Megszűnik az orvosok kötelező kamarai tagsága. Hétfőn bemutatták, kedden pedig meg is szavazta a parlament a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló törvényt. Az etikai eljárásokat is elveszik a szervezettől.

Ledarálták a Magyar Orvosi Kamarát, egy nap alatt átment a parlamenten a törvény – A Kamara vezetői hazugságot, koncepciós eljárást, kirakatpert emlegetnek

Fotó: Pixabay cco

Megszünteti az orvosok kötelező kamarai tagságát az a törvény, amelyet kedden, a kormány kezdeményezésére 122 igen szavazattal 31 ellenvoks mellett, tartózkodás nélkül fogadott el a Ház.

A belügyminiszter által hétfőn beterjesztett, és kivételes eljárásban kedden elfogadott jogszabály kimondja, hogy a Magyar Orvosi Kamarában (MOK) meglévő tagság nélkül is végezhető egészségügyi tevékenység. A kamarai tagságot önkéntesen és bármikor meg lehet szüntetni.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az Országgyűlésben az előterjesztésről azt mondta: az a magas szintű, mindenki számára hozzáférhető, biztonságos betegellátás biztosítását szolgálja.

Úgy fogalmazott, "azzal, hogy a kamara az új ügyeleti rendszer működését akadályozza, és ezzel a magyar emberek egészségügyi ellátását veszélyezteti, megszegi a demokratikus köztestület jellegének alapvető szabályait, semmibe veszi saját céljait".

Az államtitkár szerint "a legsötétebb kommunista időket" idézi az, hogy a kamara nyíltan fenyegeti azokat az orvosokat, akik nem osztják az elnökség véleményét és részt vennének a területi ügyeleti ellátásban.

A jogszabály a folyamatban lévő és a jövőbeli etikai eljárásokat az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz helyezik át, ahogy az új etikai kódexet is ez a szervezet alkotja meg, és az egészségügyért felelős miniszter hagyja jóvá. A kamarának a jövőben csak véleményezési joga lesz az etikai kódex felett.

A változtatás értelmében az orvosok a hatályba lépést követő harmincadik napig nyilatkozhatnak, megtartják-e kamarai tagságukat. Aki nem tesz nyilatkozatot, annak tagsága a törvény erejénél fogva szűnik meg.

A továbbképzések minősítésében és véleményezésében az egészségügyért és a felsőoktatásért felelős miniszter által kijelölt szerv jár el. A MOK csak a tagjai felett formál véleményt a vezetői kinevezésekről.

A jogszabály a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A kormány hétfőn hozta nyilvánosságra a javaslatot, amit kedden már el is fogadtak. Bevallottan azért, mert a Kamara az elmúlt hetekben tiltakozó akciókba kezdett. A módosítót kivételes eljárásban tárgyalták.

A Kamara vezetői hazugságot, koncepciós eljárást, kirakatpert emlegetnek

Kincses Gyula, a MOK elnöke a törvényjavaslat benyújtását követő, hétfői sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a kormány „abszolút valótlan indokokkal, hazugságok alapján indított nagyon durva támadást a Magyar Orvosi Kamara ellen”. Szerinte a kormány eddig is kereste a megfelelő eszközt az orvosellenesség harcában, most pedig találtak egy megfelelő ürügyet. A MOK titkára, Svéd Tamás szerint koncepciós eljárás szemtanúi lehetünk:

Ennek a forgatókönyve múlt pénteken a legfelsőbb szinteken megszületett, ezt követően Gulyás Gergely ismertette a vádat, azóta pedig már megszületett az eredmény is, amit a holnapi napon fognak kihirdetni

– mondta hétfőn Svéd.

Forrás: 24.hu, 444.hu, Portfolio

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
megérdemlitek...ha fix tudtátok hogy így lesz, miért üzemeltek ma a rendelők...?...csak életveszélyt elhárítani,oszt annyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
megérdemlitek...ha fix tudtátok hogy így lesz, miért üzemeltek ma a rendelők...?...csak életveszélyt elhárítani,oszt annyi...
Nyírfa
Semmi baj: a magyar orvosok Nyugatra mennek, jön majd utánpótlás Kínából, Ulanbatorból, Szibériából. Momentán a kínai orvoslást még díjaznám is, feltéve, ha a művelői tisztességes emberek lennének.
kereső
Hazudnak a a svédek, meg a finnek- mert nálunk olyan, de ollan demokrácia van, és jogállam,, hogy a csodájára lehetne járni. De majd mennek a gumicsizmás tajparaszt fideSS képviselők- megkérdezni, hogy miért hazudnak? B+, ezt nem hiszem el- ilyet ...
orsos vendel
Szemet fideSS !!! Vissza el a 2/3-dal, ami soha nem volt az !!! Ez egy hazug , tolvaj, banda !!! El kell takaritani öket !!!
jáger laszló
Orvosok 1NLőre még lehetnek,ha pintér doki +engedi??
Amúgy átléphetnek az IPOSZ-ba mint iparosok!!!??
A lehetőség 6ártalan!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
fergeteg
Fel kell oszlatni az őket !
Azt hitte a bolsi szervezet,ők találták fel a tyúkszarban az ütőeret.
Építészeknek is van kamarájuk és egyéb szakágaknak de ilyen privilégiumokat egyik sem akar magának.
Elég volt belőlük.
fergeteg
Amennyiben szervezik az orvosokat,meneszteni kell az összeset.
Húzzon innen az-az orvos akit csak a pénz érdekel.
e örö e bódottá
Mocsokország tele büdös paraszttal, amit gazemberek irányítanak, uralnak le.
Már remélem (sajnálom!), hogy az oroszu Paks kettő az égig robban és megsemmisül miatta az egész ország!
Remélem ebből talán megértik végre a fideszes gyökerek, hogy mekkora gyökerek voltak, amíg éltek.

Én nem félek a haláltól. Kettőt bevallottam, de volt az több is. Kínzás is volt benne. Arra még emlékeztek?
Én már nem, legalábbis ami a fájfdalmat illeti. Amikor kínoztak, akkor is nevettem rajta, mostanra meg már el
is felejtettem.
Nos, nem erről akartam beszélni, hanem arról, hogy lesz feltámadásuk az igazaknak az örök életre és lesz feltámadásuk a bűnösöknek is az ítéletre.
Ezt írd és mond :(
e örö e bódottá
Mennyi bizonyíték kell még az EU-nak, hogy Magyarországon megszűnt a jogállam?
e örö e bódottá
@Philip Marlowe: Kamarai tagság? Ki beszélt itt kamarai tagságról?
Orbánnak meg kell halnia, mielőtt teljesen bedől az egész ország. Én erről beszélek.
Nessy
A magas színű betegellátás érdeke a kamara felszámolása! Magas szintű! Traumatológia a VI. emeleten, lift, orvos, szakápoló nincs!
justhpeter
@fergeteg: Gratulálok ! Neked valóban semmi szükséged orvosra. Igaz nincs is olyan orvos a világonaki rajtad segíteni tudna.
e örö e bódottá
@Őrnagy: ínem bírtál, nemn mertél engem megszólítani szemylesn, Kóagy őrnafógy.
Másodkéuózből merted csak, gte is csi skeóa!
Olyan felszabadító írni a nylvtani szábolyknak fittyet hányva.
De te és a magdfamjtá ezt nem értik

Lásd @Philip Marlowe: -t.
drrotf
Ezt a törvényt is jól előkészítették Orbánék!Miden érintettel megtárgyalták, az érdekképviselet is véleményezhette a törvénytervezetet, és pity-paty, egy nap alatt minden megvolt és úgy ahogy nálunk szokták meg is szavazták a törvényjavaslatot a 133 bátor képviselőjükkel.Ezt az eljárást kifogásolta az EU, aminek a javítását Navracsicsék vállalták is.Most igazolták hogy a jövőben Orbán hogyan változtat majd a kifogásolt eljáráson!Sehogy sem, maradnak a régi megszokott diktatórikus rendnél, hiszen kétharmaduk van a törvényhozásban,nem kíváncsiak a többiek véleményére és mit akadékoskodik itt az ellenzék, azt gondolják hogy itt demokrácia van?Nagyon tévednek, és ez ma is bebizonyosodott!
Terminátor
Már megszüntethetnék az ivarűzési kamerát is, a csempés vezérével együtt!
Hajrá fityisz!
Hajrá O1G!
e örö e bódottá
@Őrnagy: Németh Pista, aki mer, de nem nyer soha.(who the fuck is Pista Németh?)
Én sem szeretek személyeskedni, de ha úgy alkul bántani foglak.
Sokkal csúnyábbat írtam, de disztingváltam magam - próbálok jó lenni (probably)
e örö e bódottá
A sok geci között kurva nehéz jónak maradni !!!
Aki Én
@Őrnagy: @Philip Marlowe: @fergeteg: azért az már a civil témáknál is világított, hogy buták vagytok, nem sok közötök van a valósághoz, kétpofára zabáljátok a propagandát.
De, hogy orvosi kamara, meg úgy általában ebben a témában túlértékeljétek magatokat, az már sok(k).
Már megbocsássatok tanulatlan, uszító, hazudozó propagandista suttyók, de ez nem az a téma, nem az a társadalmi csoport, ahol nektek babér terem.
Juhász István
Volt FOGADKOZÁS az Únió felé, hogy megszüntetjük az egyeztetések nélküli törvényhozást, meg az ilyen egy nap alatt lezavart ügymenetet. Amit AKAR a kormány, azt igenis megszavaztatja akár egy nap alatt is. A finn és norvég témán persze lehet még rágódni egy darabig, hiszen jól elő kell késziteni egy ilyen fontos döntést...
Aki Én
@Philip Marlowe: ,,Azért mennek majd nyugatra mert ezentúl nem lesz kötelező a kamarai tagság???
Te valóban ekkora barom vagy??? bruhahahaha..."

Te ennyit értettél meg ebből???
De akkor mire hörögsz itt? Hogy ostoba vagy és csicska propagandista, azt már láthatóan mindenki tudja.

@Őrnagy: ,, Ezeknek a zorbánnal szembeni gyűlölködés fenntartásálrt gurítják a sok dollárt."
Na, te meg a másik.

Az ilyen irományaitokkal egy dolog derül ki pillanatok alatt. Hogy buták vagytok mint a föld.
ómió
Talán így nem akadályozhatják meg az orvosefftársak az új ügyeleti rendszert!
kereső
Orbán Viktor: "Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk."
A megjegyzést. a miniszterelnök 2018. szeptember 11-én Strasbourgban, a Sargentini-jelentősről JOGÁLLAMISÁGRÓLL!!! szóló vitában ejtette el. Amikor elhangzott sem volt igaz, ma meg még úgysem.

A trollok/ NER aljas hülyéi meg csak védjék a scheggszájat- alias orbán viktort.
kereső
@Őrnagy: Anno Gyurcsány kormánya el akarta törölni a kötelező kamarai tagságot? Na, ki volt a leghangosabb ellenzője- a fideSS. Ha nem hiszed , járjál utána. Nem mellesleg az orvosi kamarai tagság lényege , tulajdonképpen nem csak az érdekérvényesités, hanem az orvosok szakmai felügyelete, az orvosi etikai szabályok betartatása a betegek védelme érdekében. Na, ki csinált schegget a szájából??
sokanvagyunk
Holló a hollónak... - ezért aztán a végrehajtó kamarát megtartják, az elnökükkel együtt.
kereső
@Őrnagy: Én?? Mert?? Ha kifejtenéd obsitos...
kereső
@Őrnagy: De mivel csináltam mely mondatokkal? Mikor hazudtoltam meg az előzőleg irt mondataimat? légysziiiiiiiiiiii.na mondjad má'!
e örö e bódottá
Jogsértés! Magyarország - az Orbán vezette magyar-maffia, sosem kaphatja meg az EU-s pénzeket !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.