Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3150 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 383 főre emelkedett az elhunytak száma, 801-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Tíz halott, ötvenen lélegeztetőgépen vannak

Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 52%-a budapesti vagy Pest megyei. 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen – közölte a hivatalos honlap.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Indokolt? Persze mert Orbán úgy akarja

Hiába no, meghatározó prioritások vannak

Beszámolók szerint „Továbbra is indokolt a kijárási korlátozás és az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó külön rendelkezések betartása Budapesten és Pest megyében - közölte Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.”!
Túl azon, hogy ezen korlátozások, amik – legalábbis ezen a módón - zöme pótcselekvés és néhány uralkodni vágyó kiélheti magát, szelektív használata egyértelműen a bűnös város megrendszabályozása újabb példája.
Ehhez dobálódzott egy kicsit a számokkal, amiknek kevés közük van ezekhez a korlátozásokhoz. Igen a számokkal, amiről – na jó a főpolgi esetében – a párt központi napilapja fogalmazott úgy, hogy „forrás nélkül hozzávetőleges adatokat, „objektív” megállapításokat közöl”!
Pálinkás Pál
@Horizont: Te nem tájékozódsz??? ez a remek javaslat éppen karácsonytól származik...idézném,lehet nem pontosan.." a főpolgármester üdvözli a kormány döntését a kijárási korlátozások fővárosban való fenntartásáról" ..." örülök hogy a kormány figyelembe vette a korlátozások fenntartására tett javaslataimat"..,..
nos...a helyzet ez...karácsony ugyanolyan szarházi mint orbán,csak a másik oldalon!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: semmi nem indokolja...az utcán járva semmi különbség...az emberek utálkozva veszik fel a maszkot a boltoknál,az is ennek a hülyének a remek ötlete...az meg hogy a polgik dönthetnek,remek húzás orbántól,főleg ahol ilyen hülye mint Budapesten...őt utálják az emberek,ne orbánt...bizonyított hogy a napfény ,szabad levegő használ az immunrendszernek,ami az egyetlen gyógyszer jelen pillanaban...erre mit csinál karácsony,elzárja ,a panelosokat főleg, a szabad levegőtől...hát ez tényleg felelősségteljes döntés!!! arról nem beszélve hogy fertőzöttek szinte csak a zárt közösségekből kerülnek ki, az ellen meg ez semmi...ugye ezt azért belátod??L?
Pálinkás Pál
@Horizont: tudod még igazad is lenne,de amióta karácsonyé a város ,csak belerúgott az autósokba,itt meg abból van a legtöbb...tudod itt eléggé kevesen bicikliznek ahhoz hogy elvegye az egyik legnagyobb forgalmú út egyik sávját az autósoktól, azért hogy fényévenként eltekerjen arra egy biciklista...nagy összegbe lefogadom hogy most semmi esélye nem lenne egy választáson...és azt se felejtsd el,nem karácsonyra szavaztak,hanem tarlós ellen!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: nem a pesti oldalon lakom...tehát effektíve engem nem érint...nagyon ritkán megyek belvárosba...mindent megkapok a budai oldalon..:)
CsipkeRózsa
Nem értem, mindig csak a budapesti és pest megyei eredményeket emelik ki, holott a fejérmegyei eredmények rosszabbak, mint a pest megyeiek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.