Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzés erősítette meg, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint ezen a héten öt helyszíni ellenőrzést tartottak, és négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem a főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem az idősotthonban.

Hangsúlyozták:

a folyamatos orvosi ellátás hiánya igen aggasztó egy olyan idősotthonban, amely járványgócponttá vált, és most is 58 fertőzött idős ember tartózkodik ott.

Mint írták, észrevételeiket Müller Cecília országos tisztifőorvos felé is jelezték, aki korábban folyamatos orvosi ellátásra kötelezte a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot és jelenleg is vizsgálatot folytat az idősotthonnal kapcsolatban.

Törvényben előírt főállású orvost egyetlen alkalommal sem találtak az intézményben, sőt főállású orvosi szerződésről sem tudunk továbbra sem – emelték ki.

"A két szerződött nem főállású, "beugró" háziorvosok közül egyik valóban otthoni karanténban van – bár az intézmény vezetőjének jelzése szerint, a karantén előtt sem járt be az intézménybe –, de a másik – április 13-án szerződött – háziorvos is csak egyszer – csütörtök délután – volt jelen az eddigi ellenőrzések alkalmával, miután már négy ellenőrzésen is megállapítást nyert, hogy nem volt ott" – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@namihami: Na, de, hogy valaki állandóan "átmenjen", annak is kéne határa legyen! Vagy csak kamu duma! A "pénz hiánya" meg nem az "orbáni ellátásból" meg az "általuk hazavittből" fakad, hanem 45 év "magasabbrendű társadalmából", ami nekünk 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradást "vívott ki" a "rothadó kapitalizmus" mögött és ennek máig meglévő "kihatásaiból" - bármilyen szívesen hazudja a "haladás" ezt is a "Zorbánra"! Amúgy meg ezt az idősotthont, mintha a főváros tartaná fent, nem a "Zorbán".
namihami
@ómió: Nincs is vita köztünk abban, hogy az egészségügy lerohasztása nem 10 év eredménye. Abban a szoci időszakok keze is benne van, vastagon. Csak amikor megpróbáltak jót lépni (oké, ritkán), akkor jött a Kisdurci (akkor még) és kivezényelte a seregét az utcára. A 300 forint elleni utcaszétveréssel kombinált csordavonulásnak éppen csak az eü. reformhoz nem volt semmi köze. Pusztán az orbáni hataloméhségnek volt a manifesztálódása a csürhe áltatása által.
Persze, mondhatod a széfeket. Soha nem állítottam, hogy a baloldalon nincs hülye. Csak az arányokkal van baj. És a szorgalommal párosult mindenáron való megfelelhetnéknek.
ómió
@namihami: Úgy tűnik, már a lerohasztás fogalmában se értünk egyet. Szerintem az akkor van, amikor kivonnak belőle százmilliárdokat, az ott dolgozók fizetéséből is elvesznek és intézményeket zárnak be. Éppen, mint Böszméék csinálták, noha "haladóék" ezt éppen a jelenre vetítik (hazudják?), amikor a korábban kivont pénzek visszapótlásán túl is százmilliárdokat kapott az egészségügy, évenkéntiek a fizuemelések és tucatszám újították fel a kórházakat. Délbudán szuperkórház épült volna, de a "haladás" ezt meghiusította - nyilván, hogy később majd lehessen a "Kisdurcira" mutogatni! A kivezénylés meg a bolsi szubkultúra sajátja, ahogy május 1-én anno mindig kivezényeltek bennünket! És mentünk is, ha nem akartunk "lemaradni" a következő fizuemelésről! Kár ezt most a másikra hazudni megpróbálni! Szóval, amikor az efftársak "megpróbáltak jót lépni", akkor a "Kisdurci kivezényelt"? És mi is volt az a "jó", vagy mi lett volna? Csak nem a fizetős eü. bevezetése, ami "300 forinttal" akart kezdődni? Nahát! Ez tényleg "abcúg"! A kóros hataloméhséget "a csürhe által" meg éppen jelenleg tanulmányozhatod, amikor minden hullámhosszon a bolsevik hazudozás folyik és a panaszra Brüsszelbe futkosás! Ezek "az arányok"!
Béla333
Jó lenne, ha az ellenzék is felderítene és nyilvánosságra hozná, hogy az ország többezer idős otthonából hol van még olyan helyzet, hogy nincs állandó orvosi felügyelet. Biztos nem egyedi eset a Pesti úti!
Akkor ha már kiborult a bili, akkor boruljon ki teljesen!
namihami
@ómió: Nehéz olyannal vitatkozni, aki csak az egyik oldal hibáját akarja meglátni. A ""káslerek és cilinénik"" szakmai és erkölcsi hozzáállása számodra nem látható. Nem vitatom a baloldal baklövéseit, de az hogy ez csak ott van, ez épp akkora ostobaság, mint ha azt írtam volna, hogy ott minden jó volt. Központi kórházat építeni egy olyan, a havertól vett mocsárra, kicsit rablóberuházásnak tűnik.
A városszétveréssel kombinált jobboldali sétát Te nem vetted észre? Vagy nem akartad? Ahogy a Tv székház vagy a Körülszaros (Parlament) körüli, bográcsolással egybekötött fideszfunkcionáriusok napi észosztását se? Melyik párt tagjai jöttek napi rendszerességgel ki, hogy keverjenek a sz@ron egy keveset? Az nem a hatalom utáni orbáni nyűszítés volt? Melyik párt vezetője jelentette ki, hogy a saját gazdasági elitjét kell kistafírozni? Lett is elsőkörben egy Simicska. És mikor megvilágosodott a Vezénylő, hogy nem jó egykézbe tenni a teljes rablott vagyont, akkor lett több kisebb simicska. Plusz vő, Százlábú és Apuci extra. És mindez a regnálása alatt, amikor ő ült a kassza előtt. Ki csinált saját médiabirodalmat, szinte minden médium maga alá gyűrésével? Ez nem a hataloméhség?
Van még, csak unom sorolni.
ómió
@namihami: Mi is a "bűnük" a "káslereknek" meg a "cilinéniknek"? Csak nem az, hogy nem engedik lendületből ránk rontani a járványt, ahogy a "művelt Nyugaton" ez "jól beváltan" produkál sok helyen lakosságarányosan tízszer annyi halottat? Ezzel majd várd meg a következő Böszme-kormányt! Azt meg senki nem mondta, hogy "baklövés" csak a "baloldalon" van! Van az mindenhol, de nemzetellenes bűnök, országkifosztás, full eladósítás, valaha Moszkvának, ma Brüsszelnek "befekvés" (csak legyen egy gazdasegg) kizárólag náluk divat! Egyfelől sírunk az "egészségügyért", másfelől meg nem kell egy szuperkórház, mert "havertól vett mocsárra" épülne? Ebből látszik: az se igaz, amit a bolsi tetübanda kérdez! Hatalomtól eltávolítva bármit tesz, mond is, csak azért teszi, mondja, hogy de genere aljasságából kifolyólag kereszte tehessen a kormánynak, még, ha a "nép" issza is a levét! Miféle városszétverésről delirálsz? Semmi konkrétum? Vagy csak a napi politikával kevered? Kistafírozás? Erről először az kéne eszedbe jusson, amikor a 90-es években "eltűnt" (el lett "privatizálva") több, mint 10000 milliárdot érő "társadalmi tulajdon", miközben a bolsevik milliárdosok sorban bújtak elő a "szőnyeg alól"! De akkor, mintha hangfogót viseltél volna. Ahogy akkor is, amikor a média több, mint 90%-a volt posztkomcsi kezekben még a 90-es években! A változó idők meg már nem efftársiak? Ez a ti nagy bajotok! Ha unod, ha nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.