Újraindulhat Budapest, a hétvégén a gyalogosok megkapják a rakpartot.

Végre újraindul Budapest! Ezt az intézkedést hozta Karácsony Gergely

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön online sajtótájékoztatóján.

Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy a zsúfoltságot a lehető legkisebbre csökkentsék, és ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét, azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot – mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz.

Hangsúlyozta: el kell indítani a nyitást Budapesten, megfelelő óvatossággal, lépcsőzetesen. "Az ami jár a vidéki települések polgárainak, az jár a budapestieknek is. Semmi nem indokolja azt, hogy a budapestieket büntesse a kormány, akár politikai szándékból, akár csak egyszerűen politikai gyávaságból" – fogalmazott Karácsony Gergely.

Szólt arról, hogy szerinte a kormány manipulatív módon hozza nyilvánosságra a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat, és ez nehezíti a hatékony védekezést.

A szerdán napvilágra került adatokról szólva azt mondta, azok szerint a magyar társadalom fertőzöttsége éppen, hogy kimutatható. A Válasz Online Facebook-oldalán megjelent kutatásból az derült ki, hogy a kórházakban sokkal nagyobb problémát jelent a fertőzés mint az idősotthonokban – tette hozzá Karácsony Gergely, aki szerint nemzetközi összehasonlításban páratlan, hogy a fertőzések közel egyharmada kórházban történt.

A főpolgármester azt mondta: az adatokat a kormány és a fideszes politikusok ismerték, és szerinte a fővárosi idősotthonokra helyezett adminisztratív és politikai nyomással az volt a céljuk, hogy a saját felelősségüket a kórházakban kialakult fertőzésekről elvonják a figyelmet. Karácsony Gergely szerint a lakossági fertőzöttség annyira alacsony, hogy az bizakodásra ad okot, és lehetővé teszi az újranyitást az országban. A nyitást a kormánnyal együttműködve szeretné végigvinni – jelentette ki.

A főpolgármester úgy fogalmazott: a főváros újranyitás abból "a tényből indul ki, hogy Budapesten járvány nincs, de járványveszély van". Reményei szerint a kormány mihamarabb meghozza azt a döntés, amely a folyamatot elindítja – mondta.

Karácsony Gergely kijelentette, a kormánynak semmi oka nincs arra, hogy "gyáván az önkormányzatok szoknyája mögé bújjon". A kormány, politikai hatalma ellenére, képtelen önállóan meghozni azt a döntést, amit minden általuk ismert adat indokolttá tesz, hogy elindítsák Budapesten az újranyitást – tette hozzá.

Karácsony Gergely emlékeztetett, a választási programjában is szerepelt az, hogy a nyár közeledtével a pesti alsó rakpartot hétvégenként megnyitják a gyalogosok előtt. Kérdésekre válaszolva közölte, napirenden van a játszóterek és sportpályák megnyitása is, folyik az egyeztetés a kerületi polgármesterekkel.

Elmondta, feltehetően június elején ülésezik majd a fővárosi közfejlesztési tanács. A főpolgármester beszámolt arról is, hogy reményei szerint hamarosan be tudják mutatni azt az applikációt, amely egyfajta segítséget nyújt majd a zsúfolt közterületek elkerülése érdekében a fővárosiaknak. Közölte, a közösségi közlekedés az érettségik után is teljes kapacitással működik majd tovább.

Karácsony Gergely szólt arról, hogy azok a polgármesterek, akikkel beszélt – kormánypártiakat is beleértve – mindenki az újranyitás pártján állt.

Forrás: Blikk

Kép: Facebook/Karácsony Gerely

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@tudode: Miért?? Szerinted az operett izé nem laikus??? Ritka dilettáns horda köpte naponta a mangalica okosságait!!
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Jozefina
orbán politikai harcot hirdet a budapestiek ellen és nem az érdekeiket tarja szem előtt!!?? A törzs, cecilia, kásler mind politikai és nem szakmai háttérrel közelíti meg a kérdést!!!?? Ezt szinte mindenki látja!!??
ómió
Akkor "szüret"?! És már nem csak a vírusnak!
ElizabethDF76
Mа еstе szabad vаgуок. Inni аkar, кattintson a linкrе, hogy mеgtаláljа а рrоfilоmаt és a telеfonszámоt - http://kissia.club...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.