Kövér László és Áder János mondanak majd beszédet a csütörtöki megemlékezésen.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Trianon nem lehet pártpolitikai kérdés.
Aki magyarnak érzi magát, annak tragédia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk ... :)))
Eladott Ország
A jobboldal ( ha a fideszt jobboldalnak tekintjük és nem politikai kurvák és bűnöző bandák/szekták szövetségének) rekeszti ki folyamatosan a baloldalt a magyarságból és nem fordítva. A jobboldal harmadszor taszítja tragédiába a nemzetet az eltelt 100 évben. De nem ez a nagy baj. A nagy baj az, hogy mindenkit összemos a baloldalra, aki nem tartozik a nemzeti Fideszes táborhoz. Mindenkit! Az ősbűnt Kövér László követte el, amikor 1999-ben „idegenszerűnek” bélyegezte a Fidesz ellenzékét. Majd a bukás után jött „a haza nem lehet ellenzékben”, meg „a baloldal genetikai alapon ráront a nemzetére” ocsmány tételei, na meg a folyamatosan színen tartott „nemzeti oldal” sunyi hazugságai. Napont öntötték a rágalmakat, gyűlöletbombákat a médiába, és mint valami patás ördögöket festették le az ellenzéket, összemosva ott mindenkit. Orbán magára rántotta a nagy kereszténynemzetibe csomagolt haza megmentője álszent szerepet, önhatalmúlag kinevezve magát Istennek, csak mert 2/3-dal nyert. De elfelejtette, hogy a nép egyszerű miniszterelnöknek nevezte ki (valójában annak sem, mert nem a nép választ miniszterelnököt), és nem Istennek, pallossal a kezében, hogy bíráskodjon és ítélkezzen élet és halál fölött. A Fidesz és Orbán fejében csak két oldal létezik. Jobb és bal. Nincs más. Csak fekete és fehér. Gyűlöl mindenkit, aki nem a talpnyaló táborhoz tartozik. Gyűlöli a másképp gondolkodókat, a szabad elmét. A szivárvány sem két színből áll. Milyen jelentéktelen is lenne. Senki nem gyönyörködne benne, mint ahogy most sem élvezi senki Orbán országát, a saját táborán kívül. Orbán, a saját torz képére akarja formálni ezt a nemzetet, amely valami mély apátiába süllyedve egyelőre hagyja. Meddig?
Nessy
Nesze neked "nemzeti összetartozás" amúgy fidesz módra!
Tudja mit Kövér elvtárs, azért is leírom, még ha maguk szerint hiteltelen vagyok is!
" Hiszen egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy Isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"
namihami
Van-e, lehet-e ennél egyszerűbb megoldás arra, hogy azt mondhassa a jobboldal, hogy a baloldalnak nem számít a ""magyarság érzése""? Csak nem kell hagyni, hogy megszólalhasson és máris magyargyűlölővé lehet kikiáltani, mert nem szólalnak meg a nemzeti érzés érdekében.
...mint a faék.
Málna
@Gyütt Mönt: Nem is. Egy hét múlva elmondhatják a véleményüket ők is.
Nessy
@Málna: Ezt nevezed "nemzeti összetartozásnak"? Ki is a megosztó, kisajátító? Évforduló június 4, pártunk és kormányunk számára, majd egy június 10 után az ellenzéknek!
Málna
@Nessy: Saját maguk szavazták le. De jobb is így, mert többen közülük nem tudnak viselkedni. Egy ilyen megemlékezésen azért ne ordítson már vörös fejjel Szabó Tímea, ne patkányozzon egy Bangóné, vagy ne lógasson obszcén táblákat Hadházy...
Nessy
@Málna: Ezek szerint én értem félre esetenként Kövér elvtárs, és a kormány frakció kulturált megszólalásait, viselkedését.
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Nessy
@Málna: Hiába, rosszul neveltek! Ha kígyót. békát kiáltanak rám, aki nem vagyok sem a fidesznek, sem más pártnak a tagja, csak egy mezei állampolgár, akinek van véleménye, akkor az tulajdonképpen egy kedves gesztus, és udvarias megszólítás részükről.
Málna
@Nessy: Én nem arról beszélek, hogy kinek mi a véleménye, hanem hogy azt milyen módon, mennyire kulturáltan adja elő.
legott
A nemzeti összetartozás napján, az ellenzéki képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni szerződés évfordulóján tartott parlamenti emlékülésen - a Parlamentben, az ország házában...

A számolni sem tudó fideszeseknek (a 49,27%, minek volt valaha is a kétharmada?), elújságolnám, hogy az ellenzékre összességében többen szavaztak, mint a Fideszre.
Vagyis a Fidesz kizárja az ország több, mint felét, a megemlékezésből azzal, hogy nem hagyja szóhoz jutni az ellenzékre szavazó milliókat képviselőket. Ráadásul egy millenniumi ünnepen (tudod,te számolni sem tudó fidesznyik, ami százévente csak egyszer van)
Magyarország NEM demokrácia !!!

Így néz ki egy nemzeti összetartozás napja, ünnepe, Fidesz maffiaállam módra.
(George Orwell, és Franz Kafka csókoltat)
Aki Én
@Málna: Ez volna a ,,kulturált" előadás? Na, ennyit a nagy határon túlii magyarozásról:

1990. június 4-én, a Fidesz képviselői még kivonultak a Trianon-emléknapról, ezt parlamenti jegyzőkönyv támasztja alá.

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen." - áll a parlamenti jegyzőkönyvben.

...vagy:

Áder 1993 szeptember 28-i felszólalásában még szigorúan ellenezte a határon túli magyarok szavazati jogát.

@Málna: @Shikari: Az ellenzék a magyar emberektől csalások nélkül kapott akkora felhatalmazást, mint orbán a közismert csalásokkal, és azokkal a külhoni magyarokkal együtt, akiknek szavazati jogát nem akarták megadni 1993-ban. Mondván, ellenőrizhetetlen és csalásokra ad lehetőséget. Meg, hogy nem itt élnek, dolgoznak, fizetnek adót.
És ti volnátok a nagy demokraták? Nekem úgy tűnik, hogy az önkényt, az egypár rendszert pártoljátok, a bolsi típusú propagandista rezsimet.
Ezt nem látjátok, de csodálkoztok ha butának titulálnak.
Nessy
@Málna: Én is! Kövér házelnök stílusa valóban nagyon kulturált! Egyik másik szóvivő meg már Pulitzer díjat érdemel!
legott
Hányok a Nélküled című számtól!

Ha meghallom ezt a híg fos lóhúgy számot, miközben a közelembe van egy fideszes, annak annyi !!!
Az a szerencséd, hogy kerülöm a bajt.
De, ha beüt a baj - tőélem függetlenül -, akkor berserker üzemmódba kapcsolok, és ott kő-kövön nem marad!

Ja és a 950 ezer fostos székely geci, aki a világtörténelemben egyszer csak elkezdte magyarnak vallani magát - csak úgy, mert miért, ne -, nem Erdélyben él, hanem az egész világon szétszóródva vannak ennyien összesen!
A jó kérdés: "Halt már meg Magyarországon született rendes, dolgos, adófizető magyar ember azért, mert Orbán elvon pénzeket, és a székely geciknek adja?"
És a jó válasz: "Igen, baszd meg!"
legott
Anyádnak lesz ez a himnusza, te geci náci pöcs!
És még könnyezik is a paraszt, amikor azok éneklik azoknak, akik talán végérvényesen kettészakították az anyaország Magyarországot.
Ti nem vagytok emberek!
Ti embertelen állatok vagytok, mert állatiasak vagytok - a jó ellenességei... démonok lelke bennetek !!!

Túlzásba estem?
Mit mondott Jézus Péternek, amikor a primitív ösztönei vezették?
"Távozz tőlem, Sátán!"

Ez van, ti pogány gecik, akik SOHA nem voltatok keresztények !!!
Tudod, te faszszopó buzi fehér latens hetero keresztény, nem csak hamis (nem létező) istenek vannak, hanem hamis istenkép is - a létező Istenről.
Érted ezt?
Szerintem sem.

Kérdezd a zsidókat, hogy milyen volt amikor az ő istenüket is imádták, meg idegen népek isteneit is - együtt a kettőt.
Imádták a hamis nem létező isteneket is, de közben hitegették magukat azzal is, hogy az ő istenüket is szolgálják Na, Ez a hamis istenkép!
A zsidók akkor buktak el, amikor kitalálták, hogy Jézus nem Isten fia.
A zsidók most azt hiszik, hogy Istent szolgálják, de az van, hogy Istennek nem kellenek!

Amit elértek, nem Isten segítségével érték el, hanem Egyiptomba menekültek.
A zsidók csak pénzcsinálók - így próbálják irányítani a világot, és megvédeni magukat.
De megint tévednek, amikor a Mammonhoz fordulnak segítségért - mint anno.
Hamis istenkép.

A keresztények is rohadt nagy tévedésben vannak - Isten kilétét, elvárásait illetően !!!
Hamis istenkép!

Sajnálom, de ez van - tetszik, nem tetszik, nem kapsz mást!

Máshogy: Azért nem ismeri szinte senki Istent, mert az összes vallás összes templomában átbasznak !!!
A legelső egész világra ható fake news, a katolikusoktól ered (i.u. valamikor 325-ból)
Málna
@Nessy: Nem tudom, konkrétan mire gondolsz. Kövért régimódi, kulturált embernek tartom, nem emlékszem, hogy bármikor is trágár lett volna. De javits, ha tévednék.
Málna
@Aki Én: 30 éve történt...Ezt sikerült felhozni példának? Egyébként itt van rá a magyarázat: www.sokkaljobb.hu/content/k%C3%A9ri-edit-mi%C3%A9rt-vonult-ki-1990-ben-a-fidesz-a-parlamentb%C5%91l
Nessy
@Málna: Valóban kulturáltan ajánlott már kötelet, voltam panelproli, nem teljesítettem a női feladatomat, mert nincs három unokám,Soros bérenc, nemzetáruló, meg az ördög tudja még mi minden! Kezdem megszokni.
Improduktív kispolgártól a nemzetárulóig, szép pálya futás! :-)))
Aki Én
@Málna: Ja, ha valami régen történt, akkor ne foglalkozzunk vele? Akkor miért komcsiztok állandóan? Ráadásul úgy, hogy orbánék a komcsik.
Jaaaj, de buta vagy :(
Málna
@Aki Én: De, foglalkozhatunk vele, ha csak ilyen régi dolgokat tudsz a szemükre vetni.:-)
Életemben nem komcsiztam le senkit. Látod, már megint butaságot beszélsz.
Aki Én
@Málna: Csak régi dolgokat??? Nincs nap, hogy ne lehetnem valami eget verő aljasságot felhozni.
Ne beszélj már össze-vissza.
Aki Én
@Shikari: Figyelj már anál ékszer! A fidesz-kdnp-s haverjaid és felmenői a komcsik, te agyalágyult. A KISZ titkár gazdád, meg bűntársai.
Málna
@Nessy: Idéznél, linkelnél, hogy ezekben mi volt a trágár, vagy mivel lettél általa megbántva? El sem tudom képzelni.
Nessy
@Shikari: A ördögbe is! Nem emlékszem kristálytisztán, hogy milyen kutyákra is tudott szavazni, aki az ellenzékre szavazott. Dán dog, puli, vizsla? Légy szíves, ha tudod írd már le!
Málna
@Aki Én: Akkor miért ezt a példát hoztad?
kereső
Akkor az ellenzéknek semmi keresnivalója ezen a "megemlékezésen". Ott az utca. Tartsanak gyászszertartást- azt nem büntetheti a rendőrség, mert nem tartozik a gyülekezési Tv. hatálya alá. Ezt maga a rendőrség mondta ki- a füstbombás gyászmegemlékezés után.
Nessy
@Málna: Nem írtam, hogy trágár Kövér. Azt meghagyják a lovagkeresztes Bayernek! Nem szeretem, ha volt MSZMP tagok lekomcsiznak, pártonkívüli létemre! Engedtessék meg, hogy én döntsem el, fel akarom e kötni magam, és a pincébe, vagy a padláson.
Egyébként ez már egy értelmetlen meddő vita! Neked minden szép és jó, mindennel nagyon meg vagy elégedve, én nem egészen.
Nessy
@Shikari: Ahogy gondolod, Én másképp emlékszem a kutya fajtákra, de ha te mondod!
Málna
@Nessy: Egyetlen konkrét idézetet sem hoztál, csak a saját belemagyarázásodat. Így tényleg nincs értelme vitatkozni.
Nessy
@Shikari:Teljes tisztelettel "Úriember" vagy! Gondolom, ha valakinek más lenne a véleménye, rögtön kapná a felszólítást bocsánat kérésre!
Aki Én
@Shikari: 16:05 nem az. Nem értem miért eröltetitek mégis.
Aki Én
@Málna: mert erről van szó, vágod?
Most éppen ebben mond, tesz magának ellent a fidesz.
Persze neked, buta propagandistának hiába mondom.
Aki Én
@Málna: Kövér nem attól bunkó, hogy káromkodik, hanem attól, amit mond, amit megenged magának, ahogy sokadszor telibeszarja a demokráciát, jogállamot, ahohy szöges ellentéte 30 évvel ezelötti önmagának.
Tudom, tudom, neked ez a hiteles. Aztán holnap mi lesz, tudod már? És ha a mainak mondja az ellenkezőjét?
Ha holnap újra liberális élharcos, vagy éppen kommunista lesz újra? Akkor majd az fog tetszeni megint?
Beteg...
Aki Én
@Málna: Két rövid idézet Kövér László 1988-as kongresszusi felszólalásából: "Én szocialistának tartom magamat. Ennek alapján azonban nem érzem feljogosítva magamat arra, hogy ezt mástól is megkövetelhessem. Számomra ugyanis a szocializmus alapértéke a tolerancia, amely magában foglalja másik politikai meggyőződésének tiszteletben tartását."

"Állítólag szocialista-, sőt kommunistaellenesek vagyunk. Ez nem igaz."
Nessy
@Shikari: Lehet, hogy a saját szemszögedből igazad van. Nekünk meg kellett tanulni, ha a beteg ideges, goromba, akkor sem szabad vele gorombáskodni. Én is megfizettem a tanulópénz, még kezdőként. Egy idős férfi beteg közölte magyarul, hogy hova menjek, és én azt válaszoltam gondolkodás nélkül: "csak ön után uram". Miután felrohant a dirihez, álltam a szőnyeg szélén, és még elnézést is kellett kérnem tőle.
Nessy
@Shikari: Nos, hogy magasabb szinten milyen stílusban beszélnek az ellenzékről, a más véleményen lévőkről, milyen cinikus és személyeskedő válaszok hangzanak el.azt inkább ne bolygassuk! Isten bűnömül ne vegye, de egyik másik kormányzati válaszadót, vagy felszólalót szívem szerint képen törölném, hogy a fogai körmérkőzést játszanak a benn maradásért! Mondom is a véleményemet, de verba volant, scripta manent. Ergo írásban igyekszem udvarias maradni.
Nessy
@Shikari: Azért még egy mondat. Amikor azzal kezdi valaki még megszólítás nélkül a hozzászólását, hogy "nyüszítenek a libsik, hazaárulók, menjenek máshova", "efftársilag hazudnak", akkor tényleg kell a régi idegosztályi gyakorlat, hogy ne ebben a stílusban válaszoljon az ember. Illetve a legegyszerűbb, ha nem reagál rá. Csak néha nehéz megállni.
verőce21
Trianon nem lehet pártpolitikai kérdés.
Aki magyarnak érzi magát, annak tragédia.
Aki Én
@verőce21: 08:45 Ez vicces kijelentés egy fideszestől :) Hogy te mennyire nem éred a ritmust...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.