A miniszterelnök helyett válaszoló államtitkár szerint személyes adat, hogy a kormányfőt tesztelték-e koronavírusra.

Titkolják, hogy Orbán Viktort tesztelték-e a Covid-19-re

Rétvári Bence államtitkár a GDPR rendelkezéseire hivatkozva tagadta meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kérdésének megválaszolását, amely azt firtatta: Orbán Viktor tesztelték-e a koronavírusra.

A kereszténydemokrata politikus – aki Kásler Miklós miniszter megbízásából írta meg a válaszlevelet – egyébként arra hivatkozott, hogy a teszteléseket a WHO rendelkezéseinek megfelelően végzik.

Hadházy megjegyezte ma reggel élesedett Facebook-posztjában: a kérdést a miniszterelnökhöz intézte, aki akár dönthetett volna úgy is, hozzájárul a személéyes adatának kiadásához, vagyis hogy választ adjon, tesztelték-e.

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy 

egy járvány idején egy miniszterelnök egészségügyi státusza több, mint személyes adat. Különösen, ha propaganda okokból egy csomó kórházba rohangált teljesen feleslegesen.

A miniszterelnök feltűnően semmibe veszi a ma már egész világon nyilvánvaló evidenciát: a személyes távolságtartással és maszkviseléssel lehet a járványt fékezni, amíg nem lesz vakcina illetve egyértelműen hatékony gyógyszer

– írta a független képviselő, egykori LMP-s és fideszes politikus, aki a kormánymédia támadásainak egyik legfőbb célpontja.

Cikk- és címlapkép: Orbán Viktor közéleti Facebook-oldala

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A vírusteszt várhat. Elmeállapotának vizsgálata viszont igen időszerű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@RonaGyuri: A paraszt az dicséret lenne,elírtad .Egyébként aki be van oltva az is tud fertőzni.egy pár hétig.Utána jöhet a teszt.
kissé felnőttem
hogy tesztelték e ? kinek fontos ez mint kérdés? ja hát nekem sem, kerestek lagzin mobiltelót az se volt filléres, 40-70 ezer már az országot sem izgatja se romba nem taszítja. 34 fokos lázon is csak nevetni lehetett tán reptéri méréskor kissé lehült a huzatos gépen.
Nyírfa
@kissé felnőttem: Egészen különleges a magyarok ingerküszöbe. Fát lehet vágni a hátukon, meg se nyikkannak. Sárba lehet őket taposni, felállnak, mennek tovább. Bántják a gyermeküket, felvonják az egyik szemöldöküket, de a másik még nyugton marad.Mit kell tenni ahhoz, hogy meginduljanak az érdekeikért? Nem néhány ezren, hanem milliós nagyságrendben.
Nyírfa
@RonaGyuri: Tegnap, tagadhatatlanul nagy élvezettel olvastam a hírt. Egyrészt , mert kiesik egy fenyegető kereke az olasz politikának, és a helyébe egy gördülékenyebb kerül, másrészt, hogy aki mellé oda áll lelkesedni Orbánovics, az belátható időn belül elhasal,
Most már csak neki kell, és helyre áll a világrend.
kissé felnőttem
@Nyírfa: a küszöbre már nem kell sokáig várni szerintem max egy év sem.A gond csak amit nem akarnak az uraink sem látni, Hogy 10- év mulva ki fog nekik termelni dolgozni? az értelmese odébb áll 800 Km- rel, az öregebbje kihal nekik meg büdös akkor ? és 20 év mulva ? a kastélyaik tanyáik , uradalmaik kezdik az enyészettel szakember sehol. ennyi.a vagyonukat addig éppen lazán felélik vagy elveszitik.
Volt itt meg lesz is Dzsentri korszak Noszti fiú meg Tóth Mari témákkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.