Az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordul kérdésével, hogy kiderüljön, mennyi akkumulátorgyár építéséről folyik tárgyalás a kormány részéről.

Kiderülhet, mennyi akkumulátorgyár építéséről tárgyal jelenleg a kormányDebreceni Nap/Facebook

Gál József, az LMP szóvivője az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített szombati tájékoztatóján felidézte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy egy újabb debreceni akkumulátorgyár építéséről egyezett meg a kormány egy céggel, amelynek 14 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a CATL után – annak elutasítottsága mellett – egy másik debreceni akkumulátorgyár építését is "tető alá hozza" titokban a kormány.

Az LMP szóvivoje szerint ráadásul a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre "el is szólta magát". A szóvivő szerint a miniszter azt mondta: abban, hogy a tárgyalás miként zajlott, a külügy tud segíteni, és azt is a külügy tudja megmondani, hogy hány ilyen beruházás van még tervben, mennyi van folyamatban. "Majd gyorsan ki is javította magát: már amennyiben folyik" – mondta az ellenzéki politikus.

Az LMP adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, hogy megtudják, hány céggel folytat még egyeztetést a kormány, valamint azt is, hogy hová és mekkora gyárat terveznek még telepíteni.

Az LMP tudni szeretné egyebek mellett azt is, hogy a kormány "miért adja el a magyar emberek jövőjét, termőföldjét, vizeit és egészséges környezetét a kínai multiknak" – mondta Gál József.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután kínaiak fognak dolgozni elsősorban a gyárakban, így nekik teremtett a kormány sok milliárdért munkahelyet! Ehhez kell majd munkásszállás, infrastruktúra is. Pár milliárdból az is kijön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Miért nem a népet kérdezik, ez a magyar demokrácia, sz@rnak a nép akaratára,,
Néro2
...hogy kiderüljön, mennyi akkumulátorgyár építéséről folyik tárgyalás a kormány részéről.
Nem mindegy ?
Van itt víz , áram közműhálózat út kút meg minden ami kell. Az elmúlt 13 év legjobb kormányzása után tehát minden feltétel adott. A desznyó a várból sziklából fakasztott vizet szomszédja az út meg az áram savazóik meg a csatorna :)
Sőt még lombkorona sétány is van utólagos szívelégtelenség vizsgálati centrum ...meg minden ami a fityma-köpnömkő vak lények szem-szájának ingere. Orvos pedagógus...
Tehát jöhet a munkaerő is a Kín-ai gulágról dógozni. Első körben Nemzethy Savazati Jogot fog kapni másodsorban meg bért.
Ja azt nem.
Az a fityma jóváhagyóké meg a Kínai Kommunista Párté.
Osztozva off-csór számlákon.
Nessy
Miután kínaiak fognak dolgozni elsősorban a gyárakban, így nekik teremtett a kormány sok milliárdért munkahelyet! Ehhez kell majd munkásszállás, infrastruktúra is. Pár milliárdból az is kijön.
Eladott Ország
Azt is meg kellene vizsgálni, hogy miért nem viszik Hatvanpusztára vagy Felcsútra az akkumulátorgyárakat. Van-e esetleg valami környezetkárosító hatása, ami miatt a pohos nem akarja a papa pofájába telepíteni ezt a stratégiailag fontos céget... azt is meg kell vizsgálni, hogy Lánczi szövege mögött nincs-e valami politikai machináció és nem fizették-e le, hogy Orbán propagandáját tolja, továbbá meg kell kínálni a családját az akkugyárak közelében lévő kút vizével, hogy lássuk szívesen szürcsölgetnék-e a fideszes politikusok az alkáli fémekkel teletűzdelt vizet... tovább azt is meg kell vizsgálni, hogy az Orbán kormánynak mennyi megy a saját zsebbe, hogy a nemzet nyakára mérgező, környezetkárosító cégeket hozzanak és érdemes lenne megnézni, hogy milyen cégek alakulnak nagy hirtelenjében az ebből való meggazdagodás kapcsán, ahogy a vakcinák és a lélegeztetőgépek esetében is történt a dolog. A Lánczi féle mocskos dögöket meg a disznók elé kell vetni, azok minden szart felzabálnak. "Kilóg a lóláb", Hirtelen az összes debreceni fideSS szavazó dollárbaloldali lett. Hát csak ennyire nézik ostobának geciék a fideSS szavazókat.Vigyenek akkugyár által elszennyezett vizet Gödről, majd később Debrecenből és itassák meg Lánczival, Dömötörrel és a többi hasonlókat nyilatkozó ner-rohadékkal."Mert nem fáról szüretelik az akkumulátort" Éjszaka meg nem süt a nap. (L. Simon László barackmagos)Úgy néz ki, megvan, mivel akarja a kormány elejét venni az akkumulátorgyárak elleni tüntetéseknek" Tilcsákbe! Legyen holnaptól hazaárulás mindenféle tüntetés és minden, két főnél nagyobb csoportosulás, illetve legyenek statáriális bíróságok is minden vármegyében. Ezekkel az apróbb segítségekkel két hét alatt rendet tudna csinálni Olajszőke Sándor főelvtárs ebben az országban.
Eladott Ország
Kérem, ha ezek az akkugyárak olyan anyagokkal szennyezik a talajvizet, melyek jók a fürdőben az egészségre, akkor Hajduszoboszló külön örülhet. A kis radioaktív vize mellé még kapnak plusz nehézfémföldes pakolást. Világszenzáció lesz. Gondolom az akkugyár mellé már tervezik a Tiborc- Mé szaros luxusszállodákat. Egyáltalán semmilyen vizsgálatot nem végeztetett a drágalátos Putyin-seggnyaló rablóbanda, hogy egy ekkora akkumulátorgyár, ekkora energia- és vízigénnyel, milyen hatással lesz Debrecenre, meg a környékre. Tapasztaltuk az elmúlt évben, hogy májustól szeptember végéig egy szem eső nem esett, minden kisült, kiszáradt errefelé. És megmondták a meteorológusok, hogy ezután csak még rosszabbra számíthatunk, mert nyakunkon a klímaváltozás. Az energia helyzetet is tapasztalhatjuk: 18 fok, didergés, minden kulturális intézmény bezárt, uszodák, fürdők is, kivéve a csókos városokat, amelyeket a fityesz finanszíroz Debrecent is! Vagyis a világon semmilyen hatástanulmány nélkül építenék ezt a méreggyárat, csak azért, mert őket jól lefizették! Van ott tapasztalat ebben Mr 20% óta. Orbán: A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon - ellenségképet kell felépíteni...
uploads.disquscdn.com/images/fc2b9ca49974c5975d8af959a90f9ef45b9a6ea55077c9b865c61c818e368f88.gif?w=800&h=838
Azt nem akarom megtippelni sem, hogy mennyire zöld az a technológia de sokat elárul róla, hogy SEHOL A VILÁGON (!) nem engedtek még be ekkora kibaszott nagy akkumulátorgyárat mint amekkorát ez a Mocskosorbán ide a nyakunkra hoz! Ja és akkumulátornagyhatalom nem akar lenni sem India sem Banglades de még Pápua Új-Guinea sem! Valamiért. Mondjuk én a cirka 130 milliárd forinttal kitömött közmédiától várom a híreket ez ügyben nagyon. Azért várjuk meg a "büdös disznó" magvas röfögéseit is a kolostorból 2 homár között. "Ribancpofa." A fidesz szemében a NÉP = ellenség, akit az ellenzék mozgat. Eddig mindent, megtehettek velünk, de egyszer ütni fog az igazság órája, a fák nem nőnek az égig!
lusta
@Eladott Ország: Persze lehetne az Erin Brockovich című filmből vett trükköt alkalmazni. A lkossági fórumon az asztalra a gyár közeli kútból vételezett vizet kell nekik adni. Amikor éppen inni akarnak, közölni velük, honnan származik az ivóvíz.
balos
@Maccska: A kurva anyád miatt ne aggódj,majd a kinaiak "kesztyű-bábot" csinálnak belőle!
balos
@lusta: Kikordonozzák a telkeket és huszárokkal őríztetik a helyszínét!Ne hogy má holmi hívatlan magyar oda tolja a képit!
Sámannus
Kiástátok már a betömött mérőkutakat szaroskáim? Addig egy budi marad az ország, míg ti szaRJÁTOK A SPANYOLVIASZT.
Aki Én
Keresd a személyes hasznukat és megérted miért tolják ennyire.
Nem a munkahelyteremtés miatt, az biztosnak tűnik. Azt csak a Maccskaratyi féle elmebetegek hiszik.
Vagy ők sem...
Juhász István
Stadion már van szinte minden faluban. Új BERUHÁZÁSI terület lett az akkumulátor gyárak épitése. Persze egy sem MAGYAR TULAJDON, mi csak adjuk hozzá a területet, infrastruktúrát, felépitjük a gyárakat. Ezek aztán termelnek majd ezerrel, és a profitot viszik is ki az országból. Felfoghatatlan, hogy MI LESZ EBBŐL A MI HASZNUNK ? A " MI " alatt Magyarországot értem, nem a kormányát. Nekik nyilván meglesz a " haszon ".
ómió
Akkor, "efftársi katasztrófa" közeleg!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.