Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, fokozottan nőtt az elmúlt 24 órában az igazoltan fertőzöttek száma. A Pesti úti idősotthont, ahol 151 fertőzöttet regisztáltak, egyfajta gócnak nevezte a tiszti főorvos, ugyanakkor kiemelte, hogy enélkül a csoportos fertőzés nélkül is jelentősen emelkedett a fertőzöttek száma. Még egy otthonban, a Rózsa útiban is találtak 7 pozitív esetet, ott is további vizsgálatok kellenek. Az ország teljes területére ellenőrzéseket rendelt el az országos tisztifőorvos az idősotthonokban. Ha hiányosságot találnak, ott azonnali intézkedés lesz – közölte Müller.

Az elmúlt egy napban tizenegy idős, krónikus beteg vesztette életét, a fertőzöttek száma pedig 1190-re emelkedett

- közölte péntek délelőtt Müller Cecília.

A betegek között vannak, akik intenzív osztályon vannak, lélegeztetésre szorulnak.

Müller Cecília személyesen is elment a Pesti úti idősek otthonába tájékozódni

A Pesti úti esettel kapcsolatban Müller elmondta,

126 fertőzöttet a Korányi kórházba szállítottak.

Azaz az egészségügyi állapottól függetlenül mindenkit elvittek az egészségügyi intézetbe, mert úgy ítélték meg, ez a megoldás a legbiztonságosabb.

Müller Cecília: egyfajta góc alakult ki a Pesti úti idősotthonban

Mentők védőruhában egy autóbuszon, amely a Pesti úti idősotthon lakóit vitte az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2020. április 9-én. Az otthonban több mint százan megfertőződtek, közülük öten meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Azt mondta,

nem tudni, hol van a folyamat vége, mert még zajlanak a vizsgálatok.

Ez a rendkívüli helyzet rendkívüli ismeretek igényel, ezért a teljes személyzetnek oktatást rendelt el Müller Cecília, ami követi az eseményeket, és egyben megelőző jellegű. A fertőtlenítőszerek használatával kapcsolatban is oktatást kellett tartaniuk, mert problémákat talált az országos tisztifőorvos. Egyéni védőfelszereléseket is juttatnak az intézetbe.

A Rózsa úti otthonban is találtak 7 pozitív esetet

Nem csak a Pesti úti idősotthonban küzdenek a koronavírussal, a Rózsa úti intézményben is vannak már fertőzöttek.

A tiszti főorvos az ország teljes területére ellenőrzéseket rendelt el az idősotthonokban. Ezeknek az intézményeknek a lakói életkoruk, betegségeik miatt fokozottan veszélyeztetettek, a zárt közösség csak erősíti a veszélyt.

Forrás: 24.hu, Origo

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Nyugodjanak egy békésebb világban.
Ez talán elkerülhető lett volna. De nem szabad egymásra mutogatni.
Gyütt Mönt
Sajnos hermetikusan nem lehet lezárni, mert pl. az ellátmányt is be kell juttatni. Abszolút biztonság nincs. Javítaná a helyzetet a gyakori fertőtlenítés, az egyéni védőeszköz viselése és a tesztelés.
polar450
Karácsony a felelősségről.
A főpolgármester azt mondta: félreértés, hogy a védőfelszerelést a fenntartónak kellene biztosítania, ez ugyanis a járási hivatalok dolga. A főváros állítása szerint ennek ellenére "nem dőlt hátra", a fővárosi idősotthonokban használt védőfelszerelések elsöprő többségét eddig ők biztosították.
Örültünk volna, ha jöttek volna segíteni, ez kétségtelen
- válaszolta Karácsony Gergely arra, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken azt állította: a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai eddig nem ellenőrzést végeztek az idős otthonban, hanem segítséget és védőeszközöket nyújtottak.
A főpolgármester ugyanakkor több jegyzőkönyvvel is igazolni tudja, hogy a helyi védelmi bizottság megbízásából a főváros kormányhivatal egészségbiztosítási főosztálya ellenőrizte a fővárosi fenntartású idősotthonokat, és semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel.
Az ellentmondásról megkérdeztük a Budapest Főváros Kormányhivatalát. Azt kérdeztük, hogy ha nem ellenőrizték a fővárosi idősotthonokat, akkor mi alapján készítették el az április 8-ai datálású jegyzőkönyveiket a kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztályának munkatársai. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.
Karácsony azt írta, hogy a helyzetről több felhívást küldött az egészségügyért is felelős miniszternek és a tisztifőorvosnak több mint egy héttel ezelőtt, a levelekre azonban nem kapott választ.(Index)
Zsopiale
Majd ha lesz kedved kedves redves kamugecilia légyszíves egy listát a bizonyos góc fajtákról is tégy közzé, csak hogy tájékoztatási jogunknak eleget tegyél a kurva anyád hazaáruló seggnyaló patkány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.