Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, bérek tekintetében viszont az utolsó előtti helyen állunk, megelőz bennünket Szlovákia és Románia is, ennek pedig nem más, mint Orbán Viktor és kormánya az oka – hangoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke hétfőn pártjának szombathelyi fórumán.

"Magyarországon a legmagasabb az infláció és legalacsonyabbak a bérek Európában" – de mi lesz erre a Fidesz reakciója?
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Frissítés! Itt a Fidesz szokásos, gyurcsányozós válasza >>

Dobrev Klára úgy fogalmazott: tíz év alatt, egy olyan időszakban amikor egész Európában gazdasági növekedés volt, annyi uniós pénz érkezett Magyarországra, hogy abból felújíthattuk volna az összes kórházat és iskolát, versenyképessé lehetett volna tenni az oktatást, az egészségügyet, – utóbbinál megszűnhettek volna a várólisták –, jutott volna a bérek tisztességes felzárkóztatására, de akár a panelházak energetikai felújítására is.

Csakhogy a pénzt nem az emberekhez, hanem egy szűk körhöz, az Orbán-kormány oligarcháihoz juttatták, jelentős része a "kiválasztottakat" gazdagította

- mondta.

Magyarországon – szavai szerint – az emberek többsége egyetért azzal, hogy hazánk továbbra is az Európai Unió és a NATO tagja legyen, az emberek európai minőségű életre vágynak.

Sokan egyetértenek azonban abban is, hogy ne "pártközpontokban" döntsenek a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről, hogy boldogulásuk ne "pártkatonákon" a hatalomhoz való "dörgölőzésen", hanem egyéni képességeiken és munkájukon múljon

- jegyezte meg.

Dobrev Klára szerint nem a szankciók, nem a háború az oka annak, hogy rosszabbul élünk, hanem az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának árát fizetjük meg minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba és szembesülünk kifizethetetlen árakkal.

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció célja, hogy összefogjon azokkal az emberekkel, akik fontosnak tarják európaiságukat, akik ellenzik az Orbán-kormány "garázdálkodását" és közösen kialakítson egy "ellenálló tömeget", amely segíthet abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül leváltsák Orbán Viktor rendszerét.

A szombathelyi Művelődési és Sportházban tartott pártrendezvényen bejelentették, hogy a Demokratikus Koalíció Nemény Andrásnak (Éljen Szombathely!), a vasi megyeszékhely jelenlegi polgármesterének újraválasztását támogatja majd a 2024-es önkormányzati választásokon.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Sorosbrüsszelgyurcsánymigráncsokháború...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Sorosbrüsszelgyurcsánymigráncsokháború...
csak úgy....
@Qqberci: 0rbán kukái kedvéért,légyszi szótagold! - persze akkor sem biztos,hogy értik..
jáger laszló
Nem mondott újat
Ezt mindenki tudja a kormány kivételével
Bár ők is tudják,csak mást kommunikálnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Pegero: semmi! - ill. - éhezz buta büdösbogár ha mi vagyunk a zsánereid! :)
csak úgy....
@Pegero: im = mi , te prosztó ,buta birka!- te már annyira hülye,hogy elveszel a fölösleges,neked se fontos apróságok között,közben 0rbán miatt szarban a haza! :)
a spermabankban hagytál magadután pár csöppöt?- tudod ha kihalnak az idióták ,legyen miböl (elrettentés végett) rekonstruálni párat?!
Nessy
@Pegero: Mi lenne? A szokásos. Brüsszeli szankciók (Orbán által is aláírva), háborús infláció (csak nálunk, csak nekünk), Gyurcsány, baloldal, Soros! Már várom a marslakókat, és a pirézeket, mint az infláció okait! Pedig 2010 óta emelkedtek a bérek, különösen kormány, képviselők, állami vállalatok vezetőinek a többszörösére. Több új milliárdos lett, a "puritán kormány" már duplája a réginek, a költségek meg a többszöröse. Már nem "pofátlan" a 2 milliós fizetés, végkielégítés! Ja, a plebsz? Örüljön ha az inflációt fedezi az éves béremelése!
Nessy
@Pegero: Igaz, hogy csatnak, kardnak, f@sznak baloldalt a helye, de nálam se jobb, se bal oldalon nincs!
csak úgy....
@Nessy: Asszonyom! - egyszer végre rúgjon bele egy rendeset, egy pofátlan,buta,prosztó idiótába és ne írja neki körül a silány lehetöségeit!
-de nekifutásból!
Nessy
@csak úgy...: Na ez két éve már nem megy! De a "nagymamuci báli legyezőjével" (Vitéz János), szívesen képen simogatom, hogy a fogai körmérkőzést játszanak a bennmaradásért!
csak úgy....
@Pegero: a sírod körül kis tehen és malacka lesz ültetve a dögkútba ...,mert mindenkit az érdemei szerint!
nezelodo
Júj de szép cáfolatokat olvashatunk az aranyszájú NER hívektől! Ha esetleg megemlítenék azt a 7000 milliárd Ft friss nyomdaterméket, amit a választás előtt kinyomtattak a fiúk, és üveggyöngyként a nép közé szórtak, aztán a ránkszabadított inflációval vigyorogva visszasöpörtek a megdézsmálható államkasszába, talán egy kis hitelesség is látszana a véleményükben...
ómió
Csak "büszkén", efftársak! Mind az "árfelszankcionálásotok", mind a "bérszinvonal megalapozásotok" (még a "magasabbrendű társadalmatokkal") igencsak "eredményesre sikeredett"!
Dr. Proktor
Gyurcsány, Soros, Prüsszel, háború... a sorrend tetszés szerint cserélhető!
De nem az utolsó évtized!
Nyírfa
Milyen helyes ezen a felvételen, Klára!
Nyírfa
@Nessy: Nem ismerek rád, ez tényleg te vagy? :)
NKF
Jaj drága JÓ Istenem! Nem tehetek róla,de ettől a Klárikától kiver a víz!
Nyírfa
@Nessy: 13.45

Jó-jó, egyszer mindennek eljön az ideje, de , ember! a te szádból a pénisz @-vel? Meg nagymamuci legyezője?
Eztígyhogy? :)
Nessy
@Nyírfa: it gondolsz a kórházban, hogy mondtam? Csak irásban vagyok fegyelmezettebb. Meg ezt így hallottam az idősebbektől. Meg még sok mást is! A "nagymamuci báli legyezője" , a palacsinta sütő, az a régi gyerekműsorokba volt, azzal püfölte az ördögöt Vitéz János. amit a gyermekem nagyon szeretett. Én ugyan egy nem könnyű Berghoff serpenyőre gondoltam. A politikusokat meg remekül be lehet illeszteni a régi Csinn Bumm cirkuszba. Van Bukfenc, aki mindent tud, Szamóca, aki mindenen megsértődik és bőg, Sajnos az Istállómester hiányzik, aki rendet csinálna.
Nyírfa
@Nessy: A jövőben, ha viszket a tenyerem, a nagymamuci báli legyezőjére fogok gondolni, nem kicsi élvezettel. :)
Kéne egy palacsintasütős nagyi-felvonulás! Mit szólnának hozzá a rend őrei?
Nessy
@Nyírfa: Megbüntetnének közveszélyes eszközök birtoklásáért! Hívnák a TEK-t teljes felszerelésben!
Nyírfa
@Nessy: :) Első randink a zárkában címmel mesélnénk a fogdaélményeinkről. :)
A palacsintasütő sokoldalú konyhai eszköz, jó megoldás könnygáz ellen is.
Filmrendezők, figyelem: vígjáték a láthatáron!
Nessy
@Nyírfa: Igaza volt Lucifernek: tragédia, nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott! mondá Ádámnak! Mindent nem lehet komédiának nézni, de jelen politikusaink elég muníciót szolgáltatnak!
Hogy könnygáz fogónak is jó, erre nem gondoltam! :-))
Nyírfa
@Nessy: Látod, mi mindenre jó egy beszélgetés. :)
Nessy
@Nyírfa: Akkor záró szövegként még egy jó tanács!
"Ne legyen kedved soha lőporos,
Ne is figyelj oda, mint mond egy főokos!"( Mézga Géza)
Szép álmokat, mosolygós reggelt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.