Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök nyitóbeszédet mondott az Új Köztársaságért Alapítvány "Az euró jelene Európában, az euró jövője Magyarországon" címmel meghirdetett gazdasági konferenciáján.

Dobrev Klára: Az orbáni infláció miatt ég a ház
Fotó: Facebook / Dobrev Klára

A konferencián többek között szó esett az euró árfolyamról, az árfolyam-ingadozás hatására tomboló orbáni inflációról, élelmiszerár-növekedésről, és az euró-bevezetés elmulasztásának magyar gazdasági helyzetre gyakorolt hatásairól és következményeiről – olvasható az MTI-hez beküldött közleményben.

Dobrev Klára a rendezvényen elmondta: a magyarországi infláció sokszorosa az EU-s országokénak. Beszédében azt is kiemelte, ami ma Magyarországon van, azt úgy hívják, hogy "orbáni infláció és emiatt ég a ház". Dobrev Klára szerint épp ezért olyan dolgokról kell beszélni, "ami azonnal csökkenti ezt a brutális áremelkedést".

Az elmúlt 12-13 évben kiszámítható, normális gazdaságpolitika, gazdaságfejlesztés nélkül folyt a kormányzás. Több, mint egy évtizeden keresztül nem volt olyan politikus a kormányban, aki hajlandó lett volna hosszútávon gondolkodni. A Fidesz három közmegegyezést is felrúgott, ebből a legfontosabb az volt, hogy Európához akarunk tartozni, a magyarok hatalmas nagy többséggel szavazták meg az uniós- és a NATO-csatlakozást, ami egyben az euró bevezetését is jelenti, de a Fidesz ezt is felrúgta

- fogalmazott.

Dobrev Klára hozzátette: sehol nincs fenékig a tejfel és sehol nincs kolbászból a kerítés, de a számok bizonyították, hogy az euróövezetben könnyebben és jobban élnek, könnyebben és jobban viselik el a válságot. Az euró bevezetése ebből a szempontból minden magyar számára egy sokkal könnyebb életet eredményezhetet volna – jelentette ki a konferencián.

Felszólalását azzal zárta:

nemcsak azért kell euró, mert az azt használó országokban kisebb az infláció, és így könnyebbé válna a magyar emberek élete, de azért is, mert az euróövezeti csatlakozás kiszámíthatóságot is jelent, bizalmat hoz.

A rendezvényen Dobrev Klára előadása után neves szakértők és az Árnyékkormány miniszterei tartottak panelbeszélgetést, majd Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, közgazdász, az MTA doktora tartott előadást – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/OS

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@KisTehen: a retkes kínai haverjaitok tolonganak ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@KisTehen: a retkes kínai haverjaitok tolonganak ...
csak úgy....
@KisTehen: bocika,neked az agyadra ment az elemózsia! :)
rokker33
Minden ellenségi politikus arról hazudik,hogy Magyarországon infláció szegénység van.Nemrég voltam otthon 1 hét szabin a Tesco a Lidl az Auchan parkoló és üzletek dugig voktak vásárlókkal az üzemanyag árak ellenére még hétvégén is nehéz volt közlekedni Miskolcon...Ezek után kérdem én hogy hol van az a nagy szegénység? Hol van az infláció,mikor az emberek a wc re is autóval mennek :)??
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: @rokker33: a kibaxott butaságotok még nagyobb nyomorba fogja dönteni magyarországot, persze leszarom..., hiszen megérdemlitek ti elmebetegek! :) 0rbánt símogassátok, attól tán föláll ...
simmering73
@KisTehen: 17:41 Miért? Szlovákiába jártál tankolni a bicikliddel?
simmering73
@Horizont: Én csak hétköznap járok az Auchanba vásárolni, igaz Pesten és nem Miskolcon, de alig lézeng néhány vásárló.
csak úgy....
@KisTehen: te kis buta proli, ezt tanultad az oktatáson!? :)
jáger laszló
Tényleg vannak egyesek akiknek van mit a kakaóba aprítani és vannak kettesek akik csak simán csapvizet isznak
No és ezek vannak a többen!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
13 év 2/3 után ki más tehetne róla ?
Clavigo
@KisTehen: 17.53. Sajnos azt már nem fogja az agyad,,amit olvasol,te barom...xar ügy lehet..
csak úgy....
@Péter2: az 0rbáni bünbakok, akikbe ezek a szellemileg leépültek hisznek!
lusta
@KisTehen: Vasárnapi ár, mert akkor voltam a szlovákoknál és a lengyeleknél is. A szlovákoknál a benzin 560 forintba került literje, míg a lengyeleknél 540. A lengyeleknél az autógáz 2,90 zł volt. Legalábbis ennyiért tankoltam.
Ditrich
De ég ám Klári nem kicsit mert a nagyvezér elb@szta a kormányzást úgy hogy még a holdról is látszik! De őszintén ha megtörténne a csoda és hatalomra kerülnétek a DK árnyékkormányával mit tudnátok tenni a kifosztott lerabolt gyűlölettől izzó országal?Leszámítva hogy Ferinek azonnal átadnád a kormányzást mond mit csinálnátok hogy jobb legyen? Most meg azt hallgathatnánk egyfolytában hogy az elmúlt 12 év ,,hibái,,? Hmm?
rokker33
@Horizont: Hát nem számoltam, de hónap közepén vége felé fél órát kell várni a pénztáraknál a kosarak tele a benzinkutakra fél percenként beáll egy autó.oké van szegénység azt nem tagadom, de azért nem olyan rossz a helyzet ahogy a hazug ellenzéki média próbálja ezt elhitetni.
csak úgy....
@rokker33: mikor 1990 be a taxis blokádba sopron után belekeveredtem,akkor én is azt kérdeztem,hogy mi a faxt akarnak azért a pár forintnyi áremelés miatt ezek a buta pöcsök..., te szoktál gondolkodni? :) hány éves is lehettél akkoriban, te föemlös?
szegény hazám
@KisTehen: "én művelt vagyok b+, tudok olvasni" bocika: ha valaki tud olvasni az még nem műveltség, az az alap. Azonban az idézet válasz valóbban kiemelkedő, tehén istálóból származó műveltséget sugal. Amennyiben kivesszük 4-5 jeleket (művelt emberek kötő szavát) a mondatból már rögtön műveltebbnek tűnik a válasz. Ebben az esetben csak nagyfokú tudatlanságot, igen büdös öndicséretet tartalmaz, és természetesen minden alap nélküli maga biztosságot. Szóval ennyit a marhák (bocsánat, de a nevét ön választotta) műveltségéről.
ómió
A te agyad már előbb "elinflálódott"! Éspedig bolsivá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.