogy aki ezt árulja, mennyire van kitéve a közvetlen kapcsolatnak, mennyire tudja, akarja betartani a higiénés szabályokat - semennyire -, miközben készpénzzel dolgozik, és a pénzzel feltehetőleg nem másfél méteres távolságból dobják meg. A piacra való belépés e feltétele várhatóan torlódást idéz elő, kénytelen sorba állást, amely újabb kockázati tényező. Még a gondolatára is kirázna a hideg, hogy egy nyilvánvalóan nem steril kézből, a jó isten tudja, hány ember által összefogdosott maszkot tegyek fel az arcomra

Természetesen nem a szájmaszk ellen van kifogásom, hanem a trehány, át nem gondolt intézkedés miatti veszélyeztetés és a pofátlan üzletelés ellen. És ezt egy önkormányzat kezdeményezte. És ezt az ÁNTSZ jóvá hagyta?
És miért nem elég egy otthon felkötött bármilyen arcvédő, amihez kizárólag a tulajdonosa nyúlt hozzá?
Attól tartok, ezt a módszert át fogják venni a fideszes önkormányzatok vagy önhatalmúlag az elárusító helyek.
Nyírfa
és és és, jó sok lett az és - ilyen az, ha az ember lánya indulatból nyitja ki a száját. :)
Aki Én
Ha valamelyik ,,fidesz-fürkész,, lenne, azzal tele lenne a propagada media. Azok rokonai inkább nagytételben árulják.
emerencia
@Nyírfa: "Nos, gumikesztyű és szájmaszk nem kapható a patikákban." Tegnap egy patikában a legegyszerűbb papírmaszkot 336 forintért adták darabonként megfogdosva. (Csak 2 darabot vehetett egy vásárló.) 1200 ft körül maszek varrottat moshatót, 3400 forintért pedig FFP2-őt lehetett kapni. Gumikesztyű volt nagyon vékony szakadós 45 ft/db, vastagabb 120 ft/db (nem pár!) A patikus hölgyön nem volt maszk de viselt gumikesztyűt. Azzal fogdosott meg mindent, a pénzt is. Ennyit a szakmai hozzáértésről. :-(
Nyírfa
@emerencia: A fiam hozott néhány maszkot,, papírból, 3.250-ért vette, 5 db-ot, patikában. Egyet elhasználtam, aztán úgy döntöttem, jobb helye is van a pénznek, van itthon annyi anyagmaradékom, sokuk beszegve, jók lesznek maszknak. A problémát ezzel megoldottam. Ja: és a Sparban volt gumikesztyű, 50 db. egy dobozban, 700 ft-ért. Egyelőre van mindenünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.