Az IMF pozitívan viszonyul ahhoz, ahogy Magyarország kezeli a válságot.

Meg se kottyana a vírus Magyarországnak? – Meglepően pozitív előrejelzés hazánk számára

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint a magyar gazdaság meglepően ellenálló lehet a koronavírus okozta válságnak, csak Szerbiában várnak egy kicsivel kisebb visszaesést a régióban. Ráadásul az Európai Unióban az idén Málta után a magyarországi bruttó hazai termék csökken majd a legkevésbé a járvány miatt.

Az MTI-hez eljuttatott elemzésben az IMF a tavalyi 4,9 százalékos növekedés után az idén a magyar GDP 3,1 százalékos csökkenésére számít, 2021-ben viszont ismét növekedésre, méghozzá 4,2 százalékosra. A Valutaalap mostani prognózisa szerint a máltai 2,8 százalékos várható csökkenés után az idén a magyar GDP zsugorodik a legkevésbé az Európai Unióban, az unión kívül pedig csak Szerbiában lesz kisebb mértékű – 3 százalékos – a gazdasági teljesítmény csökkenése.

A szomszédos országok közül a horvátországi GDP 9 százalékkal csökken az idén az IMF mostani prognózisa szerint, a romániai pedig 5 százalékkal, a bolgár 4 százalékkal, a szlovén 8 százalékkal, a szlovák 6,2 százalékkal, az osztrák 7 százalékkal esik vissza. A lengyelországi GDP 4,6 százalékkal csökken az idén, a csehországi pedig 6,5 százalékkal. A nagy uniós tagállamok közül a német GDP 7 százalékkal, a francia 7,2 százalékkal, a spanyol 8 százalékkal, az olasz pedig 9,1 százalékkal csökken 2020-ban az IMF előrejelzésében.

Az infláció Magyarországon a tavalyi 3,4 százalék után az idén 3,3 százalékos lesz az IMF prognózisa szerint, 2021-ben pedig 3,2 százalék várható. A munkanélküliségi ráta az IMF mostani előrejelzése szerint az idén 5,4 százalékra emelkedik a tavalyi 3,4 százalékról, 2021-ben pedig 4,0 százalékra mérséklődik.

„A világ drámaian megváltozott az elmúlt három hónapban a koronavírus-járvány hatására. A karanténok és a korlátozások következtében a Nagy Lezárás időszakában vagyunk jelenleg, az aktivitás összeomlása az életünkben soha nem látott sebességgel ment végbe”

– írja Gita Gopinath, az IMF főközgazdásza. A Portfolio.hu összefoglalója szerint a szakember a világgazdaság 3 százalékos visszaesését valószínűsíti, hozzátéve, nagyon sok a bizonytalanság, de Kína Indiával együtt még ebben a helyzetben is elérhet 1 százalékos növekedést.

Forrás: Blikk/Portfólió

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
3,3%-os infláció. Ezt vagy a propaganda költötte ennek az embernek a szájába vagy adja vissza a diplomáját az ilyen hatökör.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
@Pegero: Tudtad, hogy a tőzsdén növekedésre vagy csökkenésre is tehetsz. Ezt opciós kereskedésnek hívják, tehát azon is lehet keresni, ha béna vagy és azon is, ha jó. Érdek nálunk mindig akkor lesz valaki spekuláns, ha bizalmatlanok. Amikor Lölő kijelentette, hogy okosabb, mint Cukkenberg és 1000x emelkedtek a mesterséges részvény lufik, akkor senki nem spekulánsozott Meg akkor sem, amikor Matolcsy devizahitelesek forint átváltásánál százmilliárdokat vett a ki a Veritas intézetre..
simmering73
3,3%-os infláció. Ezt vagy a propaganda költötte ennek az embernek a szájába vagy adja vissza a diplomáját az ilyen hatökör.
Rockxy
amellik vírusok a zorbán lelkén száradnak, azok má mind megkrepáltak, nem kő töllük félni
csak attú, amelyik még nedves
Jozefina
IMF-ben elég jól fizetett elemzők ülhetnek!!?? (Gondolom a magyar adófizetők pénzéből)??!!
SystemError
@Pegero: Abban játékban, hogy közügyeket képecskékkel:) ilusztrálunk lehet...:)
kereső
"Meg se kottyan..."- csak a fél ország belerokkan, vagy meghal.Igazán nem nagy ár azért, hogy orbán viktor hobbija kárt/veszteséget ne szenvedjen, és az új nemzethy arisztokrácia se járjon rosszul.
namihami
Bizony, bizony. Most már hivatalos, pecsétes, mi több, nemzetközi pecsétes igazolásunk van arról, hogy a Mi Basink egy olyan és akkora basi, hogy még a vírus is összefossa a lábszárát ha meglátja. Ha pedig még rá is mordulna, akkor sarkon fordul és elkullog. Ez majd most fog jönni.
ómió
WHO szerepkörben az IMF? Hazatalálhatnának már. A Böszme alatt "jól megfizettük"!
Aki Én
@ómidióta: El kéne döntenetek, hogy az IMF hiteles vagy nem? Vagy ez is a pillanatnyi érdektől és kommunikációtól függ, mint minden más?
Macskaszem
@ómió: A Geci baszta el a javát, aztán sokkal drágább uzsorakölcsönből fizette vissza, csak számon ne kérhessék, mi a jó k. anyjrára szórta el.
ómió
@Macskaszem: Ezt hazudja a bolsi hazugságlexikon? Jól betanultad!
ómió
@Aki Én: Megint magaddal chatelsz, bolsiék fajkreténje? Szted járványügyileg mennyire hiteles?
Oposit
Ennek az információnak a tartalma a realitástól valószínű nagyon messze lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.