Az LMP a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordul kérdésével, hogy kiderüljön, mennyi akkumulátorgyár építéséről folyik tárgyalás a kormány részéről.

Kiderülhet, mennyi akkumulátorgyár építéséről tárgyal jelenleg a kormányDebreceni Nap/Facebook

Gál József, az LMP szóvivője az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített szombati tájékoztatóján felidézte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy egy újabb debreceni akkumulátorgyár építéséről egyezett meg a kormány egy céggel, amelynek 14 milliárd forintnyi támogatást nyújtottak.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a CATL után – annak elutasítottsága mellett – egy másik debreceni akkumulátorgyár építését is "tető alá hozza" titokban a kormány.

Az LMP szóvivoje szerint ráadásul a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre "el is szólta magát". A szóvivő szerint a miniszter azt mondta: abban, hogy a tárgyalás miként zajlott, a külügy tud segíteni, és azt is a külügy tudja megmondani, hogy hány ilyen beruházás van még tervben, mennyi van folyamatban. "Majd gyorsan ki is javította magát: már amennyiben folyik" – mondta az ellenzéki politikus.

Az LMP adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, hogy megtudják, hány céggel folytat még egyeztetést a kormány, valamint azt is, hogy hová és mekkora gyárat terveznek még telepíteni.

Az LMP tudni szeretné egyebek mellett azt is, hogy a kormány "miért adja el a magyar emberek jövőjét, termőföldjét, vizeit és egészséges környezetét a kínai multiknak" – mondta Gál József.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután kínaiak fognak dolgozni elsősorban a gyárakban, így nekik teremtett a kormány sok milliárdért munkahelyet! Ehhez kell majd munkásszállás, infrastruktúra is. Pár milliárdból az is kijön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Maccska: A kurva anyád miatt ne aggódj,majd a kinaiak "kesztyű-bábot" csinálnak belőle!
balos
@lusta: Kikordonozzák a telkeket és huszárokkal őríztetik a helyszínét!Ne hogy má holmi hívatlan magyar oda tolja a képit!
Sámannus
Kiástátok már a betömött mérőkutakat szaroskáim? Addig egy budi marad az ország, míg ti szaRJÁTOK A SPANYOLVIASZT.
Aki Én
Keresd a személyes hasznukat és megérted miért tolják ennyire.
Nem a munkahelyteremtés miatt, az biztosnak tűnik. Azt csak a Maccskaratyi féle elmebetegek hiszik.
Vagy ők sem...
Juhász István
Stadion már van szinte minden faluban. Új BERUHÁZÁSI terület lett az akkumulátor gyárak épitése. Persze egy sem MAGYAR TULAJDON, mi csak adjuk hozzá a területet, infrastruktúrát, felépitjük a gyárakat. Ezek aztán termelnek majd ezerrel, és a profitot viszik is ki az országból. Felfoghatatlan, hogy MI LESZ EBBŐL A MI HASZNUNK ? A " MI " alatt Magyarországot értem, nem a kormányát. Nekik nyilván meglesz a " haszon ".
ómió
Akkor, "efftársi katasztrófa" közeleg!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.