A Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester „túlélőprogramot” hirdetett meg Budapest számára és bepereli az Orbán-kormányt.

A főváros továbbra is kénytelen harcolni, és bepereli az Orbán-kormányt – A főpolgármester-helyettes beszámolt a „túlélőprogramról”
Kép: YouTube

Kiss Ambrus egy egyszerű példát említett: természetesnek vesszük, ha megnyitjuk a csapot, akkor folyik a víz, de emögött egy hatalmas szervezet, valamint jelentős energiaigény van, ugyanannyi, mint a város közvilágításának.

Magyarország hetedik legnagyobb villamosenergia-fogyasztója a BKV. A metró, a villamosok, a trolibuszok energiaszükségletét meg kell termelni és ki kell fizetni. Nagy szerencse volt, hogy tavaly nem szerződtünk le az energiaárakra, akkor a BKV 300 forint/kWh áron tudott volna energiát vásárolni ebben az évben, most 91 forintnál tartunk. Áprilisban már lehet, hogy 70 körüli árat fizetünk, de benne van a kockázat, hogy megugorhatnak az árak. Egyelőre a csillagok mellettünk állnak.

- mondta el.

Elmondása szerint a kormány előtt jártak és energiamegtakarítási programot indítottak, csökkentették az elmúlt félévben a gázfelhasználásukat és 30 százalékkal a távhőfelhasználást. 

Kiss Ambrus elmondta, a túlélési csomagban van egy 16,6 milliárdos fejlesztési hitel. Vannak bankok, amelyek ezt biztosítják, a közgyűlés el tudja fogadni, de kormányzati döntés kell hozzá, ám azt sem teszi meg a kormány, hogy kifizeti a tartozását.

A kormánynak nem a per miatt kell tárgyalóasztalhoz ülnie, hanem azért, hogy a közszolgáltatások működjenek és a gazdaság kilábaljon ebből a helyzetből. Ez az érdeke. A főváros a helyén van, jól harcol a kormány elleni konfliktusban.

Még nem látom az alagút végét, de tisztábban látok, mint két hónappal ezelőtt

– mondta Kiss Ambrus, a műsorban melyet itt nézhetnek meg.

Forrás: Hírklikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Kamu az egész! Fletó kiadta a parancsot Gerinek,ennyi!!
ómió
"Perel" a bolsi, mert adókötelezett!? Ez a legújabb elmebajuk!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.